We mochten niet mopperen wat het weer betrof, ’s morgens heerlijk weer om te spelen en pas halverwege de middag begonnen de eerste druppels te vallen. Jammer dat het 1e een duur puntje liet liggen tegen het nog puntloze Luno 1 uit en in Linschoten. Jullie hadden een mooi gat kunnen slaan met nr. 2 Atlantis dat zijn eerste nederlaag leed tegen Reeuwijk 1 en Fiducia. Door de nederlaag van Atlantis zijn jullie nu wel alleen koploper maar de toppers tegen Atlantis 1 en Reeuiwjk 1 komen er nog aan. Tja, en dan het 2e, winnen van de nrs. 1 en 2 van de ranglijst en verliezen van de nrs. 6 en 8, dat zijn dure nederlagen. Het 3e blijft het goed doen. A1 en A2 speelden tegen concurrenten en hielden beiden de punten thuis waardoor ze nog steeds ongeslagen aan de leiding gaan.. Van de 18 gespeelde wedstrijden werden er liefst 11 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 6 een nederlaag en dat waren niet de kleinste nederlagen, C1 18-5, D2 3-15, E1 21-9 en E2 2-17. De grootste overwinning kwam op naam van E2 dankzij een 10-2 zege op Korbis E4. Topscoorder van de week werd zonder enige twijfel Dirk Rijneveld die in het 3e liefst 10x scoorde. De resultaten:  
 
Helaas is er van het 2e, 5e, 6eD2, E2 en E3 geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen Graag de volgende keer voor maandagavond 20.00 uur doormailen naar s.slingerland@planet.nlKleine moeite, groot plezier!!! 
 
Luno 1 – IJsselvogels 1   15-15     Een reality check? Met beide benen weer op de grond? Noem zoals je het noemen wil maar feit is wel dat IJsselvogels 1 afgelopen zaterdag het allereerste puntenverlies van dit seizoen heeft geleden. Uitgerekend tegen laagvlieger Luno 1 gaven we niet thuis. Niet scherp in de afronding, te makkelijk in de verdediging.. het bleek een lastig verhaal. Na een 0-2 voorsprong leek er nog weinig aan de hand maar daarna was Luno in de rest van de eerste helft duidelijk de betere partij. Lang verhaal kort, een magere 8-5 ruststand was het resultaat. Uiteraard geen man over boord aangezien we nog 30 minuten hadden om deze achterstand te herstellen. Helaas was Luno niet van plan hun voorsprong weg te geven. Steeds als we de aansluiting zochten, wisten zij direct weer te scoren en het verschil bleef steeds 3 of 4 doelpunten. Met nog 8 minuten te gaan stond het 14-10 en leek de wedstrijd wel gespeeld. Een donderpreek van coach Berry bleek wat we in deze laatste fase nodig hadden. Ineens kregen we de geest (wel 50 minuten te laat) en kantelde de wedstrijd langzaam steeds meer richting onze kant. Wat volgde was weer eens een enorm spannende slotfase waarin de wedstrijd beide kanten op zou kunnen vallen. Bij 15-15 hadden we nog de kans om de 2 punten uit Linschoten te stelen maar helaas floot de scheidsrechter af bij deze gelijke stand en mogen we ergens nog van geluk spreken dat we 1 punt mee konden nemen naar Moordrecht.. Lichtpuntje dit weekend: concurrent Atlantis verloor en daardoor staan we nu 1 punt los van de nummer 2 en 3. Deze wedstrijd snel vergeten en weer vol vertrouwen richting zaterdag wanneer De Vinken op bezoek komen. We kunnen de support goed gebruiken dus hopelijk tot dan! Goals kwamen van Eva 3x Sam 3x Christiaan 3x Kevin 2x Roos 2x Mike 1x Tamara 1x. Door Sam. 
 
Luno 2 – IJsselvogels 2   11-10     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 2e leed in Linschoten een onnodige en dure nederlaag tegen het laaggeplaatste Luno 2. Wil je bovenin meedraaien dan zal je dit soort wedstrijden zeker moeten winnen. Jullie hebben laten zien dat jullie het kunnen tegen de nrs. 1 en 2 die hun enige nederlaag tegen jullie leden. 
 
IJsselvogels 3 – GKV / Enomics 3   20-15     Het 3e ontving thuis het altijd lastige GKV / Enomics 3 uit Gorinchem. Een ploeg met enkele spelers met een goed schot. De eerste voorsprong voor het 3e was halverwege de 1e helft toen goalgetter Dirk met zijn 4e goal het 3e op een 5-4 voorsprong zette. Hierna kwam GKV steeds op gelijke hoogte maar was het toch het 3e dat steeds een kleine voorsprong wist te nemen. Vlak voor de rust bij de stand 8-8 waren het Anne en Dirk, met zijn 6e, die het 3e met een 10-8 voorsprong de rust in lieten gaan. Na de rust gelijk 10-9 maar door een goede fase wist het 3e hierna uit te lopen naar een 16-10 voorsprong om uiteindelijk met 20-15 te zegevieren dankzij maar liefst 10 (!) doelpunten van good-old Dirk, 3 van Kirsten, 2 van Victor, Anne en invaller Casper die bijzonder fraai de laatste 2 doelpunten voor zijn rekening nam, en 1 van Heidi. Met 7 uit 4 doen jullie het uitstekend, nu volhouden en heel blijven allemaal! 
 
De Meervogels 4 – IJsselvogels 4   11-10     “Hij was een beetje dom” is misschien wel de bekendste uitspraak van Koningin Máxima en gaat over manlief. Vervang Hij door IJ4 en het verslag over Meervogels 4 – IJsselvogels 4 is klaar. Maar, dat is een beetje kort ….., laten we bij het begin beginnen. Zaterdag, 17:00 uur, regen recht naar beneden, enige wedstrijd op een groot complex, groot veld (60 bij 30), sfeerloos, 2 teams, samen 0-punten. Dus heel misschien wel een kans op punt(en). En ja, al snel bleek dat een reële optie. Ondanks het wekelijkse lengte nadeel wisten we in het zog van Meervogels te blijven en bij het welkome bakkie thee en in een droge kleedkamer was de conclusie halverwege: 6-6 met perspectief. Na de pauze werden de goals duurder, om en om op voorsprong en achterstand. Een minuut of 7 voor tijd 9-10 voor de onzen, zou het…?? Hier bleek echter dat we niet helemaal gewend zijn op voorsprong te staan tegen het einde van een wedstrijd en hebben we, geïnspireerd door onze Koning, de punten in Zoetermeer gelaten. Een busje extra zout in de wond……, de laatste treffer (11-10) viel 3 seconden voor tijd…… Onze goals kwamen van Jelle R 3x, Laura R en Jelle S 2x, Marlinde, Leonie en Edwin 1x. Uiteraard direct na de wedstrijd op de gebruikelijke manier deze tegenslag verwerkt 😜 Gr., Edwin. 
 
IJsselvogels 5 – RWA 6   13-12     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 5e behaalde, na een bijzonder spannende wedstrijd, een nipte 13-12 overwinning op hekkensluiter RWA 5 uit Rhoon.  Nu nog punten proberen te pakken tegen Nexus en Nieuwerkerk en wie weet hoe hoog jullie nog kunnen eindigen. 
 
ODO 5 – IJsselvogels 6   8-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Zowaar geen verslag ontvangen van het 6e, dat is een zeldzaamheid of was het omdat Lotte er niet was. Jullie bleven ongeslagen dankzij opnieuw een ruime zege op ODO 5 uit Maasland. De Meervogels is ook nog zonder nederlaag en komt woensdag 6 oktober naar Moordrecht succes! Aanvang 20.30 uur, direct na het Regiobankschoolkorfbaltoernooi. 
 
IJsselvogels MW1 – Vitesse MW1   12-10     MW1 mocht op woensdag 29 september voor de derde keer het veld op. De voorbereiding bestond uit kijken op weerapps en buienapps om op het juiste moment naar het veld te komen en een uitspraak te kunnen doen over de weersverwachting tijdens de wedstrijd. Toen ook de flitsen (onweer, niet van alle toegestroomde fotografen) ook nog nadrukkelijk aanwezig waren, werd er druk gespeurd naar de beste app om te kijken waar het wel droog en onweer-vrij was, zodat we op die app konden vertrouwen. Gelukkig was weerexpert Stefan RvC de scheidsrechter van dienst en naast een redelijk droge eerste helft, verdween ook het onweer langzaam maar zeker. Dat scheelt toch elke keer tellen of het onweer al ver genoeg weg is.De start was degelijk. Vitesse vertraagde met achterverdedigen maar onze verdediging stond goed en er werd een 3-0 voorsprong gepakt. Hendrik en Marieke schoten raak en Sabine verzilverde een zelf verdiende stip: haar eerste goal na de rentree vorige week. Die voorsprong verdween echter weer naar 3-3 toen Vitesse, al dan niet met afvang, de ballen erin begon te schieten. Er werd door ons geduldig doorgedubbeld en Casper schoot 2x raak: 5-3. Vitesse werd onrustig en bracht verse krachten en ging veel meer de duels in. Wij, maar ook scheidsrechter Stefan, moesten aan de bak vanavond maar we lieten ons niet erg van de wijs brengen, ondanks dat Vitesse terugkwam naar 5-5 met 2 verre schoten. De laatste minuten voor rust waren achteraf gezien denk ik erg belangrijk: een doorloopbal van Christa en een stip van Matthijs zorgen voor een 7-5 ruststand. Zeven goals tegenwind is niet gek maar deze pot is nog niet gespeeld, voelden we. Na een heerlijk bakkie thee wilde Patrick ook op het scoreformulier en hoe groot was zijn eigen verbazing en blijdschap toen een ver schot heerlijk binnen viel op 8-5 en even later een korte kans ook tot doelpunt werd gepromoveerd: 9-5. Casper verdiende slim een strafworp en maakte ‘m af: 10-5 en dat gaf wat lucht. Vitesse counterde echter snel naar 10-6 en 10-7 waarna Marieke weer haar specialiteit toonde: 11-7. Via 11-8 maakte Hendrik 12-8, weer een goal vanaf de stip na veel overtredingen in de actie naar binnen, maar alle stippen gingen er vandaag in! Nog een minuut of 10 te spelen en er werd nog hard gestreden voor de schoten, de afvang en uiteindelijk de punten. Vitesse kwam wederom terug, nu tot 12-10, maar daarna werd de wedstrijd rustig en knap uitgespeeld waardoor ook vandaag werd gewonnen. 3 zeges op rij: een ongekende weelde voor de midweekselectie maar er moest hard voor worden gewerkt. Tijd voor de returns! Casper 3x, Patrick 2x, Hendrik 2x, Marieke 2x, Christa, Sabine en Matthijs voor de doelpunten. Matthijs. 
 
IJsselvogels A1 – Avanti / Post Makelaardij A2   11-9     Afgelopen zaterdag speelde we tegen Avanti A2. Een ploeg die nog maar 1x had gespeeld, dus waar we niet veel van wisten. Ik kan alvast vertellen dat het een erg spannende wedstrijd was. Nadat we achter kwamen met 0-1 scoorde Annelies met een korte kans de 1-1. Na een schot van Cécile kwamen we voor met 2-1. Na 2 doelpunten tegen, scoorde Dano de 3-3. Toen kregen we weer een tegen doelpunt en daarna scoorde Isa de 4-4. Toen lieten we het even lopen, want Avanti kwam met een voorsprong van 3 doelpunten voor. 4-7. Voor de rust scoorde Cécile nog een korte kans. Daardoor gingen we de rust in met de stand 5-7. Het begon ook nog is te miezeren, waardoor de bal best glad werd, dus dat was ook niet heel ideaal. Ondanks dat gingen we de 2e helft in met een doelpunt van Wesley. 6-7. Na de 6-8 van Avanti scoorde we als een trein. De 7-8 van Benjamin, 8-8 van Cécile, 9-8 van Dano, de 10-8 van Wesley en de 11-8 van Benjamin. Na nog een doelpunt van Avanti was de wedstrijd gespeeld. 11-9. Ondanks dat het niet een hele leuke wedstrijd was en we ook niet altijd de scheidsrechter meehadden, hebben we ons wel goed weer verbeterd en lieten zien wat we kunnen. Op naar de volgende wedstrijd tegen Weidevogels A1. Gescoord hebben Annelies & Isa 1x, Dano, Wesley & Benjamin 2x en Cécile 3x. Cécile 
 
IJsselvogels A2 – HKV / Ons Eibernest A2   17-13     De topper stond afgelopen zaterdag op het programma, IJsselvogels A2 tegen HKV / Ons Eibernest A2. Beetje spanning bij de spelers, maar vooral zin in deze wedstrijd, waarbij het iets op het spel staat, namelijk de koppositie in de 2e klasse! Hoe zou het team hiermee omgaan? Heeft men vertrouwen in eigen kunnen? Rosa op de plek van de geblesseerde Lisa was het begin van de wedstrijd was voor IJsselvogels A2,  1-0 (Yana) en de 2-0 (Yana). De 2e aanval had het moeilijk en kon niet in het ritme komen waardoor het 2-2 werd. Yana nam de ploeg op sleeptouw en scoorde wederom (3-2) en Willem (4-2) rond een prima aanval af met een afstandsschot. Maar binnen no time stond het 4-4 en werd gevolgd door 10 minuten zonder doelpunten. HKV / Ons Eibernest A2 had het betere van het spel in deze periode en kwam op 4-5. Iris nam het team op sleeptouw (5-5) en het 2e aanvalsvak maakte direct het eerste gaatje, Benjamin (6-5) en Anne (7-5). Verdedigend stond het weer goed met voldoende druk op de tegenstander en steady zonder risico’s te nemen. Net voor de rust prikte Willem de 8-5 binnen na een vloeiende aanval. De rust in met een goed gevoel en focus op de 2e helft met kleine tip voor het aanvalsvak. IJsselvogels A2 kwam direct op 9-5 (Willem), Benjamin (10-6) en Joram (11-7) hielden het gaatje op 4. Het eerste echte mentale momentje kwam 5 minuten later, ineens stond het 11-11. Van een riante voorsprong naar een echte wedstrijd met nog 20 minuten spelen. Op zo’n moment kijk ik naar de mentale weerbaarheid, koppies omlaag of juist de koppies omhoog en elkaar er doorheen helpen. Het viel de kant op van IJsselvogels A2, de ballen vielen nu wel binnen en verdedigend werd weinig weggeven. Benjamin (12-11 / 13-11) had het vizier op scherp staan en Joran behield het gaatje van 2 (14-12) en Benjamin verdubbelde het gaatje naar 4 (15-12 / 16-12). Yana opende de score en nam het laatste doelpunt van de wedstrijd voor haar rekening (17-13). Een teamprestatie van formaat waarbij iedereen alles heeft gegeven, klasse A2!! A.s. zaterdag deze overwinning verzilveren tegen de nummer 3 Reflex A2 en de koppositie verstevigen en een definitief gat slaan met de concurrentie. De doelpunten kwamen van Benjamin (6), Yana (4), Willem (3), Joran (2), Anne (1) en Iris (1). Van een trotse coach! Marco. 
 
De Meervogels B1 – IJsselvogels B1 is verplaatst naar dinsdag 5 oktober a.s. (is 11-12 geworden!) 
 
IJsselvogels B2 – Olympia B1 is verplaatst naar woensdag 13 oktober a.s. 
 
GKV / Enomics C1 – IJsselvogels C1   18-5     Nieuwe ronde tegen een tegenstander die hoog in de stand staat. De tegenstander was razend snel. De eerste helft konden we nog aardig weerstand bieden. De ruststand was 6-1 met een score van Nora. Na de rust was het Blessing die de 6-2 maakte. Helaas waren het vooral de dames die razend snel waren in de doorloopballen en de heren die met scherp schoten van afstand. Er werd goed gespeeld door alle IJsselvogels, de tegenstander was alleen op alle fronten beter. Het uitverdedigen ging wel veel beter dan afgelopen weken. Flo, Eline en Christiaan bedankt voor het invallen. Zaterdag weer een thuis wedstrijd. Score van Nora (1x), Blessing (1x), Marnick (1x), Sven (1x) en een extra puntje van de scheidsrechter  (1x). Patrick 
 
IJsselvogels C2 – Phoenix C3   9-3     De vorige keer hebben we 12-04 verloren, maar toen hadden ze een heleboel goede invallers. Deze wedstrijd hadden ze geen/minder invallers. We speelden erg goed als team en al gauw maakte Sil het eerste doelpunt. Daarna had de tegenstander een lange tijd de bal. Toen wij de bal weer hadden stond het nog steeds 1-0. Toen kreeg de aanval de bal en scoorde Sil nog een keer. Even later scoorde Floortje de derde. Rico maakte de vierde. Even later scoorde de tegenstander ook. Toen het pauze was stond het 5-1 (denk ik) Na de pauze hadden we Lucas en Sid als inval en hadden we weer frisse energie. In de tweede helft werden er nog meer doelpunten gescoord door ons en ook door de tegenstander. Er werd wat meer en beter uitverdedigd in de tweede helft. Ook werden de ballen er wat vaker tussenuit gehaald. Uiteindelijk eindigden we met een stand van 9-3. Lucas en Sid, bedankt voor het invallen! Iris. 
 
Avanti / Post Makelaardij D1 – IJsselvogels D1   4-8     Het begon vroeg in de ochtend we moesten al om 8.15uur verzamelen. We waren onderweg naar Pijnacker waar we een wedstrijd tegen Avanti moesten spelen. Het weer was goed en windstil. De wedstrijd begon en het eerste doelpunt werd gemaakt door Avanti dat werd vervolgd met een doelpunt van Luuk. Niet veel later maakte Noortje de 12 en Ayub maakte daarachteraan nog een doelpunt. Daarna maakte Avanti een doelpunt en de tussenstand was nu 2-3. Over en weer waren er wel veel kansen maar er werd ook slordig overgespeeld. De stand bleef echter een lange tijd tot de rust gelijk. We begonnen weer en Ayub maakte gelijk weer een doelpunt dat weer werd vervolgd door twee doelpunten van Avanti. Toen was het opeens 4-4. In de laatste 5 minuten  kwamen we goed terug en maakte David nog een punt en een paar minuten later maakte Rosalie een mooi doelpunt. Snel daarna maakte David en Thijme nog 2 mooie doelpunten en daarmee was de eindstand van de wedstrijd 4-8. Het was een mooie wedstrijd en iedereen was helemaal uitgeput; de wedstijd begon wat slordig maar werd goed afgesloten. We waren weer onderweg naar Moordrecht en het was een prachtige wedstrijd!  Evi nog gefeliciteerd met je verjaardag en Annelies bedankt voor het invallen als coach! 🙂 Groetjes Noortje. 
 
IJsselvogels D2 – Twist D1   3-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Uit werd hiervan met 13-4 verloren en ook nu bleek Twist D1 uit Vlaardingen een maatje te groot gezien de 3-15 eindstand. Wat me wel opviel deze wedstrijd is dat er nauwelijks naar elkaar wordt gekeken. We staan ergens in het aanvalsvak vrij en schieten zonder te kijken of er afvang is en/of er iemand anders beter voorstond. Tegen een sterkere tegenstander probeer je eerst de bal in de aanval te houden en te zoeken naar de goede kansen. Nu waren het allemaal 1-schots aanvallen waardoor Twist steeds heel snel de bal weer in de aanval had en wel 4 of 5 keer kon schieten met als gevolg een onnodige grote 3-15 nederlaag.  
 
KOAG D2 – IJsselvogels D3   6-8     Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels D3 voor de tweede keer tegen KOAG D2 spelen, een team waar we thuis met 2-10 van hebben verloren. We kwamen veel stil te staan en het gooien werd ons erg moeilijk gemaakt, mede door de lengte van de tegenstanders. Sinds die wedstrijd hebben we tijdens de trainingen gewerkt aan het gooien en vangen, diep lopen, in beweging blijven en het springen om de afvang. We waren dan ook heel benieuwd naar hoe we het nu zouden doen tegen dezelfde tegenstander. Toen we aankwamen zagen we weer waarom we het de vorige keer zo moeilijk hadden met gooien; het was gewoon een erg lang team dat ook graag na het afvangen van de bal voor de tweede kansjes ging. Na het warmlopen, het rekken en strekken en het praatje vooraf floot de scheidsrechter de wedstrijd in en konden we beginnen. In de verdediging was iedereen keihard aan het werk om zijn/haar tegenstander in de gaten te houden en met succes; KOAG wist voor een lange tijd in de wedstrijd niet de korf te vinden. Maxim maakte de eerste goal van de wedstrijd wat natuurlijk voor veel blije gezichten zorgde. Ondertussen werd er in de verdediging nog steeds keihard gewerkt om alles dicht te houden. Het uitbrengen ging goed en er werd echt hard voor elkaar gewerkt. Dit resulteerde dan ook in een mooie goal van Dewi en snel daarna schoot ook Mila van een goede afstand raak waardoor de dames samen de score op een 0-3 voorsprong zetten. KOAG wist 1 keer te scoren voordat het Timo was die voor IJsselvogels de 4e goal maakte. Ondertussen zagen wij als coaches dat de kinderen echt steeds breder gingen lachen. Al deze positiviteit  had ook invloed op hun spel want echt waar, wat hebben ze hard gewerkt voor elkaar. En zeker niet voor niks want Dewi zette met haar tweede goal de stand op 1-5 en Maxim wist nog een keer te scoren waardoor we uitliepen naar een 1-6 voorsprong. Natuurlijk zijn wij bijzonder enthousiast de rust in gegaan. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld en er waren zeker nog hele mooie kansen om nieuwe goals te maken. Dit bewees Maxim door vlak na de rust nog eens te scoren. KOAG vond het gat wel erg groot en kon nog terugkomen tot 4-7. Deze comeback mocht echter niet lang duren want vlak na KOAG’s 4e goal mikte Maxim de 8e goal voor de D3 erin. We stonden weer met 4 punten voor. Op het einde van de wedstrijd wist KOAG nog twee keer te scoren voordat de scheidsrechter floot en wij konden vieren dat wij 2 punten mee terug naar Moordrecht konden nemen. Als coaches hebben wij vandaag een team mogen zien dat ontzettend hard voor elkaar aan het werken was, dat was echt heel leuk om te zien! En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle lachende gezichten gedurende de wedstrijd. We kunnen echt ontzettend trots zijn op wat de D3 vandaag neer heeft gezet! Wat een toppertjes zijn het allemaal! Daan heel erg bedankt dat je bij ons wilde invallen, je harde werd is echt gewaardeerd! En ook bedankt aan Edwin en Edo die zaterdagochtend naar zijn gekomen om de kids te coachen, dat was echt super fijn! Al met al een super leuke wedstrijd om te zien waar we ook met heel veel plezier en trots op terug mogen kijken! Annelie. 
 
ODO E1 – IJsselvogels E1   22-9    Het was een droge en qua temperatuur goede korfbalochtend. De thuiswedstrijd tegen ODO was in een 10-10 gelijkspel geëindigd, dus alle ingrediënten waren er om er weer iets moois van te maken. Toch is het anders gelopen. E1 werd overweldigd door een team dat vanuit alle hoeken en standen ineens alles scoorde. Echt alles ging er in. Dat zorgde ervoor dat E1 al snel achter stond met 5-0. Gelukkig scoorden Eva en Melle daarna snel. E1 kwam echter niet lekker in zijn spel. Vrij lopen en rond spelen ging erg moeizaam. Dit resulteerde in een 12-2 achterstand bij rust. Na een peptalk in de rust weer lekker het veld op. Het spel was wel beter in de 2e helft. Maar tegen een ODO dat zo goed rond speelde en nogmaals gezegd elke bal die geschoten werd raakte, was het een moeilijke wedstrijd. E1 eindigde nog met een goede laatste kwart. Naast de genoemde doelpunten was er nog gescoord door Melle 3, Eva2, Wessel 1 en Tamara 1. Waarmee de wedstrijd eindigde in een 22-9 eindstand. E1 laat je niet uit het veld slaan door deze wedstrijd. Jullie hebben een leuk team samen met genoeg kwaliteiten. Blijf lekker trainen dan wordt het vanzelf steeds beter. E1 houd het plezier! Werner (vader van Wessel). 
 
IJsselvogels E2 – Avanti / Post Makelaardij E5   2-17     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Pijnacker werd al met 22-1 verloren dus E2 wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Voordeel van zulke nederlagen is dat jullie in de zaalcompetitie als het goed is een stuk lager ingedeeld worden. Deze tegenstander komen jullie in ieder geval niet meer tegen. 
 
IJsselvogels E3 – Korbis E4   10-2     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  E3 had de uitwedstrijd in Waddinxveen met 0-12 gewonnen. In het begin waren alle schoten tekort, E3 speelde best goed maar verzuimde de kansen af te maken. Pas in het laatste kwart kwam de aanvalsmachine op gang en werd er ruim afstand genomen dankzij o.a. 4 doelpunten van Selin, 3 van Amy, 2 van Jonathan en 1 van Anne-Belle. Er staan voor jullie nog 2 uitwedstrijden tegen Nieuwerkerk en WION op het programma, succes! 
 
Nieuwerkerk F1 – IJsselvogels F1   7-12    Vandaag stond de derby Nieuwerkerk – IJsselvogels op het programma. We wisten dat we aan elkaar gewaagd waren omdat de vorige pot in 9-10 eindigde. De wedstrijd begon en in de 1ste kwart zag je ook dat we het moeilijk hadden, gelukkig scoorde Eva dus na 1 kwart stond het 0-1 voor ons. De 2de kwart begon lekker met 2 goals van Daan, helaas verdedigden we niet scherp en eindigde deze kwart in 4-3 achter. Nu moesten we wel aangezien we achter stonden, Nieuwerkerk wist nog de 5-3 te scoren maar door een ‘eigen goal’ stond het 5-4. Gelukkig wisten Eva en Jazz (2) te scoren waardoor we weer een kleine voorsprong hadden 5-7. Nieuwerkerk wist nog de 6-7 net voor tijd te scoren. Nog 1 kwart met een kleine voorsprong van 1… Naja ik zal het jullie niet nog spannender maken dan het was. Dit was een uitstekende laatste kwart! We bouwden onze voorsprong van 6-7 naar 6-12, door goals van Jannick, Daan, Eva en Ilse (2). Nieuwerkerk scoorde de laatste goal van vandaag, eindstand 7-12 voor IJsselvogels!! Het korfschieten werd met 6-4 verloren, maar dat maakt niet veel uit want de punten nemen we mee naar Moordrecht!! Cecile en ik zagen iedereen 100% geven en echt goede kansen te zoeken/nemen. Hierdoor was het erg leuk om te zien hoe erg jullie zijn gegroeid in het samen spelen met elkaar. Ga zo door F1! Iris.   
 
Wim Slingerland.