Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 13 april 2024

In verband met de zaalfinale PKC 1 – DVO 1 afgelopen zaterdag in Ahoy werden er deze week maar 3 wedstrijden gespeeld en van alle drie de teams een wedstrijdverslag ontvangen, zo hoort het ook!

A.s. Zaterdag 20 april staat de tweede veldcompetitiedag voor de deur en na twee schitterende weekenden wat het weer betreft kunnen we alleen maar hopen dat het zaterdag weer zo is.

Zaterdag 20 april 2024 aanvang 15.30 uur IJsselvogels 1 – RWA 1 Komt dat zien, komt dat zien!!!

Beide teams hebben hun eerste wedstrijd verloren en omdat een poule maar uit 4 teams bestaat en er maar 6 wedstrijden worden gespeeld speelt het 1e eigenlijk al gelijk een soort van finale om van de onderste plaats af te komen. Heel veel succes a.s. zaterdag! Ze spelen nu wel 1e klasse en dat is een klasse hoger dan in de zaalcompetitie.

Het wordt zaterdagmiddag sowieso gezellig op het veld want er spelen liefst 4 seniorenteams gelijktijdig thuis:

12.30 uur – IJsselvogels B1 – KVS/Groeneveld Keukens B1 / Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd, kennen elkaar door en door en de winnaar staat na 2 wedstrijden al riant aan kop.

14.00 uur – IJsselvogels 2 – RWA 2 en IJsselvogels 4 – Gemini 2

15.30 uur – IJsselvogels 1 – RWA 1 en IJsselvogels 5 – GKV/Enomics 4

Ook het G-team komt a.s. zaterdag weer binnen de lijnen, niet bij ons thuis maar bij KCR in Ridderkerk waar ze om 11.00 uur tegen Korbatjo G1 en om 12.30 uur tegen GKV/Enomics spelen.

De resultaten:

Weidevogels MW1 – IJsselvogels MW1 11-8 Na de zaalperiode waarin het midweekteam alleen trainingen afwerkt, hadden we woensdag onze 1ste wedstrijd van de voorjaarseditie van de veldcompetitie. Met 5 heren en 6 dames gingen we naar Bleiswijk. Olga en Matthijs hadden elders bezigheden en die misten we dus. Na het verdelen van de shirts bij de dames, dat een heen en weer geschuif van shirtjes was en ongeveer ging van: “pas jij die S of die XL, of toch liever de maat 40”? En “oh het gaat makkelijk, geen probleem”, konden de dames ook aangekleed het veld op. Inschieten en warmlopen gaat bij midweek meestal vrij “ gestructureerd” dus dat was in 20 minuten helemaal goed. Joost en Hendrik namen ons nog even mee in de wereld van korfbaltactieken en gaven aan vooral verder veel lol te hebben en ongeschonden uit de strijd te komen. Iedereen moet morgen gewoon weer aan het werk tenslotte. Het scoreverloop was gelijk opgaand. 1-0, 1-1 van Casper met een doorloopbal en 1-2 van Marieke ook een doorloopbal. We kwamen dus best aardig uit de startblokken. De 2-2 en 3-2 vlogen wel even om onze oren maar we komen ook weer op 3-3 door een schot van Casper. Nadat het in het vak soms keurig neergezet was en Casper en Ruud regelmatig goed in stelling werden gebracht. Het andere vak had Marieke die na de 4-3, de 4-4 op het bord zette. Marieke had weer het juiste prakkie op vanavond denk ik want de schoten vielen lekker hoor. Nog net voor rust kregen we de 5-4 tegen wat echt jammer was….. Na de rust (tactisch plan was meer scoren 😉 want dit was echt te weinig) ging Weidevogels wat feller van start en maakt de 6-4, potverdikkie dat was helemaal niet de bedoeling! Maar Marieke, zoals ik al zei, had het goed te pakken en maakte de 6-5 met zo een heerlijk schot. Na weer wat wisselingen in ons team duurde het even om de draad weer op te pakken. Nadat de 7-5 aan de kant van Weidevogels werd gevierd volgde meerdere lange aanvallen in het vak van Hendrik, Ruud, Christa en Marijke. Met de tong bijna op onze schoenen, maar er werd volgehouden, volgde een omdraaibal van Christa en die betekende de 7-6. De heren van Weidevogels mochten blijkbaar alleen maar aanvallen en schoten zoveel dat er op een gegeven moment ook wel weer eentje in ging, 8-6. Patrick was het even goed zat en schoot de volgende aansluitingstreffer er in. 8-7, we konden echt wel aanhaken. Dat gebeurde ook toen Joost een kort kans afmaakte, de gelijkmaker 8-8. Helaas was het geluk toch meer aan de kant van de tegenstander, onze pogingen troffen geen doel meer en bij hen wel. Hierdoor ging de wedstrijd met 11-8 verloren. Niet het idee dat we er thuis geen kansen meer tegen hebben dus daar gaan we dan ook voor. Thuis pakken we ze! We gaan op maandag weer trainen, hopelijk met iedereen van het midweekteam, en dan past het allemaal weer wat beter ( de shirts waarschijnlijk ook). Volgende week thuis tegen Thor, met een jarige (er wordt iemand 50 van onze heren) in ons midden. Dus komt allen gezellig kijken, 20:00 aanvang. Groetjes Christa.

KCC/CK Kozijnen E1 – IJsselvogels E1 9-12 De uitgestelde wedstrijd tegen KCC E1 werd vorige week woensdag gespeeld in Capelle en het was zichtbaar dat de spelers van IJsselvogels E1 enkele trainingen hadden gemist, mede door de wisseling van zaal naar veld en de weersomstandigheden van afgelopen week. In het eerste kwart was dit niet echt merkbaar omdat alle kansen werden omgezet in doelpunten. Yannick met 3 doelpunten en Eva, tussenstand 1-4, maar in het tweede kwart waren de automatismes een beetje kwijt, te veel balverlies leidde een comeback van KCC E1 in, ondanks doelpunten van Daan (1-5), Ilse (2-6 & 3-7) stond het in de rust 5-7. KCC E1 bleef geloven in een overwinning, maar IJsselvogels E1 toonde elke keer veerkracht na elk doelpunt van KCC E1. Spannend was het zeker en trok IJsselvogels E1, door doelpunten van Ilse (6-8), Yannick (7-9), Eva (8-10 & 9-11) en Jazz (9-12), de overwinning over de streep. Deze week weer volop trainen en moeten beter voor de dag komen tegen Nieuwerkerk E1 a.s. zaterdag, maar wij weten ook dat dit wedstrijden op zich zijn. We zijn de underdog in deze poule en kunnen zeker verrassen tegen Avanti E1 en Nieuwerkerk E1. Alle 5 weer gescoord en geeft de diversiteit aan binnen het team! Yannick (4), Ilse (3), Eva (3), Jazz (1) en Daan (1) scoorden voor IJsselvogels E1. Cécile & Marco.

Korbis F2 – IJsselvogels F2 4-7 Vandaag hadden we een revanche na de verloren pot van vorige week tegen TOP. Toen we aankwamen kwamen er erachter dat we op écht gras moesten spelen, daar stonden de meiden wel een beetje versteld van haha. Maar goed, de wedstrijd was begonnen en Lyla wist al snel het gaatje te vinden en trapte de wedstrijd af met een mooie goal (0-1). Even later was er helaas een goal van Korbis (1-1). Maar gelukkig was Imke daar met nog met een goal voor het eerste rustmoment (1-2). Na de rust kwam het weer gelijk (2-2). Maar toen, was onze topscorer van deze wedstrijd wel 2 keer achter elkaar aan de beurt (2-4)! Toen mochten de meiden weer even uitrusten. Het 3e kwartje ging niet zo lekker voor IJsselvogels, want Korbis maakte 2 goals, waarop de stand weer gelijk kwam (4-4). Maar toen, we hadden een super goede laatste kwart. Zowel Lana, Imke en Reza maakte een super mooie goal, wat de eindstand op (4-7) zette. Op naar volgende week, tegen vriendenschaar! Heerlijk lekker vroeg om 9.00. Groetjes Flo .