Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 11 mei 2024

Opnieuw een beperkt wedstrijdprogramma met veel uitgestelde wedstijden, Toch werden er nog 15 gespeeld al was het bij ons op het veld bijzonder rustig. Van de 15 gespeelde wedstrijden werden er 7 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden 7 teams een nederlaag. De hoogste score van de dag was voor F3 dat de smaak te pakken heeft en afgelopen zaterdag met maar liefst 1-23 van NIO F1 won. Het zal dan ook niemand verwonderen dat de topscoorder van de week opnieuw uit F3 komt en opnieuw Koen Rijneveld is die de bal maar liefst 15x in de korf wist te mikken. De resultaten:

Maandagavond 22.00 uur, vol verwachting klopt mijn hart, hoeveel teams zullen aan hun “verplichting” hebben voldaan en een wedstrijdverslag hebben doorgemaild ….. Van de 15 teams die deze week speelden waren er slechts 5 die wat hadden doorgemaild waarvan E5 zelfs 2x, klasse!! Dus liefst 10 teams niet, jammer!! Zal wel door het warme weer komen zal ik maar denken. Een berichtje naar Stefan en Matthijs gevolgd door een oproep op social media en gelukkig volgden nog meer verslagen.

DVS ’69 1 – IJsselvogels 1 11-12 Afgelopen zaterdag speelden we een belangrijke pot tegen DVS. Het enige doel deze wedstrijd was winnen. Gebeurt dat niet, dan wordt het nog heel moeilijk voor ons om te handhaven. Het was gedurende de hele wedstrijd erg spannend. Het is geen ene keer meer dan 2 doelpunten verschil geweest. Dit was zeker niet nodig, want wij hadden genoeg kansen om op een flinke voorsprong te komen. Als eerst scoorde Sam de 0-1. Na de 1-1 scoorde Chris de 1-2. Na de 2-2 scoorde Sam weer de 2-3 en na de 3-3 scoorde Cécile de 3-4. DVS zette de stand weer gelijk op 4-4. Luc scoorde de 4-5 en kort daarna scoorde DVS 2x, waardoor ze opeens voorstonden met 6-5. Jeffrey en Sam zorgden weer voor de voorsprong, 6-7. Na de 7-7 scoorde Evi en Chris de 7-8 en de 7-9. Helaas dichtte DVS weer het gat door ook 2 doelpunten te maken, 9-9. Cécile en Tim maakten de 9-10 en de 9-11. Na de 10-11 scoorde Luc de 10-12. 2 doelpunten voor en nog maar een paar minuten te spelen. In de aanval werd er een erg statisch spel opgezet om tijd te rekken. Helaas kreeg DVS het nog voor elkaar om de 11-12 te scoren. Met nog een minuut op de klok werd het opeens erg spannend. Gelukkig kreeg DVS het niet meer voor elkaar om te scoren en gingen wij er met de overwinning vandoor. Het was geen beste wedstrijd, maar zoals Berry al zei: ’Het enige doel is winnen.’ en dat hebben we gedaan! Dit weekend weer even niks door Pinksteren en dan mogen we over 2 weken wéér tegen DVS alleen dan thuis. Doelpunten zijn gemaakt door Sam 4x, Cécile, Chris & Luc 2x en Evi en Tim 1x. Cécile.

ONDO (G) 2 – IJsselvogels 2 13-12 Op 11 mei gingen we naar ‘s-Gravenhage voor een lastig potje tegen ONDO. Het begin ging op en neer met weinig schoten per aanval aan beide kanten. We waren allebei gretig, maar ons schotpercentage was net iets lager. Het weer was top om te schieten, maar de kansen gingen er gewoon niet heel makkelijk in. Ondanks dat gingen we rusten met een 7-4 stand. Verdedigend keurig gedaan, alleen heel weinig doelpunten. In de rust hebben we dan ook besproken dat we meer energie in de aanval moesten leggen, dichterbij uit moesten komen en echt alles moesten geven om die doelpunten te maken en het gaatje te verkleinen. Met die nieuwe energie kwamen we sterk terug en stonden we op een gegeven moment met 9-7 slechts twee punten achter. Toen begonnen we erin te geloven. Het bleef wel stroef gaan, en eigenlijk was alleen David echt goed op schot. Door hard te werken konden we wel aanhaken. Op een gegeven moment stond het 10-10 en was het voor het eerst gelijk. Twee minuten later stonden we helaas al weer met 12-10 achter. Dit konden we niet meer goedmaken en zo eindigde het op 13-12. De komende drie wedstrijden zijn tegenstanders die we allemaal moeten kunnen verslaan. We moeten dit met elkaar uitstralen en ervoor zorgen dat we bovenin meedoen en eindigen op de positie waar we horen. We blijven gemotiveerd en gaan er de volgende keer weer vol voor! Invallers bedankt! Sam.

Twist 2 – IJsselvogels 3 20-16 De wedstrijdvoorbereiding van het derde begon in de kleedkamer. Daar was het namelijk koeler dan op het veld. Er werden herinneringen opgehaald aan een bepaalde uitwedstrijd in Oost-Souburg (waarbij je prima kan rijden via Eindhoven) en daardoor kwamen we ook op de goede oude tijd dat biertjes in Eindhoven slechts 90 cent waren. Er waren helaas weinig mensen in het team die dat mee hebben mogen maken 😉 Blijkbaar was dit niet onze beste wedstrijdvoorbereiding, want we kwamen met 4-0 achter voor we zelf begonnen te scoren. Vooraf hadden we al ingecalculeerd dat het een moeizame wedstrijd zou worden en na die 4-0 begonnen we verdedigend wat meer grip te krijgen en aanvallend ging het wel wat beter lopen, maar als je die bal er niet ingooit… Dan maak je het bijzonder moeilijk voor jezelf. We kwamen nog meerdere keren terug tot een gaatje van 2, maar dichterbij zijn we helaas niet meer gekomen. Erg zuur, win je van Nieuwerkerk om het vervolgens weer weg te geven… Volgende keer meteen meescoren en dan zullen we wel zien hoe het gaat lopen! Goals kwamen van Coen en Dirk 4, invaller Mike 3 en Leon, Kirsten, Manon, Heidi en invaller Jelle 1. Mike, Jelle, Léonie en Yana bedankt voor het meegaan en invallen! Manon.

OZC 2 – IJsselvogels 4 is uitgesteld naar donderdag 30 mei, aanvang 20.30 uur.

IJsselvogels 5 – GKV / Enomics 4 17-11 Van het 5e wel een scoreverloop ontvangen. Thuis tegen GKV 4 uit Gorinchem speelde het 5e een goede wedstrijd. Peter uit een doorloper en Yael met een schot zetten het 5e op een 2-0 voorsprong. Na 2-2 waren het opnieuw Yael, nu uit een doorloper en Peter, nu met een schot die voor 4-2 zorgden. Gelukkig ging het andere vak nu ook meescoren en via Lisa en Nikki werd de voorsprong uitgebouwd tot 6-2. Na 6-4 scoorde Remon 7-4 en Peter 8-5 waarna de rust aanbrak met een 8-6 voorsprong. Na 8-7 brak een uitstekende fase aan want doelpunten van achtereenvolgens Remon, Yael, Louanne, Erik, Remon en Peter zetten een 14-7 stand op het scorebord. Nog even kwam GKV terug tot 14-9 maar Lisa, Louanne en Peter zorgden voor 17-9 waarna GKV de eindstand op 17-11 bepaalde. Maar liefst 7 doelpuntenmakers deze wedstrijd, Peter 5x, Yael en Remon 3x, Lisa en Louanne 2x en Nikki en Erik 1x. Mick is herstellende van zijn vervelende enkelblessure en hopen we binnenkort weer binnen de lijnen te zien “vlammen”.

IJsselvogels 6 – Twist 7 8-14 Op deze warme zaterdag speelde IJsselvogels 6 tegen Twist 7. De emmers met water stonden alweer langs de lijn, dus dan weet je wel hoe warm het gaat worden. Deze tegenstander kennen we al uit een eerder zaal- en veldseizoen, waardoor we wisten wat we konden verwachten. De start van de wedstrijd verliep mooi. Na een aantal minuten spelen stond er een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord na goals van Sanne, Edo en Stan. Alleen… het 6e zou het 6e niet zijn als we dit ook binnen een paar minuten weer weg weten te geven. Twist kwam terug tot 3-3. Stan was deze wedstrijd erg op schot en legde er, alsof het niets was, de 4-3 en 5-3 in. Vlak voor rust maakte ook Edo nog een mooi doelpunt tussen 2 Twist goals door. De ruststand van 6-5 was geen ruime voorsprong, maar wel iets om verder uit te breiden in de tweede helft hadden we besloten na wat tips van Ruud. Een bekertje limonade en wat uitrusten in de schaduw verder, begonnen we weer met nieuwe energie. Het jammere is dat Twist hetzelfde idee had en, net zoals in de eerste helft, een aantal spelers had gewisseld om zo nieuwe energie in de ploeg te brengen. Wij hadden precies 8 spelers (waaronder Yael, bedankt voor het invallen!!), waardoor je bij ons de batterijen langzaam zag leeglopen gedurende de tweede helft. Dit was ook wel te zien aan het scoreverloop. Die voorsprong bij rust was al snel weggevaagd en maakte plaats voor een 6-7 achterstand. Edo maakte nog wel de 7-7, maar wat daarna gebeurde moeten we maar snel vergeten. Wij kwamen niet meer van de 7 af en Twist wist binnen 10 minuten 6 keer te scoren, waardoor het 7-13 stond. Edwin schoot vervolgens nog de 8-13 binnen, maar dat was niet genoeg voor een comeback. De eindstand is 8-14 geworden. Even leek de uitslag net zo mooi als het weer te worden, maar helaas hebben we het toch te veel laten gaan. We geven de warmte maar gewoon de schuld 😉. Over 2 weken krijgen we een nieuwe kans tegen Twist. Dan spelen we de uitwedstrijd in Vlaardingen. Angela.

IJsselvogels MW1 ontvang woensdagavond 15 mei “buur” Reeuwijk MW1 waarvan twee weken geleden uit met 13-15 werd gewonnen. Zullen ze woensdagavond weer winnen? Aanvang 20.00 uur.

IJsselvogels G1 was vrij en komen zaterdag 1 juni weer in actie.

IJsselvogels A1 – Pernis A1 25-13 Op voorhand een wedstrijd die gewonnen zou moeten worden en op papier zou het niet moeilijk moeten gaan worden. Na een goede start stond het binnen 6 minuten 4-0 voor IJsselvogels A1 door doelpunten van Jesca (1-0) , Wesley (2-0), Isa (3-0) en Luna (4-0). Na de 4-1 scoorde Wesley (5-1) en miste IJsselvogels A1 aardig wat kansen en 5 minuten later stond het 5-4. Binnen de minuut werd de marge weer op 3 gezet door doelpunten van Wesley (6-4) en Luna (7-4). Tot de rust werd deze marge behouden door doelpunten van Jesca (8-5), Joran (9-6), Isa (10-6) en Tessa (11-6), ruststand 11-7. In de rust was de bespreking kort, aandacht op het afronden van de kansen en na een stroeve start in de 2e helft was het na de 12-7 van Joran het startsein om direct de wedstrijd te beslissen want 5 minuten later stond er een 16-8 tussenstand op het scorebord door doelpunten van Luna (13-7), Jesca (14-7 & 15-7) en Luna (16-8). Tessa (17-8) en Tim (18-8) wilde niet achterblijven op het scoreformulier. In het laatste kwartier kon er vrijuit gekorfbald worden en konden er nog 7 doelpunten bijgeschreven worden door Jesca (19-10), Isa (20-10), Jesca (21-12), Isa (22-13), Joran (23-13), Benjamin (24-13) en Jesca met haar 7e van de dag zette de eindstand op het scorebord, 25-13. Voor alsnog blijft de laatste wedstrijd cruciaal en onderweg geen misstappen maken. De doelpunten kwamen van 8 spelers! Jesca (7), Isa (4), Luna (4), Wesley (3), Joran (3), Tessa (2), Benjamin (1) en Tim (1). Christiaan, Christa en Marco.

KCR A2 – IJsselvogels A2 is uitgesteld naar dinsdag 4 juni, aanvang 19.45 uur.

IJsselvogels B1 – Dunas B1 is verzet naar donderdag 16 mei, aanvang 19.00 uur, zal onze B1 zijn koppositie kunnen verstevigen? Succes in ieder geval!!

Nieuwerkerk B4 – IJsselvogels B2 9-8 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels C1 – Dijkvogels C1 is verzet naar dinsdag 21 mei, aanvang 18.30, gaat om de koppositie.

IJsselvogels C2 – KOAG C2 9-6 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Nikantes C1 – IJsselvogels C3 21-2 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels D1 – Nieuwerkerk D2 is verzet naar donderdag 16 mei, aanvang 17.00 uur. Beide teams staan ongeslagen bovenaan dus niet alleen een “derby” maar ook de 1e plaats als inzet, succes D1!

ODO D2 – IJsselvogels D2 4-4 Wat een heerlijk weer om een mooie wedstrijd te gaan starten, na ruim 2 weken vakantie te hebben gehad. Wat begonnen we gelijk goed aanvallend, we wilde graag scoren en dat lukte zowat. Wessel had na een paar minuten de eerste erin zitten. Na een paar minuten had Wessel het 2e doelpunt er ook in. Maar na mate de wedstrijd vorderde kwamen de tegenstanders met lange ballen in de korf, en ja die gingen er ook in. Toen wij met de 2 helft begonnen wilde de ballen er niet meer in bij ons, Zoveel kansen gemaakt en creëert er leek wel dat deksel op die korf zat. Uiteindelijk heeft Ilse en Feline allebei een mooi doelpunt gemaakt. Daardoor is de stand 4-4 geworden. Jullie waren goed bezig Team. 👍🏻 en werd goed geluisterd, TOPPERS. Verslag van de coachende ouder van Timo.

IJsselvogels E1 – Avanti / Post Makelaardij E1 10-7 Het werd de wedstrijd van de meiden van IJsselvogels tegen de heertjes van Avanti/Post Makelaardij E1. Het was weer even wennen, vroeg opstaan op zaterdag om een wedstrijd te gaan spelen en hoe zou IJsselvogels E1 gaan spelen tegen de iets sterkere geachte Avanti/Post Makelaardij E1. IJsselvogels E1 kwam erg goed uit de startblokken en nam door Ilse (1-0) en Jazz (2-0) een voorsprong en Ilse scoorde de 3-1 na een mooie aanval en het eerste kwart werd afgesloten met een 3-2 voorsprong op het gloednieuwe scorebord, die gesponsord is door de club van 50. In het tweede kwart werd goed aangevallen en werden de kansen goed afgerond door Jazz (4-2), Eva (5-2 & 6-2) en kon het zelfs de voorsprong uitbouwen naar een 6-4 ruststand. In het derde kwart werd er echt goed verdedigd en liep de frustratie enigszins op bij de heertjes van Avanti/Post Makelaardij E1, maar Ilse hield het hoofd koel en scoorde de 7-4 en de 8-4. IJsselvogels E1 moest vol aan de bak in het laatste kwart om de voorsprong te behouden, want het begin van het kwart was voor Avanti/Post Makelaardij E1 en kwam terug tot 8-6, maar de meiden van IJsselvogels E1 scoorde precies op het juiste moment, eerst Eva (9-6) en daarna Illse (10-6), eindstand 10-7. Doelpunten werden gemaakt door Ilse (5), Eva (3) en Jazz (2). Deden Yannick en Daan niet mee? Zeker wel, Yannick was sterk in de passing en verdedigde zeer goed en Daan was de tussenschakel, maar wat hebben de meiden (Jazz, Eva en Ilse) van IJsselvogels E1 goed gespeeld, zowel verdedigend als aanvallend waren zij zeer goed en als team werd de wedstrijd over de streep getrokken, hulde IJsselvogels E1. Over 2 weken weer tegen Avanti/Post Makelaardij E1, maar dan in Pijnacker. We gaan weer lekker trainen en weten wat ons te doen staat over 2 weken! Cécile & Marco.

Avanti / Post Makelaardij E2 – IJsselvogels E2 15-5 Afgelopen zaterdag mocht ik met de E2 op pad. Een wedstrijd in Pijnacker tegen de koploper Avanti E2. De E2 miste Ben wel erg, maar hij moest helaas tegelijkertijd spelen om z’n club te helpen dus kon hij er helaas niet bij zijn. (Het 2e is de A1 dankbaar). Even elkaar leren kennen, een praatje in een stinkende kleedkamer, en toen warmlopen. Dat konden ze al heel goed. Een beetje moe waren ze klaar voor de wedstrijd. Nog even verder kletsen totdat we konden inschieten, waarna de wedstrijd al snel begon. Nora, Vajen, Vieve en Nathan begonnen. We gingen goed mee. Ook al scoorde de tegenstander er in deze eerste helft 2, wij gaven niet op! Goed bij de tegenstander gebleven en de bal afgepakt en op een gegeven moment een mooi schot 2-1. Korte rust en een wissel, Fenne Mae voor Vajen. Nog steeds bleven we voor de bal gaan. Nora vloog het hele veld door om overal de bal vandaan te halen. Ze stonden er vaak nog netjes tussen als een tegenstander een actie probeerde te maken. Maar toch gingen we met 6-4 de rust in. Niet verloren. Nog 2 helftjes te gaan. Hierbij hebben Vieve en Vajen nog gewisseld en erna Nathan en Vieve zodat ze allemaal nog even konden spelen. Deze 2 helften waren lastig want de tegenstander scoorde mooie schoten en het counteren was lastig voor ons. Dit pakte we het laatste gedeelte weer goed op door eerder aan de goede kant te gaan staan. Helemaal top! Helaas wel met 15-5 verloren, maar de E2 heeft goed gespeeld en is wel sportief gebleven door de tegenstander een handje te geven. Ik vond het ook leuk om te zien dat het niet uitmaakte wie er in het veld stond of ernaast. Ze bleven met elkaar plezier hebben en betrokken bij de wedstrijd. Een gezellige ochtend met een leuk team! Volgende keer mag hun lucky charm Ben weer mee ;). Groetjes, Lieke.

IJsselvogels E3 – KCC / CK Kozijnen E5 is verzet naar dinsdag 4 juni, aanvang 18.00 uur

KCR E6 – IJsselvogels E4 is verzet naar dinsdag 21 juni, aanvang 18.30 uur.

Nieuwerkerk E7 – IJsselvogels E5 3-4 Verslag door de ogen van een toeschouwer… Met een zonnetje vertrokken we in de vroege ochtend naar Nieuwerkerk. Bijna naast de deur. De E5 met coach Timo naar de kleedkamer voor de bespreking en de moeders alvast een plekje zoeken bij het veld. De wedstrijd begon en bijna gelijk scoorde Nieuwerkerk de 1-0. Binnen 10 minuten stond het al 3-0. Dat het een echte wedstrijd zou worden stond wel vast. De coach van de tegenpartij liet zijn team weten het vandaag 20-0 te willen maken zo hoorde wij. Dat gingen we niet laten gebeuren. In de 2e kwart scoorde Nieuwerkerk opnieuw , maar omdat het snijden was en er dus niet verdedigd kon worden werd het doelpunt afgekeurd. Er lagen dus nog mogelijkheden voor ons. Inmiddels ging de E5 steeds beter en fanatieker spelen met mooie lange ballen. En met een goede coach en fanatieke support moest dat goed gaan. Luna scoorde de 3-1. In de 3e kwart scoorde Thijmen onze invaller de 3-2. Het kon nog steeds en het was echt heel spannend. De laatste 10 minuten waren als toeschouwer niet goed voor je rikketik… halverwege die tien minuten scoort Thijmen de gelijkmaker. Ze speelden super en verdedigde alles, maar als je gelijk speelt wil je eigenlijk ook wel winnen.. Het was billenknijpen omdat we steeds meer de bal hadden en dus ook kansen. Vlak voor tijd kwam het winnende doelpunt van Yente. Wat waren ze blij, zowel E5, coach als support. We namen de punten mee naar Moordrecht met als gevolg dat we na 3 wedstrijden nog steeds bovenaan staan. Wat zijn we trots op de groei die ze hebben doorgemaakt als team. Korfschieten werd 2-5. Op naar de return thuis tegen Nieuwerkerk over 2 weken. Joyce.

Opnieuw een dubbel wedstrijdverslag van onze E5 en dat gaat als volgt: Vandaag prachtig weer voor een potje korfbal tegen Nieuwerkerk. Dit zou een belangrijke zijn voor de eerste stap naar het kampioenschap. Onze E5 was nog niet geheel bekend met Nieuwerkerk als vereniging, dus had ik ze uitgelegd dat het onze “aartsrivalen” zijn. “Wat betekent dat?” Tja, het belangrijkste was in ieder geval dat we vandaag plezier zouden hebben en punten meenamen. Emma en Omar misten wij vandaag in de basis, maar gelukkig kon Thijmen uit de E4 ons team komen versterken. Met genoeg supportende ouders langs de kant ging de wedstrijd van start. Al snel bleek dat Nieuwerkerk E7 vooral bezig was met doorloopballen maken. Het verdedigen hiervan blijkt nog altijd een kunst voor onze E5. Helaas viel na 3 passes al de 1-0, ik wist dat het een pittige wedstrijd zou worden. Ook de tweede en derde voor Nieuwerkerk waren doorloopballen uit het boekje. Frustrerend voor de E5, maar na een korte pauze met wat aanwijzingen leek het al een stukje beter te gaan. Afstand nemen van je tegenstander, dat was het belangrijkste. Veel kansen voor beide teams in het tweede kwart, helaas geen doelpunten. Met nog een halve wedstrijd te gaan waren de doelpunten nu hard nodig, en kon de E5 zich geen fouten permitteren. Gelukkig viel daar al snel de treffer van Luna. 3-1. Nieuwerkerk kreeg het moeilijk nu IJsselvogels de doorloopballen door had. Na de 3-2 van Thijmen was weer hoop, en vele kansen later klonk weer het fluitje, nog 10 minuten te spelen. De E5 zou nu hard moeten knokken om de wedstrijd om te draaien. Kans na kans, de bal viel er maar niet in, heel frustrerend. Het tempo bij IJsselvogels lag nu heel hoog, en uiteindelijk was daar de gelijkmaker van Thijmen. Zouden we dan na een 3-0 achterstand toch nog kunnen winnen. Nog een minuut te spelen, en ja hoor, Yente met de 3-4 om de punten te behalen. Een groot feest voor zowel de kinderen, ouders en coach natuurlijk. Ook korfschieten met 2-5 winnen om het af te maken. “We hebben van onze aartsrivalen gewonnen!” Zeker verdiende punten voor onze E5, allemaal hard gevochten voor de overwinning. Tot volgende week! Timo.

IJsselvogels F1 – RWA F1 13-15 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels F2 – Korbis F2 is verzet naar dinsdag 21 mei, aanvang 17.30 uur.

NIO F1 – IJsselvogels F3 1-23 Toen de F3 op het veld kwam, duurde het even voor we de tegenstanders ontdekten. Die bleken namelijk al te spelen! Vanwege de vakantie misten zij veel mensen, dus speelden er al 3 kinderen mee met de F2. Dat was in onze wedstrijd wel te merken: we waren feller in de duels, gooiden beter, verdedigden scherper en creëerden veel meer kansen. Daardoor werd de wedstrijd uiteindelijk heel simpel gewonnen met 1-23, dankzij maar liefst 15 goals van Koen, 4 van invalster Imke, 2 van Kensi en 1 van Sanne en Mathias. We hebben nu alle tegenstanders een keer gehad en we hebben alles gewonnen. Wie weet… Manon.