Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 18 mei 2024.

Dit keer alleen drie doordeweekse wedstrijden en nog een enkel nagekomen wedstrijdverslag van vorige week zaterdag. Drie belangrijke wedstrijden die helaas allemaal verloren gingen. Op woensdag speelde MW1 thuis tegen Reeuwijk MW1, bij winst had het Midweekteam de kampioenskansen in eigen hand. Helaas werd het een nipte nederlaag. Koploper B1 ontving thuis nr. 3 Dunas B1 uit Den Haag en die ging toch wel vrij verrassend er met de punten vandoor waardoor nu 3 teams gezamenlijk aan de leiding gaan. Met nog 2 zware uitwedstrijden tegen de medekoplopers KVS B1 en Dunas B1op het programma heeft B1 alles nog in eigen hand maar zal wel alles moeten worden gewonnen. Ook D1 speelde, net als B1, op donderdag thuis. Tegenstander was medekoploper Nieuwerkerk D2 die duidelijk een maatje te groot bleek. Zaterdag kans op revanche, bij winst staan jullie gedeeld 1e.
De resultaten:

De volgende drie zaterdagen, 25 mei, 1 juni en 8 juni is er weer een compleet wedstrijdprogramma. Nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt. Dinsdag 21 mei speelde F2 net voor de buien thuis tegen Korbis F2 waarvan met 9-4 werd gewonnen. Even later had C1 thuis tegen Dijkvogels C1 moeten spelen maar door de enorme regenval stond in no-time ons kunstgrasveld blank, dus afgelast.

A.s. Zaterdag 25 mei 2024 – aanvang 15.30 uur IJsselvogels 1 – DVS ’69 1 – Komt dat zien!!

IJsselvogels MW1 – Reeuwijk MW1 11-12 Als voorbereiding op de grote korfbalplaatjes-ruilbeurs door de vele papa’s en mama’s in MW1, stond er ook nog een wedstrijd op het programma tegen Reeuwijk MW1. Onder toeziend oog van maar liefst twee dug-outs vol publiek en dat op een zeer regenachtige dag en avond. Niet koud, wel nat. Gladde bal, natte handen. Geen Ruud en Marloes en zoals gebruikelijk nadenkwerk over het wisselen en dan aan de bak. Matthijs maakte 1-0 wat natuurlijk tegen de gewoonte in is voor MW1 en daar werden we door Reeuwijk ook direct op aangesproken. Gelijk op tot en met 3-3, daarna Reeuwijk naar 3-5 maar via een variant op een vrije bal en een slimme pass van Marijke scoorde Joost 2x: 5-5. In de laatste minuut voor rust nog twee goals: eerst Reeuwijk en ook nog Christa: 6-6. “Er kan nog van alles gebeuren”. Dat gebeurde ook wel, Reeuwijk liep uit naar 6-8 maar vrijeballenspecialist Hendrik en Casper vanaf de stip (koelbloedig ondanks opmerkingen van zijn oud-coach Ronald Kersseboom van Reeuwijk) weer 8-8. Joost voor de voorsprong (9-8) maar daarna viel het niet meer. Veel schoten waren te kort, het zat zeker niet mee met enkele beslissingen rondom wel/geen strafworpen, maar Reeuwijk liep uit naar 9-12. Ondanks goals van Joost en Hendrik kwam de gelijkmaker er niet meer en dus verloren we met 11-12. Eigenlijk best een aardige en sportieve wedstrijd, zeker in de eerste helft, maar er hadden wat tandjes en goals bij gemoeten en nu is het een zure nederlaag. Joost 5x, Hendrik 3x, Casper, Christa en Matthijs vonden de korf. Volgende week tegen de koploper die dan een kampioenswedstrijd tegen ons speelt. Matthijs Alderliesten.

IJsselvogels B1 – Dunas B1 7-9 Deze keer geen wedstrijd op zaterdag maar eentje op donderdag avond thuis tegen Dunas. Een nieuwe tegenstander dus we wisten niet zo goed wat we konden verwachten. De wedstrijd begon stroef en de eerste helft was niet goed. Er werd weinig gescoord en onze aanvallen liepen niet heel goed. Verdedigend werd er weinig risico genomen en lieten we veel toe waardoor onze tegenstander heel veel kansen had. We gingen met 2-2 de rust in. Na de rust liepen de aanvallen iets beter en werd er meer gescoord, vooral door de tegenstander. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 7-9 voor Dunas. Helaas verloren maar volgende week uit tegen Dunas en dan nemen we de punten mee naar huis! Lucas en Flo bedankt voor het invallen! Doelpunten werden gemaakt door: Marnick 3x Blessing 2x Eline 1x en Lucas 1x. Blessing

Een nagekomen wedstrijdverslag ontvangen van C2:
IJsselvogels C2 – KOAG C2 9-6 Onder de bezielende leiding van Lotte en Aaron werd de wedstrijd aangevangen. Bij voorbaat hadden we al een wedstrijd gewonnen. De ouders, opa’s, oma’s, tantes en andere familieleden waren in grote getallen op komen dagen. Dit in tegenstelling tot de twee vaders van de tegenpartij. De wedstrijd begint. Lekker in het zonnetje. Ideale omstandigheden om een lekker potje te gaan korfballen. Aanvalsvak: Lilly, Eilsa, Suzan en Mike, Verdedigingsvak: Lucas, Sarah, Lynn en Neolina. Fleur zit op de bank als reserve. (haar eigen wedstrijd ging niet door). Waarschijnlijk de snelste score van het seizoen. Binnen 40 seconden scoort Mike op goed aangeven van Suzan. 1-0. IJsselvogels loopt vervolgens snel uit. Elisa, Lucas en Sarah scoren opeenvolgend. 4-0. Koag scoort voor de 1e keer. Mooi afstandsschot. Mike bouwt de score uit naar 5-1. Hierna maakt Koag nog 2 doelpunten. De bal gaat goed rond binnen de vakken van IJsselvogels. Mike krijgt een stip mee. Helaas wordt deze opgelegde kans gemist. Rust > lekker wat drinken, is ook wel nodig. Het is warm. Na rust begint Koag gelijk te scoren 5-4. IJsselvogels reageert hierop gelijk met twee scores door Mike en Fleur. 7-4. Koag doet wat terug met een mooi afstandsschot. Over het algemeen heeft Koag de mooiere punten (afstandsschoten e.d.) IJsselvogels scoort wel meer onder de korf. (niet altijd mooi, maar het telt wel). Koag 7-5. Daarna scoren Elisa en Mike. Stand 9-5. De wedstrijd kabbelt door. Laatste punt door Koag. Eindstand 9-6. Leuke wedstrijd om te kijken voor het publiek. Arjan.

Ook een nagekomen wedstrijdverslag ontvangen van C3:
Nikantes C1 – IJsselvogels C3 21-2 Agelopen zaterdag speelde de C3 tegen Nikantes C1. Nienke scoorde de 1-1. Daarna liep Nikantes uit. Carice wist nog 17-2 te scoren. Uiteindelijk is het 21-2 geworden. Toch een iets te grote tegenstander voor de C3. Op naar volgende keer. Ruben.

IJsselvogels D1 – Nieuwerkerk D2 6-12 Op donderdag 16 mei moesten wij deze keer onder trainingstijd in actie komen tegen Nieuwerkerk. De derby ging om de eerste plek, dus het zou een spannende wedstrijd worden. De eerste periode hielden we het goed vol tegen ze, maar helaas waren ze toch een maatje te groot. We hebben toch nog 6 doelpunten kunnen maken, Eva 3x, Kyra, Wessel en onze invaller Ilse 1x. Nieuwerkerk maakte er 13. Dus helaas verloren. Volgende wedstrijd is uit tegen Nieuwerkerk. Dan gaan we gewoon weer voor de winst proberen. Bedankt Laela en Ilse voor het invallen! Groeten Wessel.