Mentale druk!?!

Mentale druk: IJsselvogels zoekt de samenwerking met XPACT training & coaching!

Ahhh nee
Iedereen kent het wel, dat moment dat het even niet lukt. Jullie staan één doelpunt voor en de bal is in jullie aanvalsvak, kortom als jullie de wedstrijd uitspelen, is de winst binnen. Maar juist op dit moment gooi je de bal naar de tegenstander en valt de gelijkmaker alsnog! Hoe is dit mogelijk?

Hoe ga je hiermee om. Hoe voorkom je dat de mentale druk de overhand krijgt. Hoe blijf je als speler en team in control bij de start en tijdens de wedstrijd? Hoe trek je je zelf weer in de wedstrijd als het even niet loopt.

Mentaal centraal
In het project IJsselvleugels is eind 2019 door spelers en trainers de mentale weerbaarheid van IJsselvogels als verbeterpunt aangegeven. We kunnen allemaal nog zo goed korfballen, als het niet eruit komt op de momenten dat het nodig is bestaat de kans dat we niet winnen. We hebben daarom de samenwerking gezocht met XPACT om hierin progressie te gaan boeken. XPACT heeft ervaring met omgaan met mentale weerbaarheid en groepsvorming.

Samenwerking XPACT training & coaching
Er is samen met Pieter Blonk, eigenaar van XPACT, een overeenkomst gesloten om komende jaren meer aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van spelers en groepsvorming van teams. Het richt zich op de C B A en senioren 1/2 groep en daarbij zowel spelers als de trainers/coaches. In de zomerperiode wordt dit plan uitgewerkt zodat er in september/oktober een start gemaakt kan worden. We rekenen erop dat het een langdurige samenwerking wordt aangezien dit onderwerp niet in 1 sessie opgelost is.