RTC Rotterdam onder 15 jaar 3e van Nederland

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, speelde RTC Rotterdam in Nijverdal een toernooi waar liefst 16 jeugdselecties aan deelnamen. Naast 5 spelers van Nieuwerkerk, 3 van KCC / SO Natural, 2 van Maassluis en 1 van KOAG en Reeuwijk waren van IJsselvogels Jesca van Grieken, Tim Plooster, Joran v.d. Velde en Benjamin Slingerland geselecteerd. Dit team is al enkele maanden in training, hoe zouden ze vandaag presteren?

De 16 teams werden verdeeld in 4 poules van 4 teams waarvan de winnaars om de plaatsen 1 t/m 4, de nrs. 2 om de plaatsen 5 t/m 8 enz., enz. zouden spelen.

De eerste wedstrijd was tegen Drenthe. Omdat er 8 meisjes en 8 jongens in het team zitten werden 4 vakken gemaakt die om beurten mochten opdraven. Na 0-1 achter was het Jesca die 1-1 scoorde waarna Benjamin de 4-1 en 5-1 voor zijn rekening nam.  – ruststand 6-1 – Na de rust maakte Tim 7-1 en na 7-3 ook de 8-3. Het team speelde in een hoog tempo en Drenthe had weinig in te brengen. Tim scoorde nog 12-4 en Benjamin 13-4 waarna er met 14-4 werd gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen Zaanstad. Nu waren de andere 2 vakken aan de beurt. Deze tegenstander was beter maar dat kwam mede omdat het bij ons een stuk minder liep, minder tempo en minder scorend vermogen. Na 2-3 achter in de rust namen we na 5-5 een 7-5 voorsprong maar deze kon niet worden vastgehouden waardoor we met een 7-7 gelijkspel genoegen moesten nemen.

De derde wedstrijd tegen Midden-Nederland moest gewonnen worden om kans te maken op de 1e plaats in de poule.  In de rust stonden we met 4-2 voor maar binnen de minuut in de 2e helft stond het al weer 4-4. Uitblinker Niels v.d. Vaart (Maassluis) zorgde voor een 6-4 voorsprong waarna er met 7-5 werd gewonnen en we op doelsaldo op de 1e plaats waren geëindigd. Rotterdam 5 punten en 28-16 als doelsaldo tegen Zaanstad 5 punten en 26-18 als doelsaldo.

De halve finale was tegen Alblasserwaard met veel spelers van o.a. PKC in de gelederen. Rotterdam kwam uitstekend uit de startblokken en nam een 3-0 voorsprong. Met nog 17 sec. te spelen scoorde de tegenstander 3-1 – rust – Binnen 14 sec. in de 2e helft stond het 3-2 gevolgd binnen 3 min. in 3-3 en 3-4. Het werd 4-4, 5-5, 6-6 en 7-7. Verlengen, de golden goal zou de beslissing brengen. Een vrije kans onder de korf werd door ons niet benut waarna Alblasserwaard 7-8 scoorde en zich voor de finale plaatste. In de andere halve finale won Den Haag nipt met 7-6 van de Randmeren.

Wij speelden hierna om de 3e en 4e plaats tegen de Randmeren. Benjamin zette van afstand Rotterdam op een 1-0 voorsprong. Het werd 1-1 en 1-2 maar via Claudia en Cato (beiden N’kerk) stond Rotterdam in de rust toch met 3-2 voor. In de 2e helft scoorde Jesca van afstand 4-2 en na 4-3 was het Kevin (Maassluis) die voor 5-3 zorgde waarna de Randmeren de eindstand op 5-4 bepaalde.

De finale leek een makkelijke prooi te worden voor Alblasserwaard dat een 5-0 voorsprong nam. Den Haag kwam goed terug, haalde op tot 7-7 en nam zelfs een 7-8 voorsprong. Met nog minder dan een halve minuut te spelen werd in de aanval de bal verspeeld en in de korte tijd die restte wist Alblasserwaard alsnog de gelijkmaker te produceren, 8-8.  Ook deze wedstrijd moest de “golden goal” de beslissing brengen en opnieuw was Alblasserwaard de gelukkige.

Jesca, Tim, Joran en Benjamin kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi en als je 3e van de 16 teams wordt heb je het gewoon uitstekend gedaan. IJsselvogels mag (en kan) trots op jullie zijn!