Een verzoek aan de ouders …….

Hoewel ik geen deel uitmaak van de CTZ blijf ik alles wat IJsselvogels aangaat met meer dan gewone interesse volgen. Ik maak al bijna 55 jaar deel uit van onze mooie verenging en hoop dat nog vele jaren te mogen blijven doen.

Wat mij al jaren opvalt is dat ik, in tegenstelling tot veel andere verenigingen, bij IJsselvogels heel veel jeugdige spelers uit de A en soms zelfs uit de B als trainer/coach ziet fungeren bij de diverse jeugdteams. Dit zijn bijna altijd spelers en speelsters die zelf al 2x trainen met hun eigen team (bijv. A1), plus 2x trainen met hun jeugdteam, zaterdags zelf moeten spelen, hun jeugdteam “moeten” coachen en ook nog vaak als reserve meegaan met een hogere ploeg. Dat is gemiddeld toch al gauw 15 tot 20 uur wat ze voor hun sport over hebben. En dan hebben we het nog geen eens over hun schoolopleiding met toetsen, examens enz. enz. Dit hou je enkele jaren vol en dan volgt die bekende pijp aan Maarten omdat ze het al zoveel jaren doen waardoor de gemiddelde leeftijd van de trainers ieder jaar jonger wordt en ze eerder stoppen met korfballen om wat meer vrijheid te hebben, begrijpelijk (ja, zelfs voor mij!).

Nu ken ik bijna alle ouders van de IJsselvogels-jeugd, zeker die ouders die óf nog korfballen óf ooit op IJsselvogels hebben gezeten. Er moeten bij deze (ex-) korfballende ouders toch vaders en/of moeders zijn die willen helpen met het geven van training of op zaterdag een team willen coachen waardoor spelende leden wat worden ontzien en langer plezier houden in ons mooie spelletje dat korfbal heet.

Jullie weten mij te vinden of anders iemand van de CTZ,
Wim Slingerland.

P.S. Ben je van plan om donderdagavond naar de 2e halve finale van het Eurovisiesongfestival te kijken dan kun je een gastoptreden van een oud-IJsselvogelslid zien, namelijk van Eefje de Visser die een flink aantal jaren geleden met haar tweelingbroer Tim bij IJsselvogels heeft gekorfbald.