Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 26 september 2020.

Helaas mochten we afgelopen zaterdag niet het 1e gaan aanmoedigen dat uit in Reeuwijk tegen de plaatselijke trots speelde. Het 1e incasseerde de eerste nederlaag maar staat nog steeds op een fraaie 2e plaats. Zaterdag speelt het 1e om 15.30 uur thuis tegen Tilburg 1 dat begon met 2 overwinningen (waaronder tegen Reeuwijk 1) maar daarna twee keer verloor tegen twee teams (SDO en DOT) waar ons 1e van won. Het 2e blijft het uitstekend doen en speelt zaterdag om 14.00 uur thuis tegen het eveneens nog ongeslagen Pernix 4, zal wel een geroutineerd team zijn met allemaal oud-1e spelers. Het 3e en 4e zag ik zaterdag thuis spelen tegen Tempo 4 en PKC / SWKGroep 5. Twee zeer goede en vooral spannende wedstrijden waarin IJsselvogels steeds op voorsprong stond en dit halverwege de 2e helft uit handen gaf, jammer. Ook twee keer een uitstekende scheidsrechter (Marijn v.d. Hoog) die zich uitstekend staande hield in deze spannende wedstrijden. Helaas is het niet overal rozengeur en maneschijn, er zijn nogal wat teams die het erg moeilijk hebben en meer verliezen dan winnen. Bedenk dat dit misschien een voordeel is bij de indeling van de zaalcompetitie. Win je nu alles dan word je hoger ingedeeld, verlies je nu alles dan word je lager ingedeeld. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Het woordje zaalcompetitie is gevallen ….. met alle nieuwe regels omtrent corona moet ik nog zien of er wel een zaalcompetitie gespeeld gaat worden?! Zaterdag ook nog even in Krimpen ad IJssel bij F1 wezen kijken. Ik was toch in de buurt om de bekers voor het Regiobankschoolkorfbaltoernooi op te halen bij Spoca in Capelle ad IJssel. Wat zijn jullie in die enkele weken gegroeid, en dan bedoel ik natuurlijk niet qua lengte maar qua spel. In de rust stond het al 1-13 tegen KOAG F1 en het eindigde in 1-31. Ik geloof dat Yannick er wel 13 scoorde maar nog leuker vond ik het dat Jazz haar eerste doelpunt scoorde. Van de 21 gespeelde wedstrijden deze week werden er 7 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 13 een nederlaag. De resultaten:

Helaas heb ik van diverse wedstrijden geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop mogen ontvangen, jammer! Stuur in ieder geval het scoreverloop naar mij toe dan maak ik wel een wedstrijdverslag. Doormailen naar s.slingerland@planet.nl voor maandagavond 22.00 uur.

Reeuwijk 1 – IJsselvogels 1   15-13

Reeuwijk 2 – IJsselvogels 2   14-16     Het 2e mocht zaterdag een keer dicht bij huis korfballen, namelijk tegen Reeuwijk. Zoals bijna alle wedstrijden begon het erg moeizaam zoals Coen zou zeggen niet goed gefrituurde snacks. Vele mooie lange aanvallen maar helaas schoten we nog niet zuiver in de beginfase. Iedereen was kwalitatief beter en we lieten erg goed spel zien. Doordat we geen grote voorsprong uit konden bouwen bleef Reeuwijk erin geloven. Als ik het goed heb onthouden gingen we met 6-9 de rust in. Door vele “fouten” bleef de scheidsrechter fluiten voor vrijeballen en uiteindelijk zelfs strafworpen voor lichte lichaamscontacten. Zelfs een speelster voor 1 kon Reeuwijk niet meer redden en sleepte het 2e deze moeizame wedstrijd toch weer over de streep. Doelpunten zijn gemaakt door: Robin 3x, Stan, Coen, Loisanne en Janneke 2x en Annelies, Dyonne, Jeffrey, Leon en Anouk 1x. Jeffrey.

IJsselvogels 3 – Tempo 4   16-18     Conclusies IJ3 – Tempo 4: “Beste wedstrijd, 0-punten!” Een beetje zoals Feyenoord thuis tegen 020…., altijd kansrijk, recht op meer, maar zero points. Vooraf bedacht dat Tempo een goede ploeg moest hebben, alleen verloren van de koploper en veel doelpunten in de voorbije weken. Mix van ervaring, jonge spelers, modern korfbal en…….. een aantal mannelijke mekkeraars. Een sterke eerste helft, waarin de 1e aanval collectief enorm goed verdedigde en veel ballen veroverde. De 2e aanval speelde geen eens bijzonder goed, maar Bas hengelde ze overal vandaan binnen. 2 goaltjes voor met de pauze, na de rust nog lang aan de goede kant van de score gestaan, echter Tempo had uiteraard de verdedigende tactiek aangepast, wisselde slim en stak de neus bij 13-14 er voor. Voor het mooie net te weinig in de breedte gescoord wat bij Tempo wel lukte, eindstand 16-18 met treffers van Bas 7x, Peter 4x, Kirsten en Mike 2x, Luc 1x. Edwin.

IJsselvogels 4 – PKC / SWKGroep 5   17-19     Ben de hoek bij de Verlenging nog niet om en een – luide – stem uit het verleden brult: “Hey Plooster, je doet toch niet mee he? Een lopertje tegen jou!” Michel van de Herik, Corona-proof ellebogen, bijpraten, blijft gezellig.  PKC 5 net als IJ4 de volle 0-punten, dus het idee vandaag-moet-het-gebeuren. Vanzelfsprekend weer in een totaal andere samenstelling en vakkencombinatie. Goed van de grid vertrokken, snelle knie-wissel, controle en voorsprong in het eerste bedrijf, max 4 goals voor en de 7-5 met rust voelt daardoor wat magertjes aan. Helaas klopte dat gevoel, net als Ventura Sport vorige week voert PKC de druk (hardlopend en inzet) op, vindt halverwege de aansluiting en gaan in 1 ruk erop en erover. Ben ik wel eens kritisch over gegeven tegengoals, in dit geval alle eer naar PKC, die continu buiten de 7-zone het geel doorboorden.  17 eigen treffers is gewoon prima en meestal genoeg om te winnen. Zaterdag nieuwe poging! Goals van Rob 6x, Stef en Edwin 3x, Marina 2x Marlinde, Laura R., en Jelle S. 1x. Edwin.

Nieuwerkerk 9 – IJsselvogels 5   11-9     Laten we het zo zeggen dit seizoen is niet ons seizoen. Vandaag mochten IJsselvogels 5 naar Nieuwerkerk. Vorige wedstrijd hadden we met 1 doelpunt verschil verloren. Dit keer zou dat andersom moeten zijn. Helaas liep het al uit naar een 7-1  achterstand. We gingen de rust in met 7-2 (goals van Jelle en Boas) . Na de rust moest het anders en dat werd dan ook gedaan. Na een tegendoelpunt scoorde Remon, Tom S, Louanne, Tom D & Nikki. Stand 8-7. Dit zag er beter uit. Hierna kwam wedstrijd touw trekken. Nieuwerkerk scoort, Jelle scoorde, 9-8. Nieuwerkerk scoorde weer, antwoord kwam van Remon, stand 10-9. Hierna wist Nieuwerkerk nog een keer te scoren, helaas bleef onze reactie uit. De wedstrijd werd afgesloten met 11-9 op het scorebord. Jelle en Tom bedankt voor het invallen! Nikki.

WION 6 – IJsselvogels 6   9-9

Oranje Wit MW1 – IJsselvogels MW1   10-9

WION G2 – IJsselvogels G1   uitgesteld.

IJsselvogels G1 – Nikantes G1     uitgesteld.

KCR A1 – IJsselvogels A1   uitgesteld.

IJsselvogels A2 – OZC A2   6-10

IJsselvogels B1 – KOAG B1   16-4     De eerste returnwedstrijd in de najaarscompetitie en IJsselvogels B1 was gebrand op een goed resultaat. De uitwedstrijd werd makkelijk gewonnen (5-15) van KOAG B1 en hoe weerhoudt een team zich als je op voorhand weet dat je de bovenliggende ploeg bent? IJsselvogels B1 begon zeer scherp aan de wedstrijd en scoorde binnen 2 minuten door Joran (1-0) en Jesca (2-0). De verdedigende tactiek werd zeer goed uitgevoerd en gaf het 2e aanvalsvak voldoende tijd om het eerste gaatje te maken (3-0 Rosa), gevolgd door de 4-1 van Isa. Gretigheid in de verdediging werd afgestraft door KOAG B1 (4-2), maar de bal lag binnen enkele seconde door het mandje (5-2 Rosa), gevolgd door de 3e van Rosa (6-2) en Joran (7-2). De ruststand werd bepaald door de 3e van Joran (8-2). Met 2 benen in de kampioenspoule in de voorjaarscompetitie, met als inzet een plek op het NK, was het een prettig praatje in de rust. De focus op het afronden en stabiel verdedigen ofwel geen cadeautjes uitdelen en over alle schijven blijven scoren. Een groot compliment voor het hele team in de 2e helft, door het tempo in de wedstrijd werd de tegenstander weinig gegund en bleef IJsselvogels B1 bij de les. Door doelpunten van Rosa (9-2), Isa (10-3) en Joran (11-3) was de wedstrijd definitief gespeeld en werd de focus gericht op de 16 doelpunten. De 5e van Rosa (12-3) en 4e van Joran (13-4) ging IJsselvogels B1 geconcentreerd door met elkaar zoeken en scoorde Benjamin de 14-4 en ging het tempo weer omhoog. Rosa bracht de stand op 15-4 met haar 6e doelpunt van de ochtend en was er nog enkele minuten te spelen. De 16-4 werd gemaakt door Tim en was de wedstrijd meer dan geslaagd. 2 punten, voldoende voor plaatsing kampioenspoule, 16 doelpunten!, ongeslagen status en op naar het kampioenschap in de najaarscompetitie. Zonder coach Pieter, die zat in de schoolbank, maar volgde de wedstrijd via de app, konden wij maar ding bedenken na de wedstrijd. Iedere speler is net zo blij met een doelpunt van een ander, als van zichzelf. Het plezier straalde er vanaf zaterdagochtend, voor elkaar werken, wegcijferen, knokken, fouten van elkaar accepteren, sleuren en mooie doelpunten maken. Wellicht voelt het niet zo, maar volgende week kampioen worden en de week daarna de ongeslagen status behouden. Voldoende doelen en gaan nog zeker stapjes maken! De doelpunten kwamen tot stand door Rosa (6), Joran (5), Isa (2), Benjamin (1), Tim (1) en Jesca (1) maar hebben genoten van het gehele team! Marco & Pieter.

IJsselvogels B2 – Vriendenschaar (B) B1   12-18

IJsselvogels B3 – RWA B2   11-5

RWA C1 – IJsselvogels C1   12-10    Zonnetje, 5 dames, 4 heren en twee coaches aan het vertrek naar Poortugaal. Bij aankomst bleek Nora naast haar schoenen te lopen want die stonden nog thuis. Effe autootje regelen en Martijn met piepende banden onderweg om de schoenen te brengen. Gelukkig hadden we 5 dames mee, dus konden we gewoon op tijd starten. Lieke speelde op de plek van Nora en deed dat heel goed. De eerste helft werd een LuLu show. Lucas begon met een stip en daarna was het Luna time. Luna maakte een schot, korte kans, schot en een vrije bal. Lucas maakte nog een doorloopbal. Luna eindigede met een schot en doorloopbal. Ruststand 5-8. Geen vuiltje aan de lucht dachten we als ouders langs de lijn. De schoenen van Nora waren inmiddels gearriveerd zodat ze ook mee kon doen. RWA had door dat ze iets moesten doen en haalde een dame uit het andere vak en brachten die weer in het vak bij Luna. Luna zorgde nog wel voor de 6-9, maar toen kreeg IJsselvogels het moeilijk. Het voorverdedigen werd moeilijker en RWA ging met scherp schieten en kwam terug tot 11-9. Eline zorgde met een korte kans voor de 11-10, maar het slot akkoord was van RWA 12-10. Scores Luna 7, Lucas 2 en Eline 1. Het baltempo wordt steeds beter. Nu nog de concentratie behouden tot het einde van de wedstrijd. Met 5 eerstejaars in het veld zie je toch het fysieke voordeel voor de tegenstander. Als ouder wil ik via deze weg Stan en Jesse nog effe een pluim geven. Het team gaat steeds beter spelen en wordt ook steeds meer een hecht team. Ga zo door en dan komen de resultaten vanzelf. Patrick.

KCR C2 – IJsselvogels C2   8-3     De wedstrijd ging in het begin heel goed, maar op het einde iets minder. De eerste helft ging heel goed. Goed overgegooid en goed afgevangen. Toen hadden we even rust en toen stonden we achter met 3-1.Daarna ging het iets slechter we gingen slechter verdedigen. We komen slechter vrij, maar we hadden wel veel kansen maar helaas hebben we ze niet allemaal gescoord. Het is eindelijk 8-3 geworden niet heel slecht maar ook niet goed. Maar ja we konden er ook niks aan doen. Sahra.

KCR D1 – IJsselvogels D1   8-6     Een wedstrijd met 3 gezichten. De eerste 2 minuten maken we 0-1 en 0-2 door Christiaan en ook nog de 1-3 door Floortje. Geen vuiltje aan de lucht zou je zo denken. En daarna geven we de wedstrijd volledig uit handen. We bewegen niet, verdedigen niet goed en krijgen daardoor de ene doorloopbal na de andere om de oren. Als we de bal hebben in de verdediging of aanval geven we hem zo weer terug aan de tegenstander en daardoor staan we met de rust 6-3 achter. Een donderspeech in de rust van beide coaches was het gevolg. De tweede helft ineens een ander D1 in het veld en na de 7-3 komen we via doelpunten van Floortje , Sil en Luc nog op 7-6. Een spannende periode volgt met best nog wel wat kansen op de gelijkmaker. Helaas maakt KCR de 8-6 en daarmee zit de wedstrijd ‘in het slot’. Waren we de eerste helft begonnen zoals we de tweede helft speelden was er waarschijnlijk geen vuiltje aan de lucht geweest.. Maar zoals één van de ouders terecht zei: ‘Er is nog genoeg om aan te werken tijdens de trainingen’ en dus daar gaan we mee aan de slag! André.

IJsselvogels D2 – GKV / Enomics D3   9-1

IJsselvogels D3 – KCC / CK Kozijnen D2   4-10     Afgelopen zaterdag stond de D3 weer vroeg klaar om een wedstrijd te spelen tegen KCC. De coaches moesten zelf om 9:15 verzamelen maar gelukkig wilde Anton wel invallen als coach. De wedstrijd begon en het was meteen al wel hard werken. We haalden veel ballen er tussenuit maar helaas werden die soms weer onderschept door KCC. Het ging dus zeker wel gelijk op. Aaliyah zorgde al snel voor de 1-0 maar ook KCC vond daarna snel het mandje waardoor we weer gelijk stonden. De tweede goal voor IJsselvogels werd gemaakt door Jeremy waardoor we nu 2-1 voor stonden. KCC kwam echter terug en wist er twee te scoren. Het was Tess die de 3-3 maakte en IJsselvogels weer op een gelijke stand met KCC zette. Deze goal werd gemaakt vlak voordat Lotte en Annelie weg moesten voor hun eigen wedstrijd. Uit verhalen van aanmoedigende ouders hebben we gehoord dat het in het begin van de wedstrijd erg gelijk op is gegaan maar dat KCC later in de wedstrijd kansen kreeg die ze ook wisten te benutten. De einduitslag werd uiteindelijk 4-12 dankzij nog een goal van Iris. Jammer maar volgende keer weer beter! Volgende week spelen we uit tegen Avanti. Dat zal wel een spannende wedstrijd worden maar we gaan er in ieder geval een leuke wedstrijd van maken! Coaches van de D3.

Excelsior E1 – IJsselvogels E1   9-10     Wat hebben we een mazzel gehad met het weer. Onderweg naar Delft regen, regen, regen. Onder de paraplu naar de kantine. Net voor de wedstrijd lijkt het wat beter te worden en vlak voor de start van de wedstrijd breekt de zon door en hebben we de hele wedstrijd in de zon gespeeld. Wat was het ontzettende spannende wedstrijd, die we deze keer wel winnend hebben kunnen afsluiten! Het eerste kwart gelijk opgaand met twee doelpunten aan beide kanten. (Noortje en Fleur) In het tweede kwart alleen een doelpunt van Ayub en dus een kleine voorsprong. Het derde kwart begon heel goed met een mooie doorloopbal van Thijme! Met nog drie doelpunten van Thijme en een doelpunt van Eva en Ayub sloten we af met een stand van 6-9. Het laatste kwart werd het nog heel spannend. 7-9, 8-9 en dan een heel belangrijk doelpunt van Fleur, die ook verdedigend een hele goede wedstrijd speelde.  Bijna meteen daarna de 9-10 en toen was het nog zo’n twee minuten heel spannend, de kansen bij ons gingen er niet in, maar gelukkig bij de tegenstander ook niet meer. En dus een mooie overwinning waarbij iedereen heeft gescoord: Thijme 4, Ayub en Fleur 2, Noortje en Eva 1. Het korfschieten is 2-3 geworden met doelpunten van Noortje, Eva en Ayub. Anne.

Nieuwerkerk E7 – IJsselvogels E2   4-12     Vandaag moesten we tegen Nieuwerkerk. De vorige keer hadden we net aan gewonnen. Dus vandaag was de instelling om dik van ze te winnen! En dat is gelukt! We begonnen goed aan de wedstrijd. Wessel scoorde de 0-1 en Daan de 0-2. De tegenstander werd wakker en scoorde de 1-2 en de 2-2. Nu moesten wij doorpakken, anders gaan ze over ons heen! Gelukkig was Daan weer scherp en scoorde de 2-3! De tegenstander gaf gas en scoorde de 3-3. Na de rust scoorde Elin een mooie strafworp! Daarna kregen wij door dat we makkelijk konden scoren. Wessel scoorde en bal waarvan wij weer zeiden : ‘Niet schieten!!’ Gelukkig scoorde hij 😉 Nieuwerkerk lukte het nog maar 1 keer om te scoren. Daan scoorde daarna 3 keer achter elkaar. 4-9 stond het. En ook Mila scoorde een mooi schot dicht bij de korf! 4-10. Wessel mocht de doelpunten regen afsluiten met 2 goals! Super gespeeld allemaal! Tot het einde zijn we door gegaan 😊. Eindstand: 4-12 . Korfschieten: 3-3. Janneke.

IJsselvogels E3 – Refleks E2   2-11

IJsselvogels E4 – NIO E2   6-8

KOAG F1 – IJsselvogels F1   1-31     Afgelopen zaterdag moest de F1 uit tegen KOAG F1. Het was een nieuwe ploeg en we wisten niet wat we moesten verwachten. Al heel snel wisten we eigenlijk dat dit een hele makkelijke wedstrijd zou worden, want we kwamen in het 1e kwart al met 0-8 voor. Ook al was KOAG niet heel goed het kwam niet alleen daardoor dat we veel scoorden. We liepen goed, we gooiden goede ballen en maakten onze kansen goed af. In het 2e kwart scoorde KOAG een doelpunt en dat was ook gelijk het laatste doelpunt van KOAG;). Daarna scoorde wij er weer 5 waardoor we de rust ingingen met 1-13. Na de rust veranderde niks en bleven we maar doelpunten maken waardoor we aan het eind van het 3e kwart met 1-24 voor stonden. Heel saai dit maar ook in het laatste kwart bleef er gescoord worden…;). De wedstrijd eindigde met een mooie eindstand van 1-31. Daar moest natuurlijk op getrakteerd worden! Bij het korfschieten wonnen we met 2-4. Ik vond dat we allemaal goed ons best bleven doen tot de laatste seconde en dat we allemaal fel waren om die bal er tussen uit te halen. Allemaal ook gescoord deze wedstrijd dus daar waren wij ook heel trots op! Op naar volgende week en hopen op weer zoveel doelpuntjes…;) Yannick 13x, Ilse 8x, Melle 7x, Eva 2x en Jazz 1x. Cécile.