Hoe vloog de bal zaterdag 24 februari en wat staat ons nog te wachten …..

Afgelopen zaterdag kwamen maar 2 jeugdteams in actie n.l. B2 en E4. Dit waren uitgestelde wedstrijden die op een eerder tijdstip geen doorgang konden vinden.

De laatste 3 speeldagen van dit zaalseizoen 2023-2024 komen eraan en er staat ons nog heel wat te wachten. Hieronder volgt een samenvatting hoe alle teams er voor staan en wat er nog kan gebeuren.

Wedstrijdverslagen graag weer voor maandagavond 22.00 uur doormailen naar s.slingerland@planet.nl. Kleine moeite (5 minuutjes), groot leesplezier!

Op zich gaat het hartstikke goed met de jongste IJsselvogelsjeugd. We groeien, er staan diverse teams bovenaan maar ……, waar ik mij grote zorgen om maakt is de scheve verhouding tussen de jongens en de meisjes en dit geldt voor de C maar zeker voor de D, E en de F. Korfbal is een gemengde sport met, als het goed is, evenveel jongens als meisje in een team. Bij de kleintjes geeft dit nog niet zoveel problemen maar des te hoger je gaat spelen des te lastiger dit wordt. Tijd voor actie lijkt mij op welke wijze dan ook (dat laat ik aan jullie over, die tijd heb ik gehad).

IJsselvogels 1 staat nog 3 belangrijke wedstrijden te wachten. A.s. Zaterdag komt koploper Phoenix 1 uit Zoetermeer naar Moordrecht toe, aanvang 16.10 uur. Zaterdag 9 maart komt Dijkvogels 1 uit Maasdijk op bezoek en de zaalcompetitie wordt afgesloten op zaterdag 16 maart met een uitwedstrijd in Barendrecht tegen Thor 1 waar het 1e nog wat tegen goed te maken heeft. Het scenario is als volgt: 3x winnen en het 1e is kampioen en promoveert, 2x winnen en 1x gelijk spelen en het 1e is in ieder geval 2e en promoveert. Bij alle andere resultaten is het 1e afhankelijk van zowel Phoenix 1 als
Twist 1 uit Vlaardingen. Op zaterdag 9 maart staat nog de wedstrijd Twist 1 – Phoenix 1 op het programma en laten we niet vergeten dat onderin drie teams tegen degradatie vechten en zich niet zomaar gewonnen zullen geven. Kom daarom a.s. zaterdag allemaal IJsselvogels 1 aanmoedigen!! 

A.s. Zaterdag 2 maart 2024 aanvang 16.10 uur IJsselvogels 1 – Phoenix 1 in de Zuidplas!!

IJsselvogels 2 is nog niet helemaal veilig. Zelf speelt het 2e om 14.50 uur thuis tegen nr. 3 Kinderdijk 2 dat de vorige keer duidelijk te sterk bleek. Het zou heel mooi zijn als de punten in Moordrecht bleven want zaterdag staat ook de wedstrijd tussen nr. 8 Maassluis 2 tegen nr. 7 KCC/CK Kozijnen 5 op het programma die resp. 3 en 5 punten minder hebben dan jullie met nog 3 wedstrijden te gaan.

De volgende topwedstrijd is die tussen nr. 2 IJsselvogels 3 en koploper Fortis 2 uit Vlissingen. Uit werd het 10-10 met winstkansen. Op het veld speelt Fortis 2 geloof ik 3 klassen hoger dus het zou bijzonder knap zijn van het 3e als het a.s. zaterdag weet te winnen, de aanvang is 17.30 uur en wordt dus direct na de wedstrijd van IJsselvogels 1 gespeeld. Reden te meer om “even” te blijven zitten. Bij winst komt het 3e op gelijke hoogte met Fortis 2 maar door een beter onderling resultaat neemt het de kop over.

IJsselvogels 4 neemt het zaterdag in Rhoon op tegen koploper RWA 3 en die lijkt een maatje te groot. Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben jullie 4 punten voorsprong op de degradatieplaatsen.

IJsselvogels 5 heeft nog wat goed te maken tegen WION 6 waar het thuis volkomen onnodig van verloor hetgeen achteraf wel eens hele dure verliespunten kunnen zijn. Jullie moeten winnen en kunnen alleen maar hopen dat Erasmus 4 zaterdag thuis hun sportieve plicht vervuld tegen koploper Nikantes 3 uit Hoogvliet. Zo ja, en jullie winnen zaterdag dan hebben jullie alles nog in eigen hand.

IJsselvogels 6 staat keurig 3e en neemt het a.s. zaterdag om 18.45 uur thuis op tegen koploper Ten Donck 2 uit Ridderkerk waartegen uit nipt met 1 doelpunt van werd verloren.

IJsselvogels G1 heeft nog 2 weken rust en speelt zaterdag 16 maart haar laatste 2 wedstrijden. Jullie kunnen misschien nog 3e worden, zet ‘m op G1!

IJsselvogels A1 heeft nog 3 mooie en spannende wedstrijden voor de boeg. Te beginnen a.s. zaterdag thuis tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 uit Driebergen dat 5e staat en waarvan uit nipt met 23-22 werd verloren. Jullie hebben nog wat goed te maken tegen deze lastige en best goede tegenstander. Daarna volgen nog wedstrijden uit tegen nr. 4 Tempo A1 in Alphen ad Rijn en de zaalcompetitie wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen kampioen Groen Geel A1 uit Wormer. Als jullie je op de 3e plaats kunnen handhaven zou dat een prima prestatie zijn.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor IJsselvogels A2 dat zaterdag een aanval op de 3e plaats krijgt te verduren van OVVO A2 uit en in Maarssen. Ook Korbis A2 ligt nog op de loer. De laatste wedstrijd tegen koploper Twist A2 (13-8 winst) was uitstekend, probeer deze lijn door te trekken. Wisten jullie trouwens dat ons oud-lid Johan Dorst voorzitter is van OVVO?

Ongeslagen koploper IJsselvogels B1 neemt het a.s. zaterdag thuis op tegen nr. 5 ODO B1 uit Maasland, de aanvang is om 12.00 uur en natuurlijk hoopt B1 weer op veel supporters. Jullie lijken op weg, als koploper van poule B1E, naar het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 23 maart maar er zijn nog 3 wedstrijden te gaan en jullie staan 4 punten voor op Kinderdijk B1 waar jullie op de laatste speeldag thuis tegen spelen.

IJsselvogels B2 – HKV/Ons Eibernest B1 6-10 Helaas opnieuw geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Zou IJsselvogels B2 vandaag de eerste overwinning in de wacht slepen? Uit in Den Haag werd het eerder dit seizoen 7-7. Er waren dus zeker kansen. Lieke zette B2 op een 1-0 voorsprong en na 1-2 achter was het invaller Luuk die 2-2 scoorde. Na 2-3 was het opnieuw Lieke die de ruststand op 3-3 bepaalde. Na de rust liep de tegenstander uit naar een 3-5 voorsprong waarna Lieke, met haar 3e doelpunt, de achterstand verkleinde tot 4-5. Na 4-6 was het Rico die 5-6 scoorde en alles was nog steeds mogelijk. Helaas liep de tegenstander hierna uit naar 5-9 en ondanks nog een doelpunt van invaller Luuk nam de tegenstander met 6-10 beide punten mee naar huis, jammer!

Voor IJsselvogels C1 worden het nog 3 belangrijke wedstrijden, Het is heel simpel, gewoon 3x winnen en jullie zijn kampioen. Met nog wedstrijden tegen n nr. 5 Dunas C1 en nr. 8 Korbis C2 wordt de zaalcompetitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen koploper KIOS C1 in Nieuw-Vennep waarvan thuis werd gewonnen. Alles is nog mogelijk bij jullie, doe je best en heel veel succes!

IJsselvogels C2 is gewoon “best of the rest” achter Twist C1 en Phoenix C2 die er in deze afdeling duidelijk bovenuit steken. Kom ik deze twee namen ook niet bij het 1e tegen? Met 10 uit 10 en een doelsado van 55 voor en 55 tegen staan jullie keurig 3e. Probeer deze plaats vast te houden.

IJsselvogels C3 speelt zaterdag uit tegen Valto C4 in de Lier maar ontvangt de week erna Excelsior C3 uit Delft dat net boven jullie staat. Jullie bieden iedere week goed tegenstand maar het moet net een beetje mee zitten om de punten binnen te halen, wie weet a.s. of volgende week zaterdag!

IJsselvogels D1 is aan een uitstekende serie bezig met 3 overwinningen achter elkaar. Zaterdag komt nr. 2 DeetosSnel D1 uit Dordrecht op bezoek waarvan uit met 11-1 werd verloren. Dat gaat het zaterdag zeker niet worden en wie weet zit er opnieuw een stuntje in, je weet maat nooit. Opvallend is dat jullie het meest scoren maar ook het meest doorlaten.

IJsselvogels D2 strijdt a.s. zaterdag in Zoetermeer met Phoenix D2 om de 4e plaats. Bij winst is de 4e plaats zeker hetgeen een prima prestatie zou zijn.

IJsselvogels E1 heeft zaterdag vrij en strijdt samen met KCR E1 om de 3e plaats achter het sterke Nieuwerkerk E1 en PKC/Vertom E1. In deze sterke poule 3e worden op het hoogste niveau laat zien dat jullie duidelijk gegroeid zijn.

IJsselvogelsE2 heeft nog maar 1 wedstrijd te spelen en dat is volgende week thuis tegen hekkensluiter ONDO E3 uit ’s Gravenzande. Jullie staan keurig 3e achter gerenommeerde verenigingen als KVS en Fortuna en dat is zeker geen schande. Hopelijk kan Vajen de laatste wedstrijd weer meespelen.

IJsselvogels E3 staat momenteel 2e achter Avanti/Post makelaardij E6 waarvan thuis werd verloren en uit werd gewonnen, hoezo thuisvoordeel?! Het leuke is dat ook KCC/CK Kozijnen E5 nog kampioenskansen heeft en laat die nu nog twee keer tegen de koploper moeten spelen. Misschien worden jullie wel de lachende derde maar dan moeten jullie wel de laatste twee wedstrijden winnen!

IJsselvogels E4 – Juliana E3 12-4 In het vakantieweekend een wedstrijd tegen een team dat een stuk minder is dan wijzelf. Dan is de belangrijkste vraag: hoe zit het met de motivatie? En kunnen we het nog na een weekje niet trainen? Vanaf het begin bleek wel weer dat E4 deze wedstrijd gewoon ging winnen. We hadden vooraf de focus gelegd op goed blijven schieten zodat de doelpuntjes lekker gingen vallen. Tijdens de wedstrijd bleek dit toch wat lastiger, want na het eerste kwart stond het ‘maar’ 2-0 door 2 goals van Eva. Vorige keer 0-21 gewonnen, maar zoveel zou er vandaag niet ingaan. In het tweede kwart werd het aanvallend wat beter, met 3 goals van Kika. Verdedigend waren we wat minder scherp, waardoor we de nodige terechte strafworpen tegen kregen. De tegenstander wist er daar eentje van te scoren waardoor het halverwege 5-1 stond. In het derde kwart leek de topvorm terug te komen, want de doelpunten vlogen er opeens achter elkaar in. Tegenstander scoorde tussendoor nog een keertje, maar de grote voorsprong was binnen. Kon dit dan nog doorgezet worden in het laatste kwart? Helaas niet. Schoten kwamen van te ver weg en verdedigend was de focus wel een beetje verdwenen. Juliana E3 profiteerde en scoorde nog 2x, voordat Rosalie met de 12-4 de eindstand op het bord zette, zodat iedereen heeft gescoord. Niet onze allerbeste wedstrijd, maar voor een wedstrijd in de vakantie en na een tijdje niet getraind te hebben deden we het prima. Nog 2 wedstrijden, en het kampioenschap komt steeds dichterbij… Doelpunten gemaakt door: Eva 5x, Kika 4x, Thijmen, Morgan en Rosalie 1x. Tim.

IJsselvogels E4 heeft alles in eigen hand en moet nog 3 punten uit de laatste 2 wedstrijden om zich alleen kampioen te mogen noemen. Er zijn nog wel twee concurrenten DVS ’69 E2 en KCC/CK Kozijnen E4 die nog roet in het eten kunnen gooien.

IJsselvogels E5 speelt als nr. 6 a.s. zaterdag thuis tegen nr. 8 DVS ’69 E5. Gezien het doelsaldo (jullie 38-54 tegen DVS 10-83) moet er iets te halen zijn a.s. zaterdag. Ben benieuwd!

IJsselvogels F1 kan a.s. zaterdag de eerste kampioen worden als het thuis wint van het nog puntloze Kinderdijk F1 terwijl jullie na 9 wedstrijden nog een 100% score hebben! Deze kampioenswedstrijd begint om 9.00 uur, dus supporters, hebben jullie tijd, kom dan eens naar dit succesvolle team kijken.

Mocht IJsselvogels F2 zaterdag in Zwijndrecht van Albatros F3 winnen dan kan Korbatjo F1 alleen nog maar op gelijke hoogte komen als het zaterdag uit wint van KOAG F2 en de laatste wedstrijd van jullie weet te winnen maar dat laten we natuurlijk niet gebeuren. Tevens zijn jullie a.s. zaterdag “Team van de Week” bij de belangrijke thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 tegen Phoenix 1.

IJsselvogels F3 speelt zaterdag om 10.00 uur thuis tegen DVS ’69 F2 uit Hendrik Ido Ambacht. Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben jullie 2 punten voorsprong op VEO F2 uit Voorburg dat echter één wedstrijd minder heeft gespeeld en dus nog op gelijke hoogte kan komen. Succes zaterdag!

Wim Slingerland.