Verslag afgelopen zaterdag vd onderlinge wedstrijden

Na 4 weken was het zaterdag weer tijd om terug te komen bij de onderlinge wedstrijden net zoals in week 1.
Het weer was hetzelfde, de opkomst minder. Deze opkomst lag er ook aan dat het een vakantieweekend betrof. Neemt niet weg dat afmelden op donderdag of vrijdag of zelfs helemaal niet altijd gevolgen heeft voor de IJsselvogels die wel willen en kunnen korfballen.
Desalniettemin zijn er ook spelers die als je ze vraagt om in te vallen, ook op vrijdagavond of zelfs zaterdag pas, hier een positief antwoord op geven. En dat ze dat ook met plezier doen!

Er werd om half 10 begonnen met de E.
De E1, E2, E3 en E4 speelden allemaal tegen elkaar. Waar een duidelijk en groot verschil te zien was tussen de E1 en de andere teams was het tussen de E2 en E3 nog een leuke wedstrijd en ook tussen de E3 en E4 waren er mooie scores! De coaches Stan en Tom, Dyonne, Lieneke en Janneke en Evy stonden weer klaar voor hun teams en het plezier was zeker aanwezig. Afsluiten met een spel met de 4 teams kunne wel aan deze trainer/ coaches overlaten!

Ook de D spelers waren om 9:30 uur aanwezig. Daar werd om 9:45 uur begonnen met een onderlinge wedstrijd tussen 2 D teams die werden geformeerd. Dit omdat er precies genoeg spelers aanwezig waren voor 2 teams. Omdat David wel heel erg met scherp schoot liep team 1 wel heel erg uit. Ook verdedigend was team 1 het andere team duidelijk de baas. Er was echt geen houden aan…..
Team 2 wist er nog wel 2 scores tegenover te zetten maar verloor met 14-2.
Wel weer een hele wedstrijd gespeeld met spelers uit je eigen leeftijdsgroep en een aantal teamgenoten. Ze gingen met rode hoofden het veld af in het ieder geval.

De F en vrolijke vogels trainden ook en ook daar was iedereen bezig met korfbal of korfbalspelletjes.

Om 11:45 uur kwamen de B2,3 en C1 en C2 in actie.
C1 speelde tegen B2 en C2 speelde tegen B3. Hier en daar liepen er wel wat invallers rond maar dat mocht de pret niet drukken. Helaas trokken inmiddels dikke wolken met regen over en werd het wel wat kouder.
Gelukkig waren een aantal spelers erop gekleed en was het tempo bij de C1 tegen de B2 hoog genoeg om nog tot scoren te komen. De uitslag van de C1- B2 was 12-15. Het was een interessante pot korfbal. De C1 liet het de 2de helft wat lopen en de koppies gingen hangen. Niet nodig want de 1ste helft deden jullie het prima! Jullie gingen zelfs een periode aan de leiding. B2 pakte het juist in de 2de helft goed op nadat de spelers een persoonlijk verbeterpunt hadden aangegeven. Het doel werd gesteld en ook nog uitgevoerd. De uitslag bij de B3 – C2 werd 11-9. Ook daar bleef de C2 lekker meedoen. Met dank aan alle enthousiaste invallers! Super van jullie💪🏻. De B3 pakte wel door en ging er zo alsnog met de overwinning van door.

Om 14:00 waren de A1 en B1 aan de beurt voor een onderling duel. Het regende al een poosje maar het werd iets lichter en de druppels werden minder groot. Dus de 1ste helft verliep qua weer nog aardig. De beiden teams waren aan elkaar gewaagd. De A1 nam einde 1ste helft wel de leiding nadat de B1 met een voorsprong uit de startblokken ging. In de rust werd het weer er niet beter op maar ook helft 2 werd gespeeld. Kansen dichter bij de korf nemen en in beweging blijven als de bal in het andere vak is, was een manier om de wedstrijd uit te spelen. En humor natuurlijk. Altijd blijven lachen. Een warme douche en droge kleding en een kop chocomelk of thee doen wonderen. Toen scheidsrechter Marijn bij een eindstand van 14-13 voor de A1 af floot en iedereen richting huis ging werd het acuut droog…….een nog best aardige namiddag volgde.

Aankomende zaterdag de 2 VS 2 waar de organisatie in handen van Leonie ligt. Met de hulp van Stefan, Patrick, Marijn, André en mijzelf. Afgelopen 5 weken heb ik (en de andere van de organisatie) in ieder geval genoten van een heleboel Ijsselvogels! Fijn dat jullie er waren want zonder spelers geen korfbal en dan valt er ook niks te organiseren. Op naar de 2 vs 2👍
Tot zaterdag!

Groetjes Christa