Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 02-03-2024.

IJSSELVOGELS F1 eerste KAMPIOEN van IJsselvogels!! Vakanties doen IJsselvogels geen goed. Dat was al zo met de Kerstvakantie. Zo ook nu met de voorjaarsvakantie. Van de 16 gespeelde wedstrijden werden er maar 5 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er liefst 10 een nederlaag en daar zaten er 5 bij van de seniorenteams terwijl de F-teams liefst 3 van de 5 overwinningen binnen haalden. De grootste overwinning werd zonder twijfel behaald door F1 dat zijn kampioenswedstrijd met niet minder dan 36-8 wist te winnen. Het zal dan ook niemand verbazen dat de topscoorders van de week dan ook uit dit team kwamen want Sidney Verstoep scoorde liefst 15x en Milou v.d. Kroef 13x terwijl Peter Verhoef in het 5e 8x wist te scoren. De resultaten:

Van de 16 gespeelde wedstrijden helaas maar 8 wedstrijdverslagen ontvangen, n.l. van het 2e (Dyonne), 4e (Yana), 5e (Mick), 6e (Sanne), A1 (Marco), A2 (Willem), D2 (Willem) en F1 (Tim). Hartelijk dank voor jullie bijdrage. Maar waar bleven de wedstrijdverslagen van het 1e, 3e, C1, C3, D1, E5, F2 en F3? Jammer dat niemand de moeite heeft genomen een (kort) wedstrijdverslag door te mailen.

Wedstrijdverslagen van t/m zaterdag 9 maart doormailen voor maandagavond 22.00 uur naar s.slingerland@planet.nl

IJsselvogels 1 – Phoenix 1 15-20 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Even in het kort: Via Sam een snelle 2-0 voorsprong, daarna met 2-7 achter en een 6-11 ruststand. Dankzij Eva en Mike (alleen de laatste 17 minuten ingevallen) bleef het 1e enigszins in de buurt van Phoenix 1 dat duidelijk liet zien de verdiende kampioen te zijn (kan het zaterdag worden). Eindstand 15-20 dankzij 4 doelpunten van Eva en invaller Mike, 3 van Sam, 2 van Christiaan en 1 van Roos en Cécile. Wat nog meer opviel: een matige scheidsrechter die van Phoenixkant alles toeliet. Na iedere overtreding tegen Phoenix werd de bal vastgehouden, werd eerst aan de scheidsrechter gevraagd waarom die nu weer floot en de scheidsrechter die braaf antwoord gaf en dit tot het eind volhield om dan na de wedstrijd op te merken dat ze respect voor hem toonden, heeft iemand een spuugbakje voor me. Wel eens Luuk de Jong van PSV gezien die bij ieder fluitsignaal loopt te mekkeren. Gewoon gelijk geel trekken, ben je er gelijk van af maar daar had hij het lef niet voor. Wat ook opviel was dat de beste rebounder van het veld, als hij een strafworp mee kreeg met zijn staart tussen zijn benen naar de zijkant verdween om zich te laten wisselen omdat hij geen strafworp “durfde” te nemen. Wees niet alleen onder de korf een kerel maar als je zo goed bent, neem die stippen dan gewoon zelf. Al met al gaan de felicitaties naar toekomstig kampioen Phoenix dat vooral onder de korf heer en meester was. Enige pluspunt was dat na de wedstrijd bekend werd dat concurrent Twist 1 in Maasdijk verrassend had verloren van hekkensluiter Dijkvogels 1 waardoor het 1e nog steeds 2 punten voorsprong heeft en de promotiekansen nog steeds in eigen hand heeft maar …… dan zal a.s. zaterdag wel van datzelfde Dijkvogels 1 moeten worden gewonnen. Na 9 nederlagen hebben ze nu 3 wedstrijden achter elkaar weten te winnen waardoor ze zich ineens weer kunnen handhaven, die gaan er zaterdag tegenaan!!

Zaterdag 9 maart 2024 aanvang 17.40 uur IJSSELVOGELS 1 – Dijkvogels 1 in de Zuidplas!!!

IJsselvogels 2 – Kinderdijk 2 17-19 Vandaag de wedstrijd tegen Kinderdijk. Vorige keer tegen Kinderdijk verloren we met 27-10, dus we hadden nu heel wat goed te maken tegen ze. We kregen al snel 2 doelpunten tegen, het zal toch niet weer zo’n zelfde wedstrijd als vorige keer tegen Kinderdijk worden… Maar gelukkig was daar Merel die de 1-2 maakte! Na de 1-3 wisten we door Wouter en Esmee op gelijke hoogte te komen, 3-3. Hierna ging het de gehele eerste helft gelijk op, met constant 1 punt voorsprong. Merel, Esmee en Wouter wisten nogmaals te scoren, maar ook David, Sam en Stan begonnen doelpunten te maken. De rust gingen we in met een 11-10 voorsprong. Ook in de 2e helft moesten we alles geven om punten te pakken. Gelijk na rust kregen we een doelpunt tegen; 11-11. Hierna wist Sam met zijn doelpunt de voorsprong weer te pakken; 12-11. Na nog een tegendoelpunt en een doelpunt van Wouter stond het 13-12. Hierna ging het mis, we kregen 3 doelpunten achter elkaar tegen en zo stonden we 13-15 achter. Dit wisten we gelukkig wel weer om te draaien naar 17-17! Maar helaas wist Kinderdijk op het einde nog 2 doelpunten te maken waardoor we met 17-19 verloren. Nu op naar de laatste 2 wedstrijden die belangrijk gaan worden voor handhaving! Doelpunten van Wouter 4x, Merel 3x, Esmee, Sam, Stan en David 2x, Robin en Lieke 1x Dyonne .

IJsselvogels 3 – Fortis 2 17-30 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Uit met 10-10 gelijk spelen en nu met 17-30 duidelijk aan het kortste eind trekken. In zo’n wedstrijd wordt een klasbak als Bas de Bruin node gemist. Iemand die het randje opzoekt, tegenstanders uit hun spel weet te halen en zelf gewoon blijft scoren. Nu was het allemaal net niet ….tegenstander Fortis 2 was vandaag over de hele linie gewoon een maatje (misschien wel 2 maatjes) te groot en dat is geen schande want jullie presteren deze zaalcompetitie uitstekend. Dirk 5x, invalster Jesca (puike pot) 4x, Victor 2 en Heidi en de invallers Mike, Tim, Benjamin, Isa en Luna 1x scoorden de doelpunten.

RWA 3 – IJsselvogels 4 26-18 Uit de eerste wedstrijd tegen RWA bleek dat deze ploeg net een maatje te groot is voor het vierde, maar dit mocht niet van invloed zijn op de wedstrijd van vandaag. Het eerste doelpunt was voor RWA, maar Jelle S wist het snel weer gelijk te maken. Dit werd gevolgd door Rob die van afstand de 2-2 scoorde. En zo ging het grootste gedeelte van de eerste helft gelijk op: RWA scoorde veel, maar IJsselvogels kon bijblijven, mede door een Jelle S die zeer zuiver schoot. IJsselvogels kon gelijk blijven tot de 9-9 door schoten van Lisa, Wilco en Yana. Net voor rust zette RWA nog even aan en zo was de ruststand in het voordeel van RWA: 12-10. We konden in de rust terugblikken op een zeer goede eerste helft. Nu hopen dat we in de tweede helft net zo goed bij kunnen blijven. Maar niks bleek minder waar, RWA kwam goed uit de rust, terwijl IJsselvogels nog wat moeite had om weer op te starten. Hans wist nog een balletje te scoren, maar ondertussen was de stand al 19-12 en was het verschil gemaakt. Halverwege de tweede helft gingen we gelukkig iets beter schieten en scoorden Rob en Jelle allebei nog twee goals. Hans scoorde nog een mooie doorloopbal en zo werd de eindstand uiteindelijk 26-18. Een groot bedankje naar alle drie onze invallers! De doelpunten werden gemaakt door: Jelle S (7), Rob (4), Yana (3), Hans (2), Lisa (1), Wilco (1). Yana

WION 6 – IJsselvogels 5 14-19 IJsselvogels 5 moest afgelopen week uit tegen WION 6. Het 5de staat 3de, terwijl WION op de laatste plaats staat. Maar vergis je niet, het is een leuke poule met veel gelijke teams. De uitslag van de thuiswedstrijd tegen WION was een nauwe overwinning van WION met 16-17, dus het 5de had nog iets goed te maken. De eerste paar minuten van de wedstrijd liepen nog een beetje stroef aan beide kanten. Helaas kwam WION als eerste uit de hekken met 1-0. De volgende aanval van IJsvogels wist Peter de gelijkmaker te scoren. Na de wissel kwam WION weer voor (2-1) en duurde het eventjes tot Remon de 2-2 wist te maken. Na z’n eerste doelpunt, was het helemaal los bij Peter. Hij wist de 2-3 en 2-4 te scoren. Het 5de wist dit tempo vast te houden met de 3-5 van Erik, de 3-6 van Peter en ja hoor, ook de 3-7 van Peter en de 3-8 van Erik. WION wist ondertussen ook nog een puntje te pakken, maar Peter blijft maar doorgaan met scoren (4-9). Yael gooit ook nog een mooie bal erin voor de 4-10. Verder scoorde WION nog twee keer voor het rustsignaal (6-10 ruststand). De opgave was natuurlijk heel makkelijk, blijf zo doorgaan en houdt deze voorsprong vast. Na rust mocht het 5de beginnen met de bal en wist meteen te scoren (natuurlijk weer die Peter). WION kon het tempo aardig bijbenen en scoorde er weer twee, voordat Remon z’n tweede wist te scoren en het gat gelijk te houden (8-12). Na nog een doelpunt van WION en Mick (9-13), trapte het 5de weer op het gas en scoorden Tom, Remon en Peter voor een 9-16 voorsprong. Daarna wist het 5de het gat te behouden met doelpunten van Nikki (10-17), een strafworp van Yael (11-18, zie de socials) en Louanne (11-19). Met nog 5 minuten te gaan, kakte het 5de een beetje in en mocht WION nog een paar keertjes scoren met als eindstand: 14-19! Nog bedankt voor het publiek dat leuk mee was! Doelpunten deze week kwamen van Peter (8x), Remon (3x), Yael en Erik(2x), Nikki, Tom, Louanne en Mick (1x). Mick.

IJsselvogels 6 – Ten Donck 2 14-22 Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels 6 na weken rust weer aan de slag tegen ten Donck. De wedstrijd die toen op verzoek van ten Donck verplaatst is waardoor het scorebord bediend is door ons jongste publiek. Vol enthousiasme begonnen we aan deze late wedstrijd, helaas zonder onze coach Ruud. In de eerste helft is de stand lang gelijk gebleven waarbij IJsselvogels net achter liep met 1 of 2 puntjes. Helaas liep ten Donck in de tweede helft toch steeds meer uit waardoor de eindstand uiteindelijk 14-22 is geworden. De 14 goals zijn gemaakt door 2x Edwin (die zonder te trainen toch van ver raak schoot), Lotte 2x, 1x Stan (een hele mooie stip), 1x Angela (mooi doorloper), 3x Edo (goals met en zonder vang), 2x Sanne, 3x Annelie en dat allemaal met het goede aangeven van Tom die deze wedstrijden de doelpunten aan de rest gaf. Op naar volgende week tegen de KOAG de andere kampioenskandidaat naast ten Donck. Sanne.

IJsselvogels A1 – Dalto/Klaverblad Verz. A2 26-16 Wat zou het worden na een weekje vrij? Rosa afwezig en op haar plaats startte Blessing in de basis. Opstelling aangepast en iets met revanche. Uitwedstrijd onnodig verloren en we hadden zeker iets recht te zetten. De start was sterk en stonden binnen 3 minuten met 3-1 voor, door doelpunten van Jesca (1-0), Isa (2-1) en Joran (3-1). De marge werd snel uitgebreid door Jesca (4-2), Joran (5-3) en hierna kwam Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 er letterlijk niet aan te pas. Jesca scoorde er lekker op los en maakte er in totaal 7 in de eerste helft, (6-3, 7-3, 10-4, 12-5 en 16-5). Maar eigenlijk was iedereen lekker op dreef in de eerste helft en we konden prima uit de lijnbal verdediging van Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 blijven en hiervan profiteren. Ook het andere vak was over veel spelers doeltreffend en hierdoor kwam Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2 totaal niet in de wedstrijd. Met een ruststand van 16-7 kon IJsselvogels A1 met een heel goed gevoel de kleedkamer in. Nora op de plek van Jesca (moest ook een hele wedstrijd in IJsselvogels 3 spelen). Ook na de rust was het IJsselvogels A1 die gelijk het heft in handen nam en scoorde via Joran (17-7), Wesley (18-7), Blessing (19-7) en Isa (20-7). De laatste 15 minuten was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld, maar IJsselvogels A1 bleef gefocust en kwam uiteindelijk tot 26 doelpunten! Mooi om te zien dat Blessing zich moeiteloos aanpast en Nora baalt dat het niet lukte, maar weet dat ze veel beter kan. Leuk feitje, de dames kwamen tot 14 doelpunten en de heren tot 12 doelpunten 😉 Jesca (7), Isa (5), Blessing (4), Joran (4), Wesley (3), Tessa (2) en Luna (1) maakte de doelpunten voor IJsselvogels A1. A.s. zaterdag de derde plaats in de poule definitief veiligstellen tegen Tempo A1 en volgende week zaterdag thuis tegen kampioen Groen-Geel gaan wij ze het heel lastig maken. Christiaan, Marco en Christa.

OVVO A2 – IJsselvogels A2 13-10 Met een aantal reserve dames en veel reserve heren gingen we op pad naar Ovvo. De 1 is geblesseerd de ander had een selectietoets en nummertje 3 had examentraining. De vorige keer hadden we gewonnen van Ovvo mede door een goed spelende Finn, maar daar had Ovvo over nagedacht en ging volledig op Finn verdedigen. Het vak had het hier moeilijk mee en kwam op verre schoten uit. Het andere vak draaide juist heel goed doordat Willem zijn eerste 2 ballen erin schoot 0-2. We kregen toen weer snel 2 goals tegen 2-2. Willem scoorde hierna een jumpshot en scoorde de 2-3. Dit was ook gelijk de laatste keer dat we voorstonden want Ovvo was warmgedraaid. Ze scoorde er 3 achter elkaar 5-3. Mede door goals van Willem en Tim maar ook toch weer Ovvo was de ruststand 6-5. Na de rust schoot Tim gelijk de 6-6 binnen maar dat mocht niet lang baten want na 3 minuten stond het weer 8-6. Finn scoorde daarna van afstand de 8-7 en werd gelijk gewisseld voor Timo om wat nieuws te proberen. Maar daar was toch weer Ovvo met de 9-7. En Willem scoorde de 9-8 nadat hij 3 keer vrij mocht schieten. Maar gelijk daarna scoorde Ovvo de 10-8. Finn scoorde nog de 10-9 maar daarna ging Ovvo uitlopen door 2 snelle doelpunten achter elkaar 11-9. Willem scoorde de laatste goal aan IJsselvogels zijde. Maar Ovvo nam het laatste doelpunt voor zijn rekening. Er had meer ingezeten als de vele kansen die we kregen zaten. Volgende week tegen Phoenix gaat het vast een stuk beter. Doelpunten: Willem 6, Tim 2, Finn 2. Willem.

IJsselvogels B1 – ODO B1 is uitgesteld naar donderdag 7 maart om 19.00 uur.

IJsselvogels B2 was vrij.

Dunas C1 – IJsselvogels C1 11-7 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Den Haag kon C1 het niet bolwerken tegen het veel lager staande Dunas C1. Gelukkig ging ook koploper KIOS C1 onderuit waardoor jullie de titelkansen nog steeds in eigen hand hebben.

IJsselvogels C2 was vrij.

Valto C4 – IJsselvogels C3 9-6 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In de Lier moest C3 opnieuw een kleine nederlaag incasseren. Tegenstander Valto C4 was, net als in de thuiswedstrijd, net iets schotvaardiger, niet getreurd, Zaterdag thuis tegen Excelsior C3 uit Delft hebben jullie winstkansen gezien de stand op de ranglijst, zet ‘m op C3!

IJsselvogels D1 – DeetosSnel D1 3-17 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Na 3 opeenvolgende overwinningen had ik afgelopen zaterdag meer van jullie verwacht. Jullie lieten je zo makkelijk wegspelen en dat was echt niet nodig. Na de 11-1 uit had ik een kleine hoop dat jullie in de buurt konden blijven maar al snel was duidelijk dat DeetosSnel niet voor niets kampioenskandidaat is en dat jullie erg snel de koppies laten hangen, jammer!

Phoenix D2 – IJsselvogels D2 2-2 De wedstrijd verliep wat rommelig. Eerste helft. Ballen waren niet strak werden niet lekker gevangen en vrijlopen ging ook niet helemaal lekker. In de pauze hierop aangesproken en zag wel verbetering in de 2e helft. Maar in het veld van met Maya, Timo, Laela en Jennifer. Daar was het wel een beetje een rommel lang de bal vast houden omdat er niet vrij lekker gelopen werd. Ik denk dat we zeker hadden kunnen winnen als ze minder rommelig speelden. Reserves bedankt voor het mee gaan en de volgende wedstrijd gaan we een keer weer winnen na zo vaak gelijk gespeelt te hebben 😉. Eindstand 2-2 en alle 2 de goals zijn gemaakt door Yannick. Willem.

IJsselvogels E1 was vrij en speelt zaterdag uit tegen RWA E1 in Rhoon waarna de week erna thuis tegen KCR E1 de 3e plaats kan worden veilig gesteld.

IJsselvogels E2 speelt na geloof ik 5 weken rust haar laatste wedstrijd thuis tegen hekkensluiter ONDO E3 uit ’s Gravenzande. Gelukkig is Vajen weer hersteld en hopelijk kan ze zaterdag weer meespelen. Jullie zijn al zeker van de 3e plaats, probeer de zaalcompetitie winnend af te sluiten.

IJsselvogels E3 speelt zaterdag om 10.00 uur thuis tegen Nieuwerkerk E7 terwijl koploper Avanti E6 op bezoek gaat bij KCC E5. Afgelopen zaterdag wist Avanti deze tegenstander met 8-1 te verslaan maar wie weet kan zaterdag KCC wel voor een stuntje zorgen maar dan moeten jullie wel winnen.

IJsselvogels E4 moet zaterdag naar Oud-Beijerland waar Korbatjo E3 de tegenstander is en denk daar niet te makkelijk over. Bij winst zijn jullie in ieder geval gedeeld kampioen en kunnen jullie de week erna echt kampioen worden, mits zaterdag natuurlijk wordt gewonnen!

IJsselvogels E5 – DVS ’69 E5 0-4 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Ik had een stille hoop dat jullie afgelopen zaterdag zonder aankopen uit andere teams zelf voor de doelpunten zouden zorgen maar dat blijkt toch een lastig verhaal. Wie weet zaterdag tegen NIO E3.

IJsselvogels F1 – Kinderdijk F1 36-8 IJSSELVOGELS F1 KAMPIOEN!!! Zaterdag was de kampioenswedstrijd tegen Kinderdijk. In de uitwedstrijd hadden we ze al geen kans gegeven (2-24) en dat was ook vandaag het plan. Daarom werd in de kleedkamer, waar de zenuwen goed zichtbaar waren, bij de voorbespreking het doel van 30 goals meegedeeld aan de kinderen. Het eerste kwart begon en zoals verwacht liepen we over Kinderdijk heen: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 … 10-0! We lagen dus ver voor op schema en dat was ook meer dan terecht! We speelde een goede wedstrijd, waarin de passing beter was en de scherpte al een stuk hoger lag dan afgelopen wedstrijd tegen Nikantes. In het 2de kwart nam het aantal kansen af, maar alsnog werd er met 15-0 gerust. 0 tegengoals na 20 minuten is zeker ook niet slecht! Na rust scoorde Kinderdijk hun eerste goal, ook leuk voor hun, maar was het spelbeeld nog steeds eenzijdig: 23-2. Laatste kwart dus precies op schema voor de 30, maar een kleine twist: er kwamen wat tegenstanders bij! Om het spelplezier nog te verhogen voor Kinderdijk en om (nog meer) enthousiasme en een beetje spanning (7 tegenstanders is wel indrukwekkend namelijk) voor ons te creëren. Het werd prijsschieten het laatste kwart voor beide ploegen, zij schoten vooral effectief, wij vooral veel en ook nog eens effectief. De teller kwam steeds dichterbij de 30… en 4 minuten voor tijd werd de 30 gehaald!! Toen ging de doelpuntenmachine pas echt aan want er werd nog 6x gescoord in 4 minuten, eindstand: 36-8 en natuurlijk kampioen, waarbij iedereen zijn eigen steentje bij heeft gedragen, ook de kinderen die niet elke week 5 goals maken. Daarna werden de kampioensfoto’s genomen, medailles uitgedeeld en ook nog eens een mooie bekers uitgedeeld! Oh ja er was ook nog taart, maar daar willen we er over 2 weken graag nog één van hebben, maar dan moeten we er nog 2x vol voor gaan. De doelpuntenmakers: Sidney 15x (dat moet wel topscoorder van de week zijn), Milou 13x, Mats 4x, Maud en Davey 2x. Tim.

Albatros F3 – IJsselvogels F2 4-13 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Zwijndrecht won F2 met 4-13 van hekkensluiter Albatros F3 terwijl het ’s middags “Team van de Week” mocht zijn tijdens de thuiswedstrijd van IJsselvogels 1. Jullie blijven keurig koploper. Zaterdag hebben jullie vrij terwijl concurrent Korbatjo F1 thuis speelt tegen nr. 3 PKC F8, wie weet zaterdag ……

IJsselvogels F3 – DVS ’69 F2 13-5 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. F3 speelde thuis een leuke en goede wedstrijd tegen DVS ’69 F2 waarbij mij vooral het scorend vermogen en het goede veldspel van Koen Rijneveld opviel. Jullie hebben een leuke ploeg en succes a.s. zaterdag als jullie thuis om 9.00 uur tegen ZKV F1 uit Zuidland spelen terwijl jullie ’s avonds “Team van de Week” tijdens de laatste thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 zijn.