Afsluitdag IJsselvogels 22 juni 2024

Na een korte maar (daad)krachtige voorbereiding van Myrle (PRC) en het bestuur was het dan zover: de afsluitdag van IJsselvogels. ’s Morgens om 9:00 uur had Loes “de Verlenging” al geopend en hadden Myrle en ik, na nog een korte bespreking van de dag, de eerste palen op het veld en de wedstrijdschema’s op het raam gehangen. Ook de vroege bardienst was vervuld door Mark, Anouk en Cindy, bedankt voor jullie hulp! Wij liepen prima op schema en Loes had de koffie en thee klaar dus even een bakkie en dan konden we beginnen. De eerste kinderen met ouders hadden zich al aangemeld. We gingen van start om 10:00 uur met het ouder-kind toernooi voor de jeugd van F t/m C. De F jeugd volgens het principe van Patrick zijn ouder-kind toernooitjes, dus 2 ouders met 2 kinderen in een team. Bij de F hadden zich opgegeven: Mats, Imke, Davey, Lola, Lyla, Matthias, Milou, Reza, Maud en Ilvi. Hieruit hebben wij de volgende teams gemaakt:

Team A: Mats en Imke

Team B: Davey en Lola

Team C: Lyla en Matthias

Team D: Milou en Reza

Team E: Maud en Ilvi

Dankzij de hulp van Tim Pl, Jesca, Finn en Flo had we elke wedstrijd de begeleiding rond. Dank jullie wel voor jullie positiviteit, meedenken en goed laten verlopen van deze F wedstrijden!

Er werd sportief en soms fanatiek gespeeld door zowel de ouders als de kinderen. Dano en Timo fungeerde als surrogaat ouders, de kinderen vonden het allemaal prima. Uiteindelijk was er maar 1 uitslag in de poulewedstrijden die best ver uit elkaar lag, dat was 6-1 voor team A tegen team B. Mats en Imke hadden de korf wel erg goed gevonden. Verder waren alle teams wel aan elkaar gewaagd. Soms zit het even tegen en dan verlies je nipt met 1 doelpunt in de laatste secondes van de wedstrijd maar ik heb geen ontevreden geluid gehoord. Daar ben ik ook trots op. Compliment naar kinderen en ook ouders! Het ging om de gezelligheid en die was volop aanwezig.

De einduitslag was na een spannende laatste wedstrijd tussen team D (Milou en Reza) en team A (Mats en Imke) die in 2-2 eindigde als volgt:

5de werd team D, 4de team E, 3de team C, 2de team A (na gelijk onderling resultaat, 1 doelpunt minder gescoord) en de medailles gingen naar Milou en Reza en trotse ouders.

Inmiddels had Patrick voor een 2de magnetron gezorgd zodat de poffertjes klaar gemaakt konden worden. Katja was daar samen met wat hulptroepen druk mee bezig en zo konden de ouders en kinderen nog een kleine “lunch” nuttigen. De poedersuiker vloog over tafel en ze smaakten heerlijk!

 

Tegelijkertijd met het ouder-kind toernooi van de F liep ook de E/D en C jeugd warm met hun ouders. Stefan en Wim waren onze scheidsrechters. De hele ochtend met z’n 2-en alle wedstrijden van de E/D/C gefloten alsof het niks is.  Zo fijn dat jullie dit voor de vereniging en ons als organisatie doen. Dat geeft een goed gevoel van samen aan een mooie dag werken. De E/D en C jeugd speelden op een groot veld met een hoge korf (3,5m) en een iets lagere korf (3 m) en balmaat 4 (best lastig als je al een maat 5 gewend ben …). Jeugd in een vak tegen elkaar en ouders in een vak tegen elkaar. Hier hadden we 20 IJsselvogels die zich hadden opgegeven. Daar maakten we 5 teams van en liepen we dus in gelijke organisatie als de F.

Nora, Emma, Yannick, Eva B, Nathan, Ilse, Thijmen, Fenne mae, Rosalie, Eva, Roan, Isis, Daniël, Timo, Philon, Carice, Mike, Thijme, Sid en Luna. Uiteindelijk bleek dat Carice zich had afgemeld en Rosalie door een overlijden van opa niet aanwezig kon zijn. Veel sterkte voor jou Rosalie en je familie!

Team 1: Nora, Daniël, Emma, Mike en de ouders.

Team 2: Thijmen, Carice (vervangen door verschillende op dat moment niet spelende collega’s), Eva B, Roan en de ouders.

Team 3: Nathan, Isis, Ilse, Timo en de ouders.

Team 4: Rosalie (vervanging werd geregeld door Myrle), Sid, Fenne Mae, Philon en ouders.

Team 5: Thijme, Eva V, Luna, Yannick en ouders.

Bij dit toernooi lag het ook allemaal dicht bij elkaar. Er werd 1 keer door team 3 met 4-0 van team 4 gewonnen. Nathan, Isis, Ilse en Timo deden extra hun best deze pot, waardoor er 4 invlogen en ze van de tegenstander 0 keer de bal om hun oren kregen. De einduitslag was als volgt:

5de team 3, 4de team 1, 3de team 4, 2de team 2 met Thijmen en Eva B en Roan en 1ste werd team 5 met Thijme, Eva V, Luna en Yannick. Zij kregen de medailles van Myrle omgehangen.

Na de poffertjes, die ook deze IJsselvogels als beloning voor hun aanwezigheid hadden genuttigd, hadden we even een pauze om rond 13:15 uur weer aan de wedstrijdtafel te zitten voor het familie-mix toernooi.

Familie-mix toernooi B/A/ G en Senioren ging om 13:30 uur van start. Roze sokken en speciale shirts waren de hot items. Nog wat teams die hun 8 spelersplekken (na afmeldingen) gevuld probeerden te krijgen. Zo had iedereen uiteindelijk een compleet team op de been.

Er hadden zich 8 teams opgegeven, namelijk:

1.      De Mand Mussen (Roze sokken) van Sam Meijer met Maxime Opschoor, Steven Hermes, Merel Zelsman, Jesse op “t Land, Jelle Stormbroek, Casper Hofman, Louanne de Jong, Lisa vd Vliet, Karlijn Prins. + Jeroen.

2.      Ter land, ter zee en aan de bar van Jelle Reichard met Lieke Verstoep, Leonie Heuvelman-Bek, Denise v Kerkhof, Manouk van Stan, Tom Stormbroek, Stan Kreft, Daniel Paal. + Issam

3.      Per consumptie wijzer (geldt overigens niet voor iedereen) van Isa Kranenburg met Corine Kranenburg, Noa Kranenburg, Kars Kranenburg, Romee vd Jagt, Frank, Yana v Grieken, Tim Senden, Wesley Starreveld en Christa Starreveld. + René.

4.      Flipperbal (teamshirts laten drukken) van Lieke Senden met Jaël Kranenburg, Floortje Vink, Minke Jentink, Sven den Hertog, Shane Vlaar, Nick Stekelenburg, Sil vd Hoog. + Joost.

5.      De derde helft van Marloes Blom met Sandra den Besten, Nora vd Velde, Martijn vd Velde, Joran vd Velde (helaas niet kunnen spelen ivm herstel na ziekenhuisopname) Anouk van Roijen, Jet v Roijen, Lucas Blom, Luna Glissenaar, Sam Klijn.

6.      Ciao Tutti (wat een originele naam) van Floortje van Grieken met Blessing Inyiekwe, Flo Heuvelman, Finn Rijkaart v Cappellen, Wilmer Kool, Laura Meertens, Bart v Grieken en Stefan Rijkaart v Cappellen (Tim Plooster verving Stefan, die toch liever nog een paar wedstrijdjes floot) + Paul.

7.      Team Black van Patrick vd Ham met Timo vd Ham, Marnick (niet gespeeld), Ben Slingerland en Yael, Russell Senden, Judith Berkhout, Esther, Tess en Luuk. + Ruud

8.      The Elderhorst family van Eline Elderhorst met Julian Elderhorst, Martin Elderhorst, Annique de Haas, Dave Gerrits, Carolien de Lange, Lieke Muilwijk (niet gespeeld) en Trijntje Muilwijk (niet gespeeld). Open plekken werden opgevangen door verschillende spelers. + Robert

Vanuit het G-team hadden ook verschillende spelers zich opgegeven: Paul, Joost, Jeroen, Robert, René, Issam, Ruud. Zij sloten allemaal bij een team aan.  Anouk zat als vaste kracht in team de 3de helft.

In 2 poules van 4 werden alle wedstrijden gespeeld. Het was een lust voor het oog, met onwaarschijnlijk mooie goals en geweldige samenwerking. Nieuwe korfbaltalenten zijn opgemerkt….Er werd rekening gehouden met elkaar, daar waar nodig, en sportief gespeeld door alle teams. Sam Meijer vocht een zwaar duel uit met Nick en Issam en René waren in de finale ook aan elkaar gewaagd.

De finalerondes tussen de nr’s 4, 3, 2 en 1 van de beiden poules waren de kers op de taart. De finale werd gespeeld door Ter land, ter zee en aan de bar tegen Per consumptie wijzer. Na bijna een uur wachten werd er warmgelopen en tactieken besproken. De wedstrijd werd nog spannend toen Lieke V. de 3-2 erin gooide voor team Ter land, ter zee en aan de bar. Maar er was nog te weinig tijd om het per consumptie wijzer moeilijk te maken. De stand bleef ongewijzigd en dus won team per consumptie wijzer de medailles. René heeft een mooie bijdrage in deze kampioensmedailles gehad, die werden uitgereikt door Myrle. Na dit toernooi was het tijd voor de bbq, die mede dankzij Pieter Blom, Johan Blom, Russell Senden, Ruud Pijpers en Arie v Vliet mogelijk was. Bedankt mannen!!

Al met al was ik heel blij met hoe het toernooi en de bbq is verlopen op de afsluitdag van IJsselvogels 2024. Zonder Loes, Katja, Patrick en Myrle had het zeker niet gelukt. Myrle, ben trots op jou dat je het hebt willen organiseren en je zo hebt ingezet. ‘S middags kon ik gewoon lekker spelen en verliep het prima. Mocht ik mensen zijn vergeten die ergens een helpende hand hebben geboden op wat voor manier dan ook, IJsselvogels ben je met elkaar dus natuurlijk ook BEDANKT!

Christa