Verslag afgelopen zaterdag 2 tegen 2

Komende zaterdag 22 mei tijdens Pinksterweekend hebben we geen verplicht nummer, maar kunnen jullie wel met je team op een bepaalde tijd lekker komen trainen of een partijtje tegen elkaar spelen. Later in de week volgt meer informatie.

Verslag van afgelopen zaterdag:
Vandaag begonnen met een nieuwe reeks zaterdagen, op naar de selectiewedstrijden voor komend seizoen. We trapten vandaag af met 2 tegen 2. De D en de E begonnen om half 10, maar liefst 41 kinderen stonden te popelen om te korfballen. We konden 19 koppels maken en 1 trio, verdeeld over 10 veldjes. Doordat we de koppels gemaakt hadden met een spel kaarten was ook gelijk de veldindeling beslist. Zo hoorden bijvoorbeeld ruiten 3 en harten 3 bij elkaar en starten zij op veld 3, tegen de kinderen die schoppen en klaver 3 hadden. De kinderen speelden 7 wedstrijdjes van elk 3 minuten en je zag toch wel dat na ronde 4 de koppies bezweet werden en het tempo een beetje omlaag ging. Na drie minuten ging het fluitje en de winnaars gingen een veldje omhoog en de verliezers gingen een veldje oplaag. Zo kon het zijn dat je op veldje 9 begon en op veldje 3 eindigde, maar ook dat je op veldje 2 begon en op veldje 8 eindigde. Na deze 7 wedstrijdjes hadden de kinderen even pauze en konden ze even wat drinken en nadenken met wie ze na de pauze een koppel wilden zijn. Want na de pauze mochten de kinderen een eigen koppel maken en hebben we de D en de E gesplitst. Nu speelden ze elk op maximaal 5 veldjes. Ook nu was het weer erg leuk en werd er veel gescoord. Elin en Noortje begonnen op veld 4 en eindigden op veldje 1 en wisten te winnen van Eva en Fleur. Bij de D was het een was het een spannende strijd tussen David en Christiaan, Lara en Blessing en Sid en Sil. Zij bleven elkaar maar vinden, door dan weer te winnen en weer een potje te verliezen. Uiteindelijk wonnen David en Christiaan op veldje 1 van Blessing en Lara tijdens het laatste wedstrijdje. Ouders van Ayub, Lieneke, Edwin, Sanne, Dyonne, Merel, Sam, Dano, Marijn, Lotte, Annelie, Stefan, Christa en Martine heel erg bedankt voor jullie hulp.

 

Na het ombouwen van de palen was om 11 uur de C en de B aan de beurt. Hier kwamen 33 kids en konden we net zoals bij de D en de E met de kaarten koppels maken en veldjes bepalen. We hadden 15 koppels en 1 trio. Hiermee konden we 8 veldjes vullen. De kids gingen fanatiek er tegenaan en ook hier werd veel gescoord. En merkte ook hier dat het erg vermoeiend was. Rode en bezwete gezichten, maar wel met een lach. Na een aantal rondes (volgens mij hebben we 6 wedstrijdjes gespeeld) konden de kinderen lekker wat drinken en de koppels doorgeven voor na de pauze. We splitsten de C en de B, waardoor we bij de C 3 veldjes konden vullen inclusief leider Lieke die met Rico een koppel vormde. Bij de C viel het op dat iedereen op het zelfde veldje eindigden als waar ze begonnen, alleen Marnick&Flo wisselden met Luna&Lucas. Luna&Lucas wisten ook het laatste potje te winnen. Bij de B konden we 5 veldjes vullen, omdat we ook 2 trio’s hadden. Hier wisselden de kids wel heel erg van veldje en stonden Benjamin &Jesca vanaf veldje 5 in de laatste ronden op veld 1 tegen Willem&Finn die op veldje 4 waren begonnen. Benjamin&Jesca wisten het laatste potje te winnen. Ook bij deze leeftijdscategorie veel enthousiaste kinderen gezien. Het was leuk jongens! Jelle, Lieke, Marco, Pieter, Christiaan, Laura, Stefan, Christa, Annelie en Martine bedankt.

 

En dan de junioren en de senioren van half 1 tot 2. Hier had iedereen zich al opgegeven per koppel en hebben we dus voor de pauze met zelfgekozen koppels gespeeld en na de pauze met gelote koppels gespeeld. We hadden 13 koppels, waarvan 6 koppels van A2, het 5e en het 6e. Zij speelden op 3 veldjes aparte wedstrijdjes en de 7 koppels, waarvan 1 trio van A1, 4, 2 en 1. Die ook op 3 veldjes speelden. Hier was het zo dat we 1 koppel over hadden en dus als je op veldje 3 verloor je even een ronde rust had, wat de meeste helemaal niet erg vonden. Voor de pauze eindigden Edo&Edwin tegen Mick&Lotte op het eerste veldje. En op het andere stuk van het veld, Mike &Christiaan tegen Sam&Tamara. Leuke potjes gezien met lekker veel strijd. Na de welverdiende pauze was het bij A1, 4, 2 en 1 hetzelfde als bij de C. Waar de koppels gestart waren, eindigden ze ook. Coen&Dano tegen JelleR&Marijn eindigden op veldje 1. JelleR&Marijn wonnen. Bij A2, 5 en 6 starten Lotte&Edo tegen Edwin&Mick en eindigden ze ook op veldje 1, terwijl ze ook op veldje 3 hebben gestaan. Edo&Lotte wonnen het laatste potje. Al met al een super leuke dag, met goed weer om te korfballen. Stefan, Christa bedankt voor het helpen en Ton, Berry en Buck leuk dat jullie kwamen kijken. Annelie en Martine jullie ook bedankt voor de ondersteuning deze dag, hopelijk zijn jullie studiepunten voor de Halo binnen.

 

Léonie

 

PS
Volgende week hebben we geen verplicht nummer, maar kunnen jullie wel met je team op een bepaalde tijd lekker komen trainen of een partijtje tegen elkaar spelen. Later in de week volgt meer informatie.