Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 30 maart 2024.

In de vorige nieuwsbrief stond al een kort (sfeer)verslag over IJsselvogels B1 (van Patrick v.d. Ham) dat zaterdag 23 maart deel nam aan het Nederlands Kampioenschap van B-teams die uitkomen in de 1e klasse, dat is één klasse onder het hoogste niveau van Nederland, n.l. de Hoofdklasse. Dit toernooi werd gehouden bij Tempo in Alphen ad Rijn, lekker dichtbij en ik heb genoten van de sfeer en het in grote getale opgekomen supporterslegioen, klasse!!!

In deze nieuwsbrief is er over iedere gespeelde wedstrijd een verslag van trainer/coach Eva Haasbroek te lezen terwijl onze “allrounder” Matthijs Alderliesten alle doelpunten ertussen heeft gemonteerd, klasse Matthijs.

Als man van de cijfers wil ik jullie alle uitslagen en eindstanden van dit N.K. niet onthouden:

IJsselvogels B1 – PKC/Vertom B2 6-3

Wat opvalt is dat de nr. 1 (Tempo B1) maar met 6-5 wint van de nr. 8 (PKC/Vertom B2). Dat de nr. 7 (IJsselvogels B1) met 7-7 gelijk speelt tegen de nr. 3 (Devinco B1). Wat ik me nog steeds een klein beetje afvraag …, hoe hoog hadden we kunnen eindigen als al die gemiste strafworpen waren benut? Dan hadden jullie misschien wel Nederlands Kampioen kunnen worden … we zullen het nooit weten. Wel weet ik dat ik enorm van jullie heb genoten, van jullie inzet, van de vele mooie doelpunten, van onze mascotte Ole (was deze dag één van de uitblinkers) en vooral van de vele, vele supporters die met hun positieve motivatie jullie een onvergetelijke dag hebben bezorgd. Bedankt allemaal!!!

ZKV 3 – IJsselvogels 6 10-15 Op woensdag 20 maart speelde het 6e de eerder uitgestelde wedstrijd in Zuidland (niet naast de deur) tegen ZKV 3 en wist deze keurig met 10-15 te winnen waardoor ze op een keurige 3e plaats zijn geëindigd in hun poule.

Tot zo ver het zaalseizoen 2023-2024.

Afgelopen zaterdag (30 maart) vonden er buiten op het veld al diverse oefenwedstrijden plaats terwijl er deze week ook nog enkele oefenwedstrijden en onderlinge toernooitjes plaats vinden om alvast aan het veld te wennen want a.s. zaterdag 6 april gaat de 2e helft van het veldseizoen weer van start.

IJsselvogels 1 – ALO 1 (Den Haag) 14-13 Het 1e kwam voortvarend uit de startblokken tegen het Haagse ALO 1 dat zowel in de zaal als op het veld 1e klasse speelt. Na een kwartier spelen stond er een 5-1 voorsprong op het scorebord en na een 6-4 tussenstand brak de rust aan met een 8-5 voorsprong. Na de rust met wind mee liep het een stuk minder en ALO boog de achterstand om in een 9-10 voorsprong. Via Cécile (afstand), de net ingevallen Lieke (onder de korf) en Sam (zijn beruchte onderhandse bal waar alleen hij patent op heeft) kwam het 1e weer met 12-10 voor. Na 12-11 waren het opnieuw Cécile (afstand) en Sam (schitterende doorloopbal) die 14-11 scoorden en de overwinning veilig stelde met nog 2 minuten op de klok. Toch maakte ALO het nog spannend door, na dom balverlies van onze kant, nog 14-12 en 14-13 te scoren. Dit was nog oefenen, zaterdag mogen ze voor het “echie” uit in en tegen Maassluis 1, aanvang 16.00 uur. De doelpunten werden gescoord door Cécile en Sam 4x, Christiaan 2x en Roos, Luc en de Invallers Stan en Lieke 1x.

Ook het 2e speelde thuis tegen ALO 2 en won al weet ik niet met hoeveel.

Het 4e verloor van Ventura Sport 1 uit Strijen.

Het 5e en 6e speelden onderling hetgeen door het 6e werd gewonnen. Na een 2-7 ruststand werd het 7-9 voor het 6e.

Oranje Wit A1 (Dordrecht) – IJsselvogels A1 16-22 A1 nam het in Dorrecht op tegen Oranje Wit A1 dat in de zaal Overgangsklasse speelde en dit ook op het veld gaat doen net als onze A1. Een sterk begin zorgde gelijk voor een 2-7 voorsprong via Jesca, Tim en Benjamin 2x en Wesley 1x en deze voorsprong is eigenlijk de hele wedstrijd vastgehouden. De ruststand was 9-14. In de 2e helft liep A1 uit naar 10-18 om uiteindelijk met 16-22 te zegevieren dankzij 5 doelpunten van Isa, 4 van Jesca en Benjamin, 3 van Wesley, 2 van Tessa en Tim en 1 van Rosa en Joran. Jullie openen de veldcompetitie a.s. zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Fiks A1 uit Oegstgeest, aanvang 12.30 uur. Uit werd hier in de zaal nipt met 15-16 van gewonnen, thuis werden ze opgerold met 23-9. Denk er niet te makkelijk over!

Victum C1 – IJsselvogels C1 6-5 Vandaag de eerste oefenwedstrijd op het veld en wel tegen Victum uit Houten. We moesten wel weer even wennen op het veld, de kou en elkaar. De wedstrijd ging heel gelijk op ongeveer om de beurt scoorden we. Aan het eind van de wedstrijd stonden we 4-5 voor, maar Victum scoorde nog even de 5-5 en de 6-5… Dus verloren. David en Sid 2x, Fleur 1x. Sid.

Alle teams heel veel succes a.s. zaterdag 6 april wanneer de 2e helft veldcompetitie van start gaat. Helaas is er op het veld geen 100% taart te winnen.