Van het bestuur….

Van het bestuur

 

Afgelopen maanden zijn weer voorbij gevlogen. Wie kan zich niet de eerste persconferentie herinneren waarin onze premier de opmars van het Corona virus met ons deelde en waarvan we toen nog de impact niet goed konden overzien. Eind februari, begin maart,  het snowboard was nog maar net opgeborgen of we kregen de eerste maatregelen voor onze kiezen. We zijn nu bijna een jaar verder en wat is er veel gebeurd en wat is er veel verandertd. Gelukkig hebben we tussendoor toch nog even kunnen genieten van ons favoriete spelletje maar ook dat werd ons afgenomen. Welke “spin-doctor” er rond heeft gelopen in Den Haag weet ik niet maar dat hij/zij goed werk heeft geleverd voor de KNVB is wel evident. Geen hockey, handbal, volleybal, basketbal en korfbal. Ook hier geldt de macht van het grote getal. De commerciële belangen worden gewogen ten opzichte van het maatschappelijk belang, het is ook geen makkelijke keuze. 

Terug naar ons favoriete spelletje en IJsselvogels in het bijzonder. Wat kunnen we trots zijn op elkaar en met elkaar. Wat is er weer veel gedaan en bereikt de afgelopen periode. Op het bestuurlijke vlak hebben we niet stilgezeten. Een mooie vierde plek bij de Rabo Clubsupport wat ons bijna € 2000,00 heeft opgeleverd. We hebben een mooie tegemoetkoming gekregen van het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn in het kader van de TASO. Uiteraard hebben we de digitale  Algemene Leden Vergadering  gehad waarbij de digitale opkomst erg goed was. Als bestuur zijn we op dit moment volop bezig met de herinrichting van het terras van de kantine. De eerste overleggen zijn geweest en de plannen gaan steeds concreter worden. Jullie horen hier ongetwijfeld binnenkort meer over. Speerpunt vanuit het bestuur is ook de ledenaanwas aan de onderkant van de vereniging. Geen schoolkorfbaltoernooi kunnen organiseren wat uiteraard een impact geeft op de aantallen jeugdleden. Hier hebben we ook al een aantal digitale vergaderingen gehad en zijn de nodige acties op papier gezet en gaan binnenkort vorm krijgen. Waar ik persoonlijk heel blij van werd was het Glow in the Dark event. Wat een doorslaand succes was dat. Alleen maar blije gezichten, mensen die spontaan opstaan om te helpen, kinderen die helemaal “los” gaan met een merkstift op een wit  T-shirt. Ik heb genoten en ben blij om onderdeel te zijn van deze vereniging. 

Vrijdag 4 december krijg ik een ingesproken “Whats App” bericht van Sinterklaas dat er een Pieten-Parcours is georganiseerd voor onze kleine vogels. Ook hier zijn weer vele mensen op de achtergrond actief geweest voor de vereniging, waarvoor onze dank uiteraard.

De Kerstdagen staan voor de deur, de jaarwisseling laat niet lang op zich wachten. We hebben de afgelopen periode weer een hoop gerealiseerd met elkaar, verbinding gezocht en gevonden. Het eind van de crisis is in zicht. Laten we met elkaar de laatste loodjes dragen, elkaar de ruimte gunnen en geven en niet met elkaar op “de Black Fridays” boodschappen gaan doen. 

 

Het bestuur 

Andre, Arie, Anita en Hans