KOPPELSCHIETEN 24 APRIL 2021

 

Afgelopen zaterdag stond het koppelschieten op het programma als 3e onderdeel van de corona veldcompetitie. Om half 9 was Stefan al bezig om de palen klaar te zetten en even later arriveerde ook organisator Christa. Gelukkig hadden veel spelers en speelsters de moeite genomen om de koppels aan mij door te geven waardoor ik al aardig wat voorwerk thuis kon verrichten.  Het opgegeven weer was gelukkig goed zodat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken.

Om 9.00 uur werd begonnen met de E-teams en met 21 kinderen (van de 24) mogen we spreken van een uitstekende opkomst. Het enige wat je altijd hoopt met koppelschieten (doe je met 2-tallen) is dat er een even aantal kinderen is, dus niet, Mike had geen maatje maar gelukkig mocht hij meeschieten met Daan en Floris, klasse!
Poule 1: Fleur en Noortje / Eva en Mila / Daan, Floris en Mike / Kyra en Laela / Sem en Daniël
Poule 2: Thijme en Ayub / Nienke en Elin / Timo en Nino / Wessel en Tamara / Selin en Carice

In poule 1 eindigden Fleur/Noortje met 6 punten op een gedeelde 1e plaats met Daan/Floris/Mike maar omdat het onderling duel met 6-4 door Fleur/Noortje werd gewonnen werden zij 1e en Daan/Floris/Mike 2e. Zowel Sem/Daniël als Kyra/Laëla behaalden 3 punten, onderling werd het 5-5 waardoor het doelsaldo doorslaggevend werd. Sem/Daniël werden keurig 3e en Kyra/Laëla 4e terwijl Eva/Mila met 2 punten 5e werden.
In poule 2 werden Thijme/Ayub, zoals verwacht 1e met 7 punten maar wisten Carice en nieuweling Selin Altan met 6 punten verrassend beslag te leggen op de 2e plaats, heel knap! Nienke/Elin werden met 5 punten 3e terwijl Timo/Nino en Wessel/Tamara beiden 1 punt in de wacht wisten te slepen. Door een beter doelsaldo werden Timo/Nino 4e en Wessel/Tamara 5e.
De nrs. 1 en 2 plaatsten zich voor de kruisfinale. Fleur/Noortje waren met 8-2 duidelijk een maatje te groot voor Selin/Carice terwijl Thijme/Ayub nipt met 6-4 van Daan/Floris/Mike wisten te winnen. Om de 9e en 10e plaats speelden Wessel/Tama met 5-5 gelijk tegen Eva/Mila. Nino/Timo wonnen om de 7e en 8e plaats met 4-3 van Kyra/Laëla. Om de 5e en 6e plaats wonnen Nienke/Elin met 5-2 van Sem/Daniël. Carice/Selin werden 3e door met 2-0 te winnen van Daan/Floris/Mike waarna we met z’n allen naar de finale konden kijken tussen Fleur/Noortje tegen Thijme/Ayub. Dit werd een bijzonder spannende wedstrijd van een hoog niveau. Na een 5-5 eindstand moest er verlengd worden, wie het eerst 2 doelpunten voorsprong had werd kampioen. Thijme Verburg en Ayub Vogel wisten de verlenging met 9-7 te winnen waardoor zij zich tot beste koppel mochten laten kronen, gefeliciteerd.

Om 10.00 uur waren de D-teams aan de beurt en met deelname van 23 kinderen mochten we ook hier van een prima opkomst spreken maar ……, helaas opnieuw een oneven aantal. Gelukkig bleek het voor de D1 heren Christian, Sil en David geen probleem om met elkaar een team te vormen.
Poule 1 – Floortje vGr en Lara / Blessing en Iris / Sarah en Tess / Lieke en Luuk
Poule 2 – Rosalie en Senne / Dewi en Suzan / Ruben en Eline / Lucas en Lilly
Poule 3 – Jaël en Floortje V. / Lynn en Jildou / Christian, Sil en David

In poule 1 werden Lieke/Luuk met 6 punten ongeslagen 1e voor Floortje/Lara met 4 p., Blessing/Iris met 2 p. en Sarah/Tess met 0 p. die 2x nipt met 4-6 verloren dus zeker niet kansloos waren.
In poule 2 waren het Lucas/Lilly die met 5 punten 1e werden voor Dewi/Suzan met 3 p. terwijl zowel Rosalie/Senne als Ruben/Eline beiden 2 punten in de wacht wisten te slepen.
In poule 3 bleken de scherpschutters te zitten. Christian/Sil/David werden hier ongeslagen 1e met 8 p. voor Jaël/FloortjeV met 4 p. Daar waren Lynn/Jildou niet tegen opgewassen  terwijl ze toch meer dan 10x scoorden. De nrs. 1 en 2 plaatsten zich voor de volgende ronde voor de plaatsen 1 t/m 6, de nrs. 3 voor de plaatsen 7 t/m 9 en de nrs. 4 voor de plaatsen 10 en 11. Ook hier weer veel spannende wedstrijden en het waren uiteindelijk Jaël/FloortjeV en Chrsitian/Sil en David die zich voor de finale wisten te plaatsen. Om de 10e en 11e plaats wisten Ruben en Eline nipt met 6-4 te winnen van Sarah/Tess. Rosalie/Senne werden 7e voor Blessing/Iris die 8e en Lynn/Jildou die 9e werden. Om de 5e en 6e plaats wonnen FloortjevGr/Lara met 6-4 van Dewi/Suzan. Lucas/Lilly werden 3e door Lieke/Luuk nipt met 6-4 te verslaan waarna het koppel Jaël/FloortjeV voor een daverende verrassing zorgde door de gedoodverfde favorieten Christian/Sil/David met 6-4 te verslaan waardoor Jaël Kranenburg en Floortje Vink zich het beste koppel van de D-teams mochten noemen.

Om half 12 waren het de 2 C-teams die hun schotkunsten mochten komen vertonen. Een groot compliment voor C1 dat als enige ploeg allemaal gemengde koppels had, klasse C1.  Ook hier was sprake van een uitstekende opkomst met 16 van de 18 spelers(sters), klasse!
Poule 1 – Lieke S. en Sarah / Rico en Ties / Nora en Sven Bl. / Luna en Lucas
Poule 2 – Sven v.d. Br. en Wilmer / Flo en Marnick / Eline en Timo / Lieke M. en Isha

In poule 1 werden LiekeS/Sahra met 5 p. verrassend winnaar voor Luna/Lucas met 4 p., Nora/SvenBl. met 3 en Rico en Ties met 0 p.
In poule 2 louter verrassingen, SvenvdBr./Wilmer werden hier met 5 p. 1e met LiekeM/Isha met 4 p. op de 2e plaats waardoor de beide C1 koppels, Eline/Timo met 3 p. en Flo/Marnick met 0 p. werden uitgeschakeld voor de kruisfinale. LiekeS/|Sahra wisten in de kruisfinale met 6-4 te winnen van LiekeM/Isha terwijl in de andere kruisfinale Luna/Lucas met liefst 9-1 wonnen van SvenvdB/Wilmer die hun kruit blijkbaar in de voorronde hadden verschoten. Om de 7e en 8e plaats wonnen Nora/SvenBl. met 7-3 van Rico/Ties. Om de 5e en 6e plaats waren Eline/Timo met 4-6 net iets te sterk voor Flo/Marnick. Om de 3e en 4e plaats wonnen LiekeM/Isha met 6-4 van SvenvdBr/Wilmer waarna in de finale Luna Glissenaar en Lucas Blom  met 7-3 wisten te winnen van LiekeS/Sahra en zich tot koningskoppel mochten laten kronen, gefeliciteerd.

Het was inmiddels half 1 in de middag , tijd voor de B-spelers en speelsters en die van de A2 om te laten zien wat ze in huis hadden. Het schotpercentage lag hier zo hoog dat we ruimschoots op tijd klaar waren. Met deelname van 26 personen hadden we ook hier geen enkele reden tot klagen en ook hier werd weer eens duidelijk dat het helemaal niet uitmaakt of je in B1 of B3 speelt, of je lang of juist klein bent en of je snel of wat minder snel bent. De indelingen:
Poule 1 – Yana en Iris / Rosa en Quinty / Jesca en Wesley / Levi en Storm / Jesse en Sem
Poule 2 – Tim Pl. en Isa / Stijn en Mink / Lotte en Willeke / Willem en Lieneke
Poule 3 – Benjamin en Joran / Finn en Nils / Tim S. en Sander / Rosanne en Thirza

In poule 1 waren het Jesca/Wesley die met 7 p. beslag wisten te leggen op de 1e plaats voor Yana/Iris met 5 p., Levi/Storm en Rosa/Quinty met 3 p. en Jesse/Sem met 2 p. Doordat Levi/Storm het onderling duel met 3-7 van Rosa/Quinty wist te winnen werden zij 3e en Rosa/Quinty 4e.
In poule 2 was iedereen aan elkaar gewaagd met TimP/Isa als grote favoriet, maar ja, die druk hé! Lotte/Willeke wisten hier bijzonder knap 1e te worden met 5 p. voor Willem/Lieneke met 4 p. en Stijn/Mink met 3 p. terwijl het “koningskoppel” TimP/Isa met 0 p. toch wel verrassend laatste werd.
In poule 3 een knappe 1e plaats voor TimS/|Sander met 6 p. voor Benjamin/Joran met 4p. terwijl Finn/Nils en Rosanne/Thirza beiden 1 punt haalden. De nrs. 1 en 2 vochten in 2 poules uit wie zich voor de finale zouden plaatsen. Om de plaatsen 11 t/m 13 bleven TimP/Isa ongeslagen waardoor ze 11e werden voor Rosanne/Thirza (12e) en Jesse/Sem (13e). Om de plaatsen 7 t/m 10 behaalden zowel Stijn/Mink als Rosa/Quinty 5 p. maar dankzij een beter doelsaldo werden Stijn/Mink 7e en Rosa/Quinty 8e voor Finn/Nils met 2 p. (9e) en Levi/Storm met 0 p. (10e) Om de 5e en 6e plaats wonnen Benjamin/Joran na 2 verleningen met 12-10 van TimS/Sander. Willem/Lieneke wonnen na een spannende wedstrijd met diverse verlengingen met 15-14 van Lotte/Willeke die uitstekende tegenstand boden. Hierna konden we met zijn allen kijken naar de finale tussen Jesca/Wesley tegen Yana/Iris, ja, ja, beide zussen van Grieken in de finale! Uiteindelijk waren het Yana van Grieken en Iris Bergsma die met 4-6 aan het langste eind trokken en zich koppelkampioen mochten noemen.

Om 14.00 uur mochten A1, het 1e, 2e en 3e aantreden en met 12 koppels en 25 schutters hadden we ook hier een oneven aantal. Geen probleem, Coen kon aansluiten bij Stan en Sam Kl. Zodat iedereen kon meedoen. Met 3 poules van 4 plaatsten de nrs. 1 en 2 zich voor de plaatsen 1 t/m 6 en de nrs. 3 en 4 voor de plaatsen 7 t/m 12. Het was ongekend spannend want van de 18 uitslagen eindigden er liefst 16 in 5-5 of 6-4. In poule 1 en 2 zelfs allemaal. De indeling:
Poule 1 – Tamara en Bas / Cécile en Evi / Mark en Jolien / Kirsten en Peter
Poule 2 – Dyonne en Robin / Lieke en Christiaan / Loisanne en Sam M. / Stan, Sam Kl. en Coen
Poule 3 – Roos en Jelle St. / Marijn en Dano / Casper en Anouk / Annelies en David
In poule 1 leek hoofdtrainer Mark met zijn vrouw Jolien op de 1e plaats af te stevenen met 3 uit 2 maar een nederlaag in de laatste wedstrijd deed ze duikelen naar de 3e plaats en zagen ze hun tegenstanders Tamara/Bas en Cécile/Evi met 4 punten de eerste 2 plaatsen opeisen. Kirsten/Peter werden met 1 punt 4e in deze poule.
In poule 2 was het net zo spannend als in poule 1, alles zat heel dicht bij elkaar. Lieke/Christiaan werden met 4 p. en een beter doelsaldo 1e voor Stan/SamKl./Coen met eveneens 4 p. Dyonne/Robin werden met 3 p. 3e voor Loisanne/|SamM die met 1 p, 4e werden.
In poule 3 waren het Marijn /Dano die met 5 p. knap 1e werden voor Roos/Jelle met 4 p. en Casper/Anouk met 3 p. terwijl Annelies/David (voor mij toch een beetje de favorieten) puntloos 4e werden. Omdat we ruim in de tijd zaten werd besloten dat alle nrs. 1 en 2 bij elkaar ingedeeld werden zodat ze nog 5x aan de bak moesten, hetzelfde gold voor de nrs. 3 en 4. Voor mij wat meer schrijf- en rekenwerk maar dat namen we op de koop toe, de klant is tenslotte koning.
Na 5 wedstrijden schoten de nrs. 11 en 12 om de 11e en 12 plaats enz. je kon dus nog van plaats wisselen en aan het eind kon de nr. 2 dus toch kampioen worden door in de finale de nr. 1 te verslaan. In de verliezerspoule waren Annelies/David nu duidelijk warm gedraaid en werden met 9 p. 1e voor Mark/Jolien met 8 p. Casper/Anouk werden 3e met 5 p., voor Kirsten/Peter met 4 p., Loisanne/SamM met 3 p. en Dyonne/Robin met 1 p. Om de 11e en 12 plaats wonnen Loisanne/SamM met 7-3 van Dyonne/Robin, om de 9e en 10e plaats wonnen Casper/Anouk na verlenging met 12-10 van Kirsten/Peter waarna Mark/Jolien om de 7e en 8e plaats, eveneens na verlenging, met 9-11 wisten te winnen van Annelies/David. In de kampioenspoule viel een leuke eindstand te noteren. Lieke/Christiaan en Stan/SamKl/Coen werden met 7 punten gedeeld 1e. Tamara/Bas en Roos/Jelle werden met 5 p. gedeeld 3e en Cécile/Evi en Marijn/Dano werden met 3 p. gedeeld 5e. Om de 5e en 6e plaats wonnen Cécile/Evi met 6-4 van Marijn/Dano waardoor zij 5e werden. Tamara/Bas werden 3e door om de 3e en 4e plaats Roos/Jelle met 6-4 te verslaan. De finale werd ook echt een finale, het vizier stond niet altijd even zuiver maar de spanning was om te snijden. Na 5-5 moest er worden verlengd en waren het Lieke Verstoep en Christiaan Verwoerd die met 9-11 de overwinning naar zich toe trokken ten koste van Stan/SamKl/Coen en zich als beste koppel mochten laten huldigen, gefeliciteerd!

Het was inmiddels half 4 geworden en de laatste groep was aan de beurt en dat waren het 4e, 5e, 6e, het Midweekteam en de Recreanten. Ook hier een mooie deelname met 24 personen en 12 koppels waardoor we hetzelfde wedstrijdschema konden aanhouden als hiervoor. De indeling:
Poule 1 – Hans en André / Lisa en Louanne / Anne en Edwin / Stan en Tom
Poule 2 – Christa en Patrick / Jeanette en Olga / Sascha en Ruud / Edo en Edwin
Poule 3 – Russell en Walter / Jelle R. en Léonie / Lotte en Annelie / Boas en Mick
In poule 1 werd het favoriete koppel Anne/Edwin 1e met 5 p. voor Lisa en Loisanne die aan 3 gelijke spelen genoeg hadden om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Hans/André en Stan/Tom kwamen met ieder 2 punten net een puntje tekort.
In poule 2 een gedeelde 1e plaats voor Christa/Patrick en Jeanette/Olga met beiden 5 punten voor Sascha/Ruud met 2 p. en Edo/Edwin met 0 p.
In poule 3 bleven Lotte/Annelie met 6 p. ongeslagen voor Boas/Mick met 4 p., Jelle/Léonie met 2 p. en Russell/Walter met 0 p. De nrs. 1 en 2 plaatsten zich voor de kampioenspoule voor de plaatsen 1 t/m 6 de nrs. 3 en 4 plaatsen zich voor de verliezerspoule voor de plaatsen 7 t/m 12. In de verliezerspoule werden Hans/André 1e met 7 p. voor Russell/Walter met 6 p. (ze waren inmiddels warm gedraaid). Er eindigden liefst 3 koppels met 5 punten op de gedeelde 3e plaats. Alle drie de teams hadden een doelsaldo van 0 en onderling hadden ze alle drie een keer met 6-4 gewonnen en een keer met 6-4 verloren dus dat werd strafworpen nemen. Daar bleken Edo/Edwin het beste in waardoor zij 3e werden voor Jelle/Léonie (4e) en Sascha en Ruud (5e). Stan/Tom werden met 2 punten 6e. Om de 11e en 12 plaats wisten Sascha/Ruud nipt met 6-5 (golden goal) te winnen van Stan/Tom. Om de 9e en 10 plaats wonnen Edo/Edwin met 6-4 van Jelle/Léonie terwijl om de 7e en 8e plaats Hans/André met 7-3 wist te winnen van Russell/Walter. In de winnaarspoule plaatsten Anne/Edwin zich met 7 p. voor de finale. De koppels Lisa\Louanne en Jeanette/Olga behaalden allebei 6 p. onderling werd het 5-5 waardoor het doelsaldo de beslissing moest brengen en dat was in het voordeel van Jeanette./Olga waardoor zij zich eveneens voor de finale plaatsten. Lisa\Louanne moesten genoegen nemen met een strijd om de 3e en 4e plaats. Boas/Mick en Lotte/Annelie behaalden beiden 4 p., onderling werd het 5-5 zodat ook hier het doelsaldo beslissend was en dat was in het voordeel van Boas/Mick terwijl Christa/Patrick met 3 p. 6e werd. Om de 5e en 6e plaats wisten Christa/Patrick, na verlenging, met 9-11 te winnen van Lotte/Annelie waardoor Christa/Patrick 5e werden. Om de 3e en 4e plaats wisten Boas/Mick beslag te leggen op de 3e plaats door nr. 3 Lisa/Louanne met 6-4 te verslaan. De finale werd een bijzonder spannende tussen de torenhoge favorieten Anne/Edwin tegen de verrassend sterk voor de dag komende recreanten Jeanette/Olga. De eerste wedstrijd eindigde in 5-5 waarbij Jeanette/Olga zelfs nog een 5-4 voorsprong hadden. De verlenging leverde een 11-9 overwinning op voor Anne Slob en Edwin Plooster waarmee zij deze lange maar mooie en gezellige dag met winst afsloten, gefeliciteerd.

Het was inmiddels 17.00 uur geworden, snel alles opruimen (bedankt allemaal voor jullie hulp!) en met een tevreden gevoel (en een rood hoofd, de zon had deze dag toch meer geschenen dan ik dacht) weer lekker naar huis. Dat zo’n lange dag iets van je vergt merkte ik ‘s avonds waar ik de uitzending van Studio Sport niet meer haalde en al heel vroeg onder de dekens ben gekropen.

Bedankt allemaal voor jullie sportieve bijdrage, ik heb genoten, ik hoop jullie ook.
Wim Slingerland.