Het zit erop!

De laatste veldwedstrijd is gespeeld en helaas spelen we volgend seizoen met het 1e weer 2e klasse op het veld!

Maaaaaar in de zaal 1e klasse met schotklok……

Hoe is het allemaal begonnen?

Na 2 seizoenen met allemaal “oudere” en meer ervaren spelers gingen we dit seizoen in met een meer onervaren en jongere ploeg de 1e veldcompetitie in. Gelukkig hadden we nog wel enkele spelers behouden die de jongelui goed hebben opgevangen. In een poule met Twist, Odo en Korbis wisten we dat het geen makkelijke opgave ging worden. De 1e thuiswedstrijd thuis tegen Twist ook gelijk met 14-20 verloren, maar het geloof was er wel zeker. Daarna uit naar Korbis. Phoe wat we daar hebben laten zien was erg knap. Een 20-21 overwinning was ook echt verdiend. Vervolgens uit naar Odo met een goede 1e helft, maar de 2e helft was niet om aan te zien en dus ook verloren. Dan moet je naar Twist uit en daar hebben we geen goede herinneringen aan afgelopen jaren, maaaaar daar was de ommekeer. Uiteraard zoals zo vaak eerst 4 a 5 doelpunten achterstaan waarna de motor begint te draaien en eindigt bij een 12-18 overwinning. Dan moet je thuis weer een topper spelen tegen Korbis die gebrand zijn op een overwinning. Eindstand een terechte 10-10. Dan komt de laatste wedstrijd Odo op bezoek die nog aan de bak moeten. Een “volwassen” 1e wint met 11-9 en eindigt achter Korbis op een verdiende 2e plaats in de 1e klasse.

Even rust waarna we starten met de zaalcompetitie in de 2e klasse.

Weer een start tegen Twist, maar deze keer een 14-13 overwinning in een zeer spannende pot. Vervolgens mogen weer eens tegen Korbis. Hoe spannend kan het zijn. Een gelijk opgaande wedstrijd met 2 goed spelende ploegen welke eindigt met wederom 1 punt verschil in ons voordeel 16-17. Dank je wel Benjamin!! Dan een uitwedstrijd bij NIO en dan weet je dat je fysiek aan de bak kan. Het loopt allemaal zeer stroef en gaat zeker niet vanzelf, maar er staat een 1e wat zich niet zomaar opzij laat zetten. We hebben wel degelijk geleerd van het veld tegen 1e klasse teams. Strijd leveren is niet ons sterkste ding, maar vandaag hebben we onze tanden laten zien. Zeer spannend en wederom met 1 punt verschil gewonnen 19-20. Thuis tegen het onbekende VZOD en degelijke pot met een 18-12 overwinning. Tja en dan moet je uit naar medekoploper Phoenix. Lang en Fysiek tegen klein en flexibel. In de rust na een achterstand van 6 punten verschil hoort iedereen het donderen. Blijkbaar was het nodig, want er stond een herboren 1e in het veld wat liet zien hoe je een achterstand om kan buigen naar een overwinning. Mentaliteit stond bovenaan!! Wederom met 1 punt verschil gewonnen 20-21. Oh ja een excuus was over de 1e helft een zeer gladde vloer. 2e helft lag precies dezelfde vloer!!! Uit naar wederom een onbekende, Dijkvogels. Een duidelijke 9-19 overwinning. Dan krijg je vervolgens Thor op bezoek, Achterverdedigen met de hoofdletter A. En wat hadden we het lastig, getuige ook de 20-21 eindstand. Snel vergeten en door. Dan moet eigenlijk de knop om bij Twist uit, maar laat je het helemaal zelf liggen met 24-17 verlies. Opladen voor de volgende thuiswedstrijd want dan komt Korbis op bezoek. Fluit signaal klinkt, 10 min verder, 0-5!! Oei. Time-out en ik zie dat de koppies goed staan, er is nog niet verloren. En wat ze toen lieten zien was prachtig. Strijdlust, beleving, winnaars mentaliteit. In 1 woord fantastisch. En daar hoorde de 23-21 overwinning helemaal bij. Dan krijg je thuis NIO op bezoek en denk je die gaan de strijd weer aan. En dat deden ze ook, maar wij gingen daar dit keer niet in mee. Overal de strijd vermijden en alleen maar “raak” schieten. 22-11 overwinning. Dan naar het onderaan staande VZOD. En ook dan moet je scherp zijn, maar zo begonnen we zeker niet. 4-0 achter, naar 4-5 voor!! Rust nog redelijk gelijk opgaand, maar toen werd er een tandje bijgezet en liepen we uit naar een 19-31 overwinning. Dan de belangrijke pot voor het kampioenschap tegen Phoenix. Dit keer waren zij gewoon veel beter op alle fronten. Terechte overwinning voor de latere kampioen 15-20. Uit naar Dijkvogels voor de statistieken met een 18-11 overwinning. De laatste wedstrijd is er een om snel te vergeten. Thor uit. Rust 5-2 achter, eindstand 10-15!!

Een knappe prestatie met als eindresultaat een promotie naar de 1e klasse!!

Vervolgens de start van de voorjaars veldcompetitie.

Een goede start tegen Maassluis waar we echt wel hebben laten zien goed te kunnen korfballen, maar waar de tegenstander net iets beter was. Een enigszins geflatteerde eindstand van 25-19. De week erop moet je winnen tegen RWA, maar heb je ontzettend veel moeite met doelpunten maken. Redelijk goed spel, maar daar win je geen wedstrijden mee. Eindstand 8-12!! Dan moet je naar DVS’69 om 2 punten mee te nemen naar Moordrecht. Dat lukt, moeizaam maar toch. Weer met 1 punt verschil 11-12. 2 weken later komen ze naar ons en het doelpunten maken wil maar niet lukken, het einde van het seizoen is in zicht, maar we moeten nog even. Een 15-14 helpt daar gelukkig wel bij. Thuis tegen Maassluis terecht verloren waar zij ook gelijk kampioen zijn: 13-19. Dan moet je winnen de laatste wedstrijd of hopen dat DVS’69 verliest. Het loopt helemaal anders. We liggen eruit en gaan “weer” 2e klasse spelen op het veld volgend seizoen. 14-13 verloren en DVS’69 speelt gelijk!!

Toch wel een zuur einde van deze veldcompetitie, waar we aan de start met deze ploeg zo goed begonnen. Uiteraard werken alle blessures, en dat zijn er nog wel wat over het hele seizoen gezien, niet echt mee. Maar heel veel dank aan het 2e dat toch regelmatig spelers moest afstaan aan het 1e. Zeer dankbaar zijn wij dan ook dat het 2e hier altijd aan mee werkte en altijd reserve stond. Datzelfde geldt ook voor de A1-ers.

Een bewogen seizoen waarin blessureleed wel een beetje bovenaan stond. Wil niet zeggen dat we dan hoger waren geëindigd, maar het ritme raakt er wel door verstoord. Net als de competitie opzet waarin er veel vrije weekenden waren werkte niet in ons voordeel. Wij zijn toch wel een ploeg wat het van ritme en regelmaat moet hebben. Dit is dus ook zeker wel een leerproces geweest waar we in de toekomst zeker mee verder kunnen.

Mijn dank gaat ook zeker uit naar Peter waar je altijd goed mee kan sparren zodat we altijd tot goede oplossingen konden komen.

Uiteraard mogen we de verzorging van Ton en Aron ook niet vergeten. Dank!