Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 4 mei 2024.

Net als vorige week werden er deze week opnieuw maar 2 wedstrijden gespeeld. A.s. Zaterdag 11 mei is er weer een compleet veldcompetitieprogramma. Dan zit de helft van de veldcompetitie er al weer op. Zaterdag 18 mei is (bijna) iedereen weer vrij waarna de zaterdagen 25 mei, 1 juni en 8 juni de laatste wedstrijden op het veld worden gespeeld. Succes allemaal a.s. zaterdag!

ZKV 3 – IJsselvogels 6 23-21 Afgelopen dinsdagavond mocht IJsselvogels 6 een wedstrijd spelen tegen ZKV 3. We moesten een eindje rijden om in Zuidland te komen. Bij aankomst zagen we al snel tot onze teleurstelling dat we weer eens op gras mochten spelen, dat was een tijdje geleden…… Na een warming-up om te wennen aan het gras ging de wedstrijd van start met een 0-1, gemaakt door Edo. We hadden twee invallers mee naar onze wedstrijd. Invaller Yael wist de 1-2 te maken. De tegenstanders en IJsselvogels 6 gingen de gehele wedstrijd redelijk gelijk op. Stan was enorm op schot en wist vooral de korte kansen erin te mikken. Hij scoorde de 3-4, 8-12, 16-16 en 21-19. Ook Annelie mikte een aantal afstandsschoten in de korf. In de rust kwam invaller Jelle R. ook meespelen in het vak van Edo, Sanne en Angela. Sindsdien wisten Angela en Sanne ook samen aardig wat doelpunten erin te gooien. IJsselvogels wist enorm veel doelpunten te maken met z’n allen. Echter, de tegenstanders (met name de heren) wisten van een enorme afstand (zijlijn) de ballen er zonder moeite in te schieten. Het was een erg leuke wedstrijd om te spelen en het werd ook erg spannend. De einduitslag is ongekend hoog voor IJsselvogels 6, namelijk 23-21. Helaas verloren, maar desondanks een goede pot gespeeld met doelpunten van Yael, Sanne, Lotte, Angela, Edo, Tom, Stan, Annelie. We willen invallers Jelle en Yael enorm bedanken voor het meegaan naar deze verre uitwedstrijd. Op 11 mei spelen wij onze volgende thuiswedstrijd tegen een oude bekende Twist 7. Lotte.

IJsselvogels A2 – Vitesse A2 15-15 Afgelopen zaterdag was A2 de enige IJsselvogelsploeg die in actie kwam. Uit werd enkele weken geleden met 13-10 verloren van Vitesse A2, bij winst zouden beide teams gedeeld koploper worden. Binnen een halve minuut was het Willem die het goede voorbeeld gaf en van achter de korf de 1-0 binnen schoot. Na een gemiste stip (de 1e!) was het Quinty die van halve afstand 2-0 scoorde. Invalster Nora scoorde een mooi afstandsschot hetgeen 3-0 betekende. Hierna werd helaas een vrije doorloopbal en een mooie kans onder de korf gemist waarna Vitesse van afstand 3-1 scoorde. Ook Vitesse zag hierna een strafworp de mist in gaan waarna Quinty uit een mooie doorloper voor 4-1 zorgde. Na 4-2 was het Tim die van afstand de 5-2 voor zijn rekening nam. Vitesse scoorde 5-3 gevolgd door Willem van onder de korf 6-3. Helaas werd er hierna opnieuw een strafworp gemist (de 2e!). In plaats van 7-3 werd het nu 6-4, Lucas van afstand scoorde 7-4 waarna Vitesse met 2 doelpunten de ruststand op 7-6 bepaalde. Na de rust gelijk een stip tegen, 7-7. A2 kreeg eveneens een strafworp mee maar ….., helaas weer mis (de 3e!). Een benutte strafworp door Vitesse zette Vitesse voor het eerst op voorsprong, 7-8. Lucas scoorde 8-8 waarna Vitesse in een tijdsbestek van 4 minuten uitliep naar een 8-12 voorsprong. Jesse scoorde uit een korte kans 9-12 en na 9-13 was het Tim die na een pass van de ingevallen Benjamin vanuit de verdediging fraai 10-13 scoorde. Ook Vitesse miste een strafworp maar scoorde gelijk hierna 10-14. Quinty bracht weer hoop door van afstand 11-14 te scoren maar opnieuw was het Vitesse dat het gat op 4 bracht, 11-15. En dat allemaal met nog 8 minuten te spelen. Tim scoorde uit een korte kans 12-15 na goed aangeven van Lucas. Een mooi afstandsschot van Flo betekende 13-15 met nog 6 minuten op de klok. Quinty scoorde na fraai aangeven van Benjamin van onder de korf 14-15 waarna Lienke een strafworp mocht nemen. Nadat er door A2 al 3 gemist waren hield Lienke haar hoofd koel en scoorde beheerst de 15-15. Zou het dan toch nog kunnen na een 11-15 achterstand? De goed fluitende scheidsrechter bood A2 die kans door voor de vijfde keer naar de strafworpstip te wijzen nadat Lucas foutief werd afgestopt. Helaas ging ook deze strafworp mis (de 4e!) waardoor het 15-15 bleef hetgeen gezien het spelbeeld misschien wel het eerlijkst was maar gezien de kansen (4 van de 5 strafworpen gemist) hadden jullie deze wedstrijd moeten winnen. Quinty 4x, Tim 3x, Willem en Lucas 2x en Flo, Lienke, Nora en Jesse 1x namen deze wedstrijd de productie voor hun rekening. Wim.