Sponsor uitgelicht – XPACT Training & Coaching

Ondanks de pandemie hebben we toch een nieuwe sponsor mogen verwelkomen. Deze sponsor is XPACT Training & Coaching, maar wie zijn ze nu eigenlijk? Dat zien we in deze sponsor uitgelicht

  1. Kunt u voor onze leden die uw bedrijf niet kennen uitleggen wat “XPACT Training & Coaching” doet? 

    XPACT training & coaching is een eenmansbedrijf welke (top)sporters (individueel en in teamverband) helpt om betere prestaties te bereiken tijdens de sportuitvoering.Bij de individu richt ik mij op het mentale vlak van het holistisch trainen. Holisme houdt in dat alles met elkaar verbonden is. Er kan geen scheiding gemaakt worden tussen fysiek en mentaal. Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien. Op het moment dat een sporter bijvoorbeeld piekert of negatief denkt over een wedstrijd, zit dat niet alleen in zijn/haar hoofd, maar vindt er ook een lichamelijke reactie plaats. Zo kan de hartslag omhoog gaan en de spanning in de spieren toenemen. Dit heeft dan weer een negatief effect op de sportuitvoering. Kortom, bij holistisch trainen train je de mens als geheel. Niet alleen het uithoudingsvermogen, kracht of coördinatie van de spieren, maar ook bijvoorbeeld concentratie, visualisatie en het omgaan met druk en tegenslag.

    Bij teams richt ik mij daarbij ook op het teamproces. Dit is een dynamisch proces waarin het team 5 fases doorloopt. Fase 4 (performance fase) is hierin de belangrijkste fase. Teamleden vullen elkaar in deze fase aan en er wordt harmonieus samengewerkt aan de gemeenschappelijke teamdoelen. Teamleden nemen op verschillende manieren verantwoordelijkheid voor datgene wat er nodig is. Om hier te komen doorloopt een team eerst fase 1 t/m 3. Deze fases zijn niet allemaal even leuk, maar wel nodig. Indien op de juiste manier richting gegeven wordt aan het teamproces, zal het team zich goed door de eerste 3 fases slaan en er niet in te blijven hangen.

    Naast dat ik graag buiten in de sportwereld ben, heb ik ook een coachpraktijk in Moordrecht. Hier coach ik individuen welke vastlopen in (gedrags)patronen en hier zelf niet meer uitkomen. Waarvoor kunnen mensen bij mij terecht?

    – Iemand slaapt slecht door teveel piekeren of het bezig zijn met een (onzekere) toekomst.
    – Iemand heeft moeite met het aangeven van grenzen of het verleggen van zijn/haar grenzen.
    – Iemand is verstrikt geraakt in moeilijke gedachten/herinneringen of heeft een opgejaagd gevoel.
    – Iemand ervaart stress op het werk en heeft onvoldoende focus, waardoor hij/zij niet bereikt wat hij/zij graag wilt.
    – Verminderde concentratie, minder zelfvertrouwen en wilskracht.
    – Iemand voelt zich niet begrepen door anderen.
    – Iemand maakt keuzes om anderen tevreden te houden en cijfert zichzelf daarbij weg.
    – Iemand loopt vast in het geven van leiding aan werknemers of het team.

  2. Wat onderscheidt “XPACT Training & Coaching” van haar concurrenten? 

    Ik ben een enthousiaste, doortastende en toegankelijke coach, met een no-nonsense aanpak. Met mijn intuïtie weet ik veelal de juiste snaar te raken en jou daarmee een spiegel voor te houden. Ik ben recht door zee en vertel je wat ik hoor en zie. Dit kan confronterend zijn, maar hiermee gaan wij samen jouw patroon doorbreken en vooruitkijken. Kwetsbaarheid is daarin een hele belangrijke sleutel. Ik laat graag mijn kwetsbare kant zien omdat dit een prachtig iets is. Kwetsbaarheid is een kracht en geen zwakte.Daarnaast heb 17 jaar lang bij Defensie gewerkt. Defensie is op veel vlakken vergelijkbaar met topsport. Tijdens missies in het buitenland moest ik er staan. Daar zijn training en de juiste mindset voor nodig. Want tijdens de missies ging het soms om leven of dood en is er geen ruimte om (mentaal) te verzwakken.  Mijn spreekwoordelijke rugzak is gevuld met een mooie combinatie van ervaringen welke ik nu gebruik bij het verbeteren van prestaties bij sporters/teams. De ervaring bij Defensie heb ik aangevuld met een opleiding tot Mental Coach.

  3. Welke relatie heeft “XPACT Training & Coaching” met IJsselvogels? 

    Ik (Pieter Blonk) ben al jarenlang betrokken bij de vereniging. Ik heb van 6 t/m 33 jaar gespeeld in verschillende teams en ben van heel wat teams trainer/coach geweest. Op dit moment ben ik nog trainer/ coach van de B1. Ik heb in meerdere commissies mijn steentje bijgedragen, waarvan het langste in de PR-commissie. Op dit moment draai ik af en toe bardienst en geef reanimatie trainingen (hopelijk beide snel weer!!).

  1. Waarom vindt u het belangrijk om een club als IJsselvogels te sponsoren? 

    IJsselvogels is een prachtige club. Er is op dit moment veel positieve beweging binnen de vereniging waardoor het een waardevolle club is voor Moordrecht en omstreken. IJsselvogels heeft in tijden van COVID-19 laten zien, dat zij met elkaar denken in oplossingen. De vereniging heeft er in mijn ogen alles aan gedaan om leden betrokken te houden binnen de bestaande regelgevingen. IJsselvogels kan deze maatschappelijke waarde alleen behouden als zij (in deze tijd) ook financieel gezond weet te blijven. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij.