CTZ: resultaten van de afgelopen weken

We naderen het einde van het zaalseizoen. De meeste teams zijn eind maart klaar met de zaal, met een paar nog een mogelijk staartje naar april. Er zijn nog een aantal teams die kampioen kunnen worden! In april staat de zaalfinale van de korballeague nog gepland. Leuk dat we hier met 77 man naar toe gaan!

Sowieso staan we als CTZ niet stil. Dat kan ook niet. Er zijn weer voorbereidingen voor het seizoen 2020/2021, waar we jullie hulp als leden en trainers weer voor nodig hebben, maar we zijn ook bezig met het verder invullen van beleid. Een overzicht van wat gebeurtenissen:

– de eerste leeftijdindelingen worden gemaakt zodat we een beeld krijgen hoeveel teams en leden we volgend jaar hebben. Weet je dat je volgend jaar gaat stoppen met korfbal laat het ons dan nu vast weten!

– maandag 30 maart starten eerste veldtrainingen. Oefenwedstrijden zullen in de week van 4 tm 15 april zijn. Een aantal op zaterdag en een aantal door de weeks. We hebben bewust gekozen niet alle teams een oefenwedstrijd te geven, dat komt doordat zaterdag 4 (korfballeague finale) en 11 april (Paasweekend) geen ideale dagen zijn. In het verleden hebben we vaak gehad dat in dit soort weekenden veel teams incompleet waren en oefenwedstrijden veel minder zinvol waren en zelfs moesten worden afgezegd, kortom een kleinere invulling daarom. De indeling volgt in maart op de website. Idem voor de trainingstijden veld.

– er zijn gesprekken geweest met een aantal trainers over de resultaten tot nu toe. Via de train de trainers groep is er daarnaast contact met de trainers en wordt inhoudelijke ondersteuning gegeven. De trainers van 1 (Mark) en 2 (Berry) gaan in elk geval volgend jaar door. We bekijken ook of we een KT1/KT2 training kunnen gaan aanbieden aan jeugdtrainers. Dat is een lichte vorm van uitleg hoe trainingen opgezet kunnen worden. Iets wat ook relevant kan zijn voor ouders bijvoorbeeld rondom coachen.

– de groep CTZ beleid en train de trainer is aan het evalueren wat wel en niet werkt. Oa zijn we aan bekijken hoe we bij de E en F groep om kunnen gaan met het vormen van teams en het trainen hiervan. Tevens bekijken we of we beter kunnen monitoren wat kinderen al kunnen zodat we daar meer inzicht in hebben. Tot slot is er vanuit deze hoek contact met de KNKV hoe we als vereniging kunnen selecteren en vanaf welke leeftijd dit moet gebeuren.  Onder andere nav dit artikel in het KNKV magazine. Meer hierover in de 2e helft veld.

– een aantal C en B kinderen zijn geselecteerd voor de regio talent groep (RTC). Super prestatie. Zie ook: https://www.ijsselvogels.nl/cecile-stijn-jesca-en-rosa-geselecteerd-voor-de-regio/ Met name onder 17 is dit een vrij kleine groep die daarvoor wordt geselecteerd en is het Cecile Slingerland gelukt hiertussen te komen!

– we zoeken nog steeds een verzorger voor het 1e en 2e voor het nieuwe jaar, er zijn wel inmiddels wat gesprekken maar een combi van een aantal mensen die dit willen oppakken heeft altijd de voorkeur!

– de thuiswedstrijden zaal worden steeds beter bezocht. Goede resultaten van de teams een een mooie sfeer met DJ Rens. Mooi dat we dit met elkaar mogelijk maken!

– het aantal te fluiten wedstrijden voor de bond verloopt op schema, we gaan hier zelfs een stukje geld aan overhouden voor de zaal. Volgend jaar gaan we waarschijnlijk met een extra wedstrijdteam spelen waardoor de aantallen omhoog zullen gaan, kortom het aangevuld houden van onze scheidsrechters blijft een punt van aandacht. Scheidsrechters krijg je namelijk niet kado in de korfballerij….!

– Wilco Stolk is bezig elk team te voorzien van een eigen ballennetje en slot. Een bal kost tussen de 40 en 50 euro en we hopen hiermee meer verantwoordelijkheid bij de teams neer te kunnen leggen. Indien dit niet helpt zullen we richting een borgsysteem moeten gaan.

– René Boere en Marina van Leeuwen zijn gestopt met hun taken binnen de CTZ. Daarnaast zal René Prins eind dit seizoen ook stoppen. Kortom daar zijn waardevolle mensen gestopt danwel gaan stoppen. Gelukkig zien we dat andere mensen taken overnemen, iets wat ik een prachtige ontwikkeling vind! We laten het niet laten aankomen op een paar mensen, maar de hele kar trekken met elkaar! Ook valt me op dat er meer en meer ouders van jeugdleden dingen op pakken en dat ze dit vaak nog oprecht leuk vinden ook. Dat is het ook, zeker als we het behapbaar houden. Met of zonder korfbalkennis. Dank daarvoor het maakt de vereniging alleen maar sterker dat er nieuwe mensen instromen als vervanging of extra hulp!

– tot slot, niet helemaal onderdeel van de CTZ maar het heeft wel verbanden: voor wie het gemist heeft als IJsselvogels zijn we een project gestart genaamd IJsselvleugels. Het einddoel is saamhorigheid en niveau te verbeteren met als doel in 2025 weer 1e klasse spelen. Het project richt zich op de senioren en A, B, C groep maar er zijn ook activiteiten en materialen die we met de jongere teams kunnen delen. Zo wordt er oa gekeken naar een camerasysteem (verwacht eind maart), gaan we naar de league finale en zijn we clinics aan het inplannen. De projectgroep komt in maart voor het eerst bij elkaar maar de eerste stappen zijn dus al gezet!

Tot zover! Vragen of opmerkingen? Schiet 1 van ons aan of mail naar ctz@ijsselvogels.nl

 

Namens de hele CTZ,

Stefan Rijkaart van Cappellen