514 wedstrijden in 2 weken!

De afgelopen weken zijn er schietcompetities gehouden voor de E, D, C, B, A, Recreanten/Midweek en de senioren en natuurlijk als afsluiting het koppelschieten voor de C t/m het 1e en niet te vergeten het G-team.

Wie werden de kampioenen:
E-pupillen – 1 Timo Langerak 2 Noortje v.d. Broek
D-pupillen – 1 Jildou Visser 2 Luuk Springintveld
C-aspiranten – 1 Luna Glissenaar 2 Lucas Blom
B-aspiranten – 1 Jesca van Grieken 2 Benjamin Slingerland
A-junioren – 1 Dano Scheppink 2 Cécile Slingerland
Recr./Midw. – 1 Christa Starreveld 2 Casper Hofman
Senioren – 1 Lieke Verstoep 2 Heidi Bos
G-team – 1 Janita v.d. Horst/René de Wit 2 Ruud Kraan/Paul Perdijk
Koppelschieten – 1 Cécile en Benjamin Slingerland 2 Rob Reijm/Sander Verstoep

E-pupillen – 8 en 9 jaar
Hier zagen we een mooie opkomst met 9 meisjes en 8 jongens. Zowel de meisjes als de jongens werden op alfabetische volgorde ingedeeld in 2 poules met aan het einde kruisfinales tussen de nrs. 1 en 2 uit beide poules. De eindstanden in de poules waren als volgt:
Poule 1 – 1 Noortje vd Broek 2 Fleur Aalders 3 Nienke Rijlaarsdam 4 Tamara vd Wal 5 Bente Tolhoek
Poule 2 – Eva Slob, 2 Elin Tolhoek 3 Mila van Giesen 4 Selin Altan
Poule 3 – Thijme Verburg 2 Timo Langerak 3 Ayub Vogel 4 Daniël Berkhout
Poule 4 – 1 Daan Verstoep 2 Wessel Hofman 3 Floris Roelevink 4 Mike van Zaanen
Bij de meisjes won Noortje de eerste kruisfinale met 8-2 van Elin terwijl Fleur met 3-7 afrekende met Eva, bij de jongens speelden Thijme en Wessel eerst met 5-5 gelijk waarna Wessel in de verlenging met 3-7 won. Timo wist met 4-6 van Daan te winnen en plaatste zich eveneens voor de finale bij de jongens. Bij de meisjes ging de finale dus tussen Noortje en Fleur beiden uit E1, Noortje stond bij de wissel al met 4-1 voor en hoewel Fleur nog wel iets terugkwam werd de einduitslag 6-4 voor Noortje. Bij de jongens een finale tussen Timo Langerak uit E4 en Wessel Hofman uit E2. Timo schoot vandaag met scherp en stond bij de wissel al met 4-1 voor tegen Wessel. Wessel probeerde nog wel bij te halen maar het werd uiteindelijk 6-4 voor Timo die nu de grote finale mocht spelen tegen de winnares bij de meisjes Noortje v.d. Broek. De eerste wedstrijd eindigde in 5-5 en de tweede wedstrijd werd toch wel verrassend gewonnen door Timo Langerak uit E4 die zich tot beste schutter van de E-pupillen mocht laten kronen. Zowel Timo als Noortje wonnen een mooie beker.

D-pupillen – 10 en 11 jaar.
Bij de meisjes een uitstekende opkomst met maar liefst 15 stuks, bij de jongens een wat tegenvallende opkomst met maar 5 stuks. Er werden 3 meisjespoules en 1 jongenspoule gemaakt met de volgende eindstanden:
Poule 1 – 1 Rosalie Hofman, 2 Senne Baas, 3 Lilly de Jong, 4 Iris v.d. Sluis 5 Lynn Aalders
Poule 2 – 1 Floortje Vink, 2 Suzan Altan, 3 Lara v. Kerkhof, 4 Dewi v. Houten 5 Eline d. Boer
Poule 3 – 1 Floortje v Grieken, 2 Jildou Visser, 3 Blessing Inyiekwe, 3 Jaël Kranenburg 5 Sarah vd Ark
Poule 4 – 1 Luuk Springintveld, 2 Lucas Rijlaarsdam, 3 Sid Heuvelman, 4 Sil vd Hoog, 5 Ruben v. Eijk
De nrs. 1 en 2 van de meisjes plaatsten zich voor finaleronde die bestond uit 2 poules van 3. Rosalie werd ongeslagen kampioen in de ene poule terwijl Jildou met 3 punten 1e werd in de andere poule. Vervolgens won Jildou de finale met 6-4 van Rosalie en won ze tevens ook de finale tegen de nr. 1 van de jongens, Luuk Springintveld, waardoor Jildou Visser zich een jaar lang beste schutter van de D-pupillen mag noemen. Zowel Jildou als Luuk wonnen een mooie beker die ze mogen houden.

C-aspiranten – 12 en 13 jaar
Bij de meisjes waren er 7 van de 8 aanwezig en bij de jongens 6 van de 10. Bij de meisjes werd een poule van 4 en één van 3 gemaakt en bij de jongens 2 poules van 3. In de poule van 3 werden dubbele wedstrijden gespeeld. De eindstanden waren:
Poule 1 – 1 Luna Glissenaar 2 Lieke Muilwijk 3 Nora v.d. Velde 4 Sahra Altan
Poule 2 – 1 Lieke Senden (ongeslagen met 8 uit 4) 2 Flo Heuvelman 3 Eline Elderhorst
Poule 3 – 1 Lucas Blom 2 Rico de Jong 3 Sven v.d. Broek
Poule 4 – 1 Sven Blom 2 Timo v.d. Ham 3 Wilmer Kool
Hierna werden de kruisfinales gespeeld tussen Luna en Flo (8-2) en tussen Lieke S. en Lieke M. (4-6) en bij de jongens tussen Lucas en Timo (6-4) en tussen Sven Bl. en Rico (7-3). De finale bij de meisjes tussen Luna en Lieke M. eindigde eerst in 5-5 en na barrage met 6-4 voor Luna terwijl bij de jongens de strijd ging tussen de gebroeders Lucas en Sven Blom die eerst ook met 5-5 gelijk speelden waarna Lucas de tweede wedstrijd met 7-3 in zijn voordeel wist te beslissen. De grote finale ging dus tussen Luna en Lucas die na een 3-2 wisselstand met 6-4 werd gewonnen door Luna Glissenaar die de 1e prijs in ontvangst mocht nemen terwijl Lucas de 2e prijs won.

B-aspiranten – 14 en 15 jaar
Met een opkomst van 7 dames en 14 heren mochten we spreken van een mooie opkomst, zeker bij de jongens, klasse! De meisjes werden ingedeeld in een poule van 4 en van 3 en de jongens in 2 poules van 5 en 1 poule van 4. Bij de meisjes was er een kruisfinale tussen de nrs. 1 en 2 terwijl er bij de jongens een tussenronde nodig was. Hier gingen in de poule van 5 de nrs. 1 t/m 3 door en in de poule van 4 alleen de nrs. 1 en 2. De eindstanden waren hier als volgt:
Poule 1 – 1 Jesca van Grieken, 2 Rosa de Zwart 3 Willeke van Braak 4 Suus Jongsma
Poule 2 – 1 Yana van Grieken 2 Quinty Kalmeijer 3 Lienke Capelle
Poule 3 – 1 Benjamin Slingerland 2 Tim Plooster 3 Jesse Vink 4 Willem ten Hove 5 Levi Bergsma
Poule 4 – 1 Mink van Zundert 2 Isa Kranenburg 3 Finn Rijkaart v. C. 4 Wesley Starreveld 5 Storm Groenewegen
Poule 5 – 1 Joran v.d. Velde 2 Sem van Haaften 3 Tim Senden 4 Thomas v. Nieuwkoop
Bij de meisjes won Jesca in de kruisfinale met 7-3 van Quinty en Yana eveneens met 7-3 van Rosa waardoor er een finale plaats vond tussen de gezusters van Grieken die met 7-3 werd gewonnen door Jesca. Zij mocht het later op de avond opnemen tegen de winnaar bij de jongens. De 8 finalisten bij de jongens werden ingedeeld in 2 poules van 4 met de volgende eindstanden:
Poule 1 – 1 Benjamin Slingerland 2 Sem van Haaften 3 Isa Kranenburg 4 Jesse Vink
Poule 2 – 1 Finn Rijkaart van Cappellen 2 Tim Plooster 3 Joran v.d. Velde 4 Mink van Zundert
In de kruisfinales tussen de nrs. 1 en 2 won Benjamin, na verlenging,  met 7-5 van Tim Pl. en won Sem verrassend met 4-6 van Finn waardoor Benjamin en Sem mochten uitmaken wie de beste jongen was. Benjamin won met 6-4 van Sem (de grote verrassing van deze avond!) en mocht het in de grote finale opnemen tegen de winnaar van de meisjes en dat was Jesca van Grieken die na een 4-1 wisselstand met 8-2 duidelijk de sterkste was. Jesca won de beker voor de 1e prijs en Benjamin die van de 2e prijs.

A-junioren – 16 t/m 18 jaar
Met maar 7 deelnemers was hier de opkomst magertjes waarbij vooral de afwezigheid van de A1 spelers en speelsters opvallend was terwijl het toch gewoon op een trainingsavond werd gehouden. Hier werden de jongens en meisjes op alfabetische volgorde door elkaar ingedeeld hetgeen de volgende eindstanden tot gevolg had:
Poule 1 – Cécile Slingerland 2 Sander v.d. Wal, 3 Nils Rijkaart van Cappellen 4 Rosanne Bakker
Poule 2 – 1 Dano Scheppink 2 Iris Bergsma 3 Lisa Vink
In de kruisfinale won Dano met 6-4 van Sander en won Cécile met 7-3 van Iris waardoor de finale ging tussen de enige 2 A1 spelers die aanwezig waren. Cécile stond tegen Dano bij de wisselstand met 3-2 voor, kreeg bij 5-4 één kans om de winnende binnen te schieten maar Dano wist toch nog een 5-5 gelijkspel uit het vuur te slepen (beiden waren loepzuiver). In de beslissende wedstrijd nam Dano bij de wisselstand een 4-1 voorsprong, Cécile kwam nog wel terug maar het was Dano Scheppink die zich dankzij een 6-4 overwinning tot beste schutter van de A-junioren mocht laten kronen en de beker in ontvangst mocht nemen.

Recreanten en Midweek
Precies 10 dames en heren waren aanwezig die ingedeeld werden in 2 poules van 5 op volgorde van binnenkomst hetgeen de volgende eindstand opleverde:
Poule 1 – Casper Hofman 2 Christa Starreveld 3 Jeanette Rijlaarsdam 4 Russell Senden 5 Olga van Zaanen
Poule 2 – 1 Patrick vd Ham 2 Ruud Pijpers 3 Walter de Bruin 4 André v. Grieken 5 Nico Knipscheer
De nrs. 1 en 2 plaatsten zich voor de kruisfinale waarin Casper met 6-4 won van Ruud en Christa zich met 3-7 de meerdere toonde van Patrick. De finale ging dus tussen Casper en Christa die in de poule ook al bij elkaar zaten, toen won Casper overtuigend met 8-2. Maar ja, het balletje blijft rond en eerder behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst. Dat bleek ook wel want in de finale stond Christa Starreveld bij het wisselen al met 4-1 voor om uiteindelijk met 7-3 te winnen waardoor zij zich een jaar lang topschutster van de Recreanten en het Midweekteam mag noemen, gefeliciteerd.

Senioren – 19 jaar en ouder
Wat een fantastische opkomst was er bij de senioren. Waar ik rekende op een opkomst van zo’n 25 man/vrouw waren er maar liefst 38 aanwezig, klasse! Op volgorde van aankomst werden zij ingedeeld in 6 poules van 5 en 2 poules van 4 waarvan de nrs. 1 en 2 zich plaatsen voor de winnaarspoule. De eindstanden waren hier:
Poule 1 – 1 Rob Reijm 2 Lieke Verstoep 3 Victor Blanken 4 Tom Dukker 5 Lisa v.d. Vliet
Poule 2 – 1 Melvin Kool 2 Manon v. Kerkhof 3 Jeffrey Berlijn, 4 Dennis Kool 5 Louanne de Jong
Poule 3 – 1 Wilco v.d. Heuvel 2 Heidi Bos 3 Christiaan Verwoerd 4 Coen Pijpers 5 Karlijn Prins
Poule 4 – 1 Robin v.d. Palm 2 Annelie Radder 3 Bas de Bruin 4 Nikki Prins 5 Jelle Reichard
Poule 5 – 1 Sam Klijn 2 Remon Groenendijk 3 Kirsten Plooster 4 Lotte Rijkaart v. C. 5 Edwin Reijm
Poule 6 – 1 Edo van Voorst 2 Roos v.d. Vliet 3 Peter Berlijn 4 Angela van Hees 5 Marlinde Oosterhoff
Poule 7 – 1 Stan Sinot 2 Sanne van Eijk 3 Laura Rijneveld 4 Dyonne de Wilde
Poule 8 – 1 Mick v.d. Weijde 2 Boas van Voorst 3 Stef Blanken 4 Mike Dukker
Hierna werd nog 1 wedstrijd afgewerkt voor de bekende eindklassering: 36 t/m 38 werden Louanne, Karlijn en Edwin 33 t/m 35 werden Lisa, Jelle en Marlinde 25 t/m 32 werden Dennis, Jeffrey, Nikki, Lotte, Angela, Dyonne, Mike en Stef 17 t/m 24 werden Victor, Coen, Christiaan (die de titel verdedigde), Bas, Kirsten, Peter, Laura R. en Tom D.. 9 t/m 16 werden Rob, Melvin, Annelie, Robin, Roos, Edo, Boas en Mick. De beste 8 plaatsten zich voor de kwartfinale waarin Manon na een bijzonder spannende wedstrijd met 10-12 het onderspit moest delven tegen Heidi, Wilco met 4-6 verloor van Remon, Sam met 6-4 won van Sanne en Lieke met 2-8 zegevierde over Stan. In de halve finale was vooral de pot tussen Heidi en Remon van een bijzonder hoog gehalte die uiteindelijk met 16-14 werd gewonnen door Heidi, wat waren jullie allebei zuiver, ongelooflijk! In de andere halve finale toonde Lieke zich met 7-3 de betere van Sam Kl. waardoor we weer eens een damesfinale kregen tussen Heidi Bos en Lieke Verstoep. Na de eerste wissel stond Heidi met 3-2 voor waarna de wedstrijd in 5-5 eindigde dus verlengen, het werd 6-6, 7-7 en toen sloeg Lieke Verstoep tweemaal toe en won de spannende finale met 7-9 waardoor ze de Leo de Bruinwisselbokaal en de beker voor de 1e prijs in ontvangst mocht nemen. Compliment zeker voor barkeepster Lizanne van Grieken want doordat de bar weer open mocht was het weer ouderwets gezellig op ons sportterrein, dank je wel Lizanne!

Koppelschieten G-team.
Al een aantal jaren doet het G-team mee met koppelschieten als bijna heel de vereniging (vanaf de C) koppelschiet. Er konden dit jaar zelfs 7 teams worden samengesteld die graag mee wilden doen en dat waren Janita/René, Vera/Issam, Marendah/Jeroen, Esmeralda/Michel, Ruud/Paul, Jonas en trainer Camille en omdat Marit vandaag helaas niet kon meedoen viel trainster Mirjam voor haar in samen met Alex. Er moesten 21 wedstrijdjes worden geschoten, alle teams schoten één keer tegen elkaar en er werd fanatiek aangemoedigd bij iedereen, zo hoort het ook. Er viel geen enkele keer 10-0, 9-1 of 8-2 te noteren dus alle wedstrijdjes waren behoorlijk spannend en het belangrijkste, iedereen kwam aan scoren toe en zo hoort het ook. Na 4 van de 6 wedstrijdjes lagen 4 teams (Janita/René, Marendah/Jeroen, Ruud/Paul en Jonas/Camille) aan de leiding met allemaal 5 punten terwijl Esmeralda/Michel er 4 hadden. Het was dus heel erg spannend. Mirjam en Alex behaalden 3 p., Marendah en Jeroen 5 p, Vera en Issam, Esmeralda en Michel en Jonas en Camille werden gedeeld 3e met 6 punten. Ruud en Paul leken op weg naar de overwinning maar verslikten zich in de voorlaatste wedstrijd in Vera en Issam waardoor Ruud en Paul met 7 p. 2e werden en de winnaars van deze middag werden Janita v.d. Horst en René de Wit met 9 punten, ze sprongen allebei een gat in de lucht toen ze de mooie bekers in ontvangst mochten nemen, gefeliciteerd allebei! Ook de leiding bedankt voor jullie aanwezigheid, het was een bijzonder leuke en fijne middag voor jullie allemaal.

Koppelschieten vanaf C2 t/m het 1e.
Door het van tevoren opgeven had ik al 32 teams die verdeeld werden op volgorde van opgave over 8 poules van 4 teams. Voordeel hiervan is dat ik thuis al de poule-indeling en het wedstrijdschema kan maken hetgeen enorm veel schrijfwerk op het laatste moment scheelt. Ik maak dan altijd een wedstrijdschema voor 5 teams zodat degene die zich op zaterdagmiddag pas opgeven moeiteloos kunnen worden ingepast. Dit jaar had ik heel veel geluk, er vielen op het laatste moment 2 koppels af  maar er kwamen ook weer 2 koppels bij, dus alleen namen veranderen en we konden beginnen. Wat me wel opviel (en een klein beetje tegenviel) was de geringe opkomst van onze selectiespelers (1, 2 en A1, jammer!) De eindstand van de voorronde was als volgt (de eerste 2 naar de kampioenspoule, de laatste 2 naar de verliezerspoule, klinkt niet leuk maar het is niet anders …):
Poule 1 – 1 Iris B/Jesca v. Gr. 2 Nora vd V./Eline E. / 3 Anita V./Christa St. 4 Lëonie en Flo H.
Poule 2 – 1 Cécile en Benjamin Sl. 2 Timo vd H/Sven Bl. 3 Jesse en Frans V. 4 Rosa de Zw./Quint K.
Poule 3 – 1 Tom D./Remon Gr.,2 Edo v.V./Edwin R. 3 Ruus P./René Pr. 4 Lienke C./Lotte V.
Poule 4 – 1 Lotte RvC/Annelie R. 2 Lieke V./Lucas Bl. 3 Thomas v.N./Tim S. 4 Wilmer K./Rico de J.
Poule 5 – 1 Anne Sl./Edwin Pl. 2 Lisa V/Anne LH 3 Lieke S./Jaël Kr. 4 Sanne v.E./AngelavH.
Poule 6 – 1 Mink v.Z./Finn RvC. 2 Tom St./Stan Kr. 3 Heidi B./Marieke T. 4 Russel S./Walter de Br.
Poule 7 – 1 Jelle R./Daniël 2 Tim Pl./Isa Kr. 3 Stef en Victor Bl. 4 Mike D./Dennis K.
Poule 8 – 1 Rob R./Sander V. 2 Wesley St./Joran vdV. 3 Jeffrey B./Luc B. 4 Nikki Pr/Inèz K.
Hierna werden de 16 nrs. 1 en 2 opnieuw ingedeeld in 4 poules van 4 voor de plaatsen 1 t/m 16 en de nrs. 3 en 4 voor de plaatsen 17 t/m 32. 16 werden er 8, 8 werden er 4, 4 werden er 2 en die speelden de finale. Om een lang verhaal kort te maken alleen de eindstanden. 31/32 Wilmer/Rico – Nikki/Inèz 6-4 29/30 Lienke/LotteV – LiekeS/Jaël 8-2 27/28 Léonie/Flo – Heidi/Marieke 6-4 25-26 Jeffrey/Luc – Anita/Christa 7-3 23/24 Jesse/Frans – Ruud/René 8-6 21/22 Russell/Walter – Stef/Victor 7-5 19/20 Rosa/Quinty – Sanne/Angela 6-4 171/18 Thomas/TimS – MikeD/Dennis 6-4 15/16 Lisa/AnneLH -Edo/EdwinR 7-3 13/14 Nora/Eline – Mink/Finn 7-5 11/12 Timo/SvenBl. – TomSt/StanKr 7-5 9/10 Iris/Jesca – Jelle/Daniël 8-2 7/8 TimPl/Isa – LotteRvC/Annelie 7-5 5/6 Wesley/Joran – AnneSl/EdwinPl 6-4 In de kruisfinales wonnen Cécile/Benjamin met 7-3 van Lieke/Lucas en Rob/Sander na verlenging met 10-8 van TomD/Remon. Om de 3e en 4e plaats wonnen Lieke/Lucas met 8-2 van Tom/Remon die in de kruisfinale al hun kruit hadden verschoten. De finale ging tussen de oudgedienden Rob Reijm en Sander Verstoep (toch bijzonder knap dat ze er ieder jaar weer staan) en de “toekomst” Cécile en Benjamin Slingerland. Cécile en Benjamin stonden na 2 schoten al met 2-0 voor en dat schiet net even wat makkelijker als dat je tegen een achterstand moet opboksen. Bij de wissel stond het 4-1 en het werd uiteindelijk 7-3 voor de nieuwe kampioenen Cécile en Benjamin Slingerland die zich een jaar lang het beste koppel van IJsselvogels mogen noemen. Toch wel erg leuk dat je als organisator (al bijna 40 jaar denk ik) van de schietcompetitie de bekers aan je eigen kinderen mag overhandigen. Ook hier wil ik weer de barmensen Lizanne en André van Grieken hartelijk bedanken voor hun inzet want mede dankzij hun inzet was het ontzettend gezellig en waren de 3 uurtjes koppelschieten zo om.

Wim Slingerland.

P.S. Er werden deze schietcompetitie in totaal 514 wedstrijdjes geschoten en dan heb ik de verlengingen e.d. nog geen eens meegeteld.