Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 6 april 2024

Wat was dat afgelopen zaterdagochtend ongelofelijk gezellig op het korfbalveld. Toen ik rond 10.00 uur arriveerde werd op alle drie de velden een wedstrijd gespeeld en op het achterste veld waren de Vrolijke Vogels enthousiast bezig en ik denk dat alleen al bij de Vrolijke Vogels zo’n 25 tot 30 kinderen aanwezig waren. Tel daarbij op het heerlijke weer, de talrijke toeschouwers, de poffertjes van Heidi en de popcorn van Marieke en de gezellige dames achter de bar en de dag kon niet meer stuk.

Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 10 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van IJsselvogels E5, echt waar!!, dat in het verre Zuidland met 2-11 wist te winnen van ZKV E1. Topscoorster van de week werd Milou v.d. Kroef uit F1 die liefst 9 doelpunten wist te maken. De resultaten:

Maassluis 1 – IJsselvogels 1 25-19 Op zaterdag 6 april is de veldcompetitie van start gegaan en mocht de selectie afreizen naar Maassluis voor de eerste competitie wedstrijd. De eerste helft begon met een snelle start van IJsselvogels, waarbij Jeffrey het eerste doelpunt maakte. Dit zette Maassluis op scherp en nam daarna snel de leiding over. De aanvallen van Maassluis waren scherp, gevarieerd, met goed uitgevoerde combinaties. In het begin had de verdediging van IJsselvogels moeite om grip te krijgen op de aanval van Maassluis, waardoor de thuisploeg een voorsprong opbouwde. IJsselvogels liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en vocht terug door geduldige aanvallen op te zetten te zoeken naar de juiste kansen. Langzaam maar zeker knokte IJsselvogels zich terug in de wedstrijd, waardoor de kloof tussen de twee teams steeds kleiner werd. De strijd was nog niet gestreden en toen de rust aanbrak, met Maassluis die een kleine voorsprong behield maar IJsselvogels die vastbesloten was om terug te komen in de tweede helft. Na de pauze zette IJsselvogels alles op alles om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De aanvallen werden steeds gevaarlijker, met veel korte kansen en opgelegde kansen die helaas niet benut werden. Uiteindelijk slaagde Maassluis erin om hun voorsprong verder uit te bouwen en de wedstrijd te winnen, maar niet zonder een stevige strijd van IJsselvogels. Uiteindelijk was de eindstand 25-19. Tim scoorde 4x, Eva 3x, Roos, Jesca, Christiaan, Jeffrey en Benjamin 2x, Cecile en Evi 1x. 20 april moet selectie het thuis opnemen tegen RWA. Eva.

Maassluis 2 – IJsselvogels 2 17-12 Ondanks het heerlijke weer, een slechte start op het veld voor het 2e. Waar we in de zaal tweemaal wisten te winnen van deze ploeg, moesten wij nu op het veld onze meerdere erkennen in Maassluis 2. Het viel erg tegen waardoor ik er verder geen woorden aan vuil wil maken. Daarom alleen het volgende: Goals: Wouter en Sam (3), Sanne, David, Lieke, Jesca, Dano en Romee (1). Eindstand 17-12. – Romee.

IJsselvogels 3 – WION 2 16-9 We begonnen tegen de tegenstander die we op voorhand als minst ingeschat hebben. We spelen namelijk ook tegen het Nieuwerkerk 4 van oud-IJsselvogel Jasper en het welbekende Twist 2. Waarschijnlijk zitten we goed met onze inschatting, want het was geen zware wedstrijd. De wind maakte het nog lastig en de scheids liet heel veel toe. Daar maakten we uiteraard gebruik van, het was soms toch ook flink incasseren en op de tong bijten. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 17-9, na een 10-4 ruststand en een doelpuntloze periode 2e helft. Goals kwamen van Dirk 4, Coen 1, Kirsten 4, Victor 2, Anne 2, Leon 2, Tamara 1 en Heidi 1.

Vriendenschaar (B) 2 – IJsselvogels 4 12-8 Vandaag een heerlijke dag om een potje korfbal te spelen. Beetje verraderlijk windje, maar lekkere temperaturen. Vandaag voor 4 een wedstrijd tegen Vriendenschaar waar het 3e in de zaal nog tegen speelde. Dat zou niet makkelijk worden. Jonge spelers, hard rennen en veel druk. We begonnen de wedstrijd met Lucas in de basis en Willem op de bank. Het eerste stuk hadden we het verdedigend lastig en aanvallend ging er niets in. En zo kwamen we op een 3-0 achterstand. Gelukkig wist Iris het gaatje in de korf te vinden 3-1 en het verdedigen ging ook steeds beter. Léonie scoorde de 4-2 en Iris de 4-3. Rust. Na rust kwamen we goed uit de startblokken, Jelle R scoorde de gelijkmaker en Mike de 4-5. Vriendenschaar kreeg het benauwd en had een goed gevulde bank en wisselde een paar keer. 5-5 en 6-5, maar Casper maakte de gelijkmaker. Willem kwam erin voor Lucas en de opdracht was lekker schieten, nou dat kon Willem en hup met nog 10 minuten op de klok weer gelijk. Vriendenschaar wisselde nog een paar keer en scoorde er 5 achter elkaar. Jelle R maakte in de laatste seconde nog een prachtige doorloopbal 12-8. Leuk potje en best tevreden. Lucas, Willem en Marina bedankt! Léonie.

Erasmus 4 – IJsselvogels 5 is verzet naar woensdag 17 april a.s.

IJsselvogels 6 – Nikantes 2 9-15 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels G1 was zaterdag vrij maar komt a.s. zaterdag twee keer in actie als het in Ridderkerk om 11.00 uur moet aantreden tegen Korbatjo G1 uit Oud-Beijerland en om 12.30 uur tegen GKV/Enomics G1 uit Gorinchem. Korbatjo is voor jullie, volgens mij, een onbekende tegenstander. Succes G1!

IJsselvogels A1 – Fiks A1 22-14 We hebben onszelf als doel gesteld om kampioen te worden. Dat het geen makkelijke opgave wordt is duidelijk, want ook Refleks A1 heeft hetzelfde doel gesteld. In de nieuwe opzet is alles mogelijk en één misstap is eigenlijk funest voor de rest van de competitie. Tuurlijk kijken wij uit naar beide confrontaties met Refleks A1 maar dan is het noodzaak om tegen Fiks A1 en ook Pernix A1 de wedstrijden te winnen. Fiks A1 kennen wij nog uit de zaal en weten wat wij hier tegenover moeten zetten. Kan je verklappen, dat kwam er de eerste helft niet helemaal uit. Van onderschatting was geen sprake, maar het liep niet en dat kan ook gebeuren. We worden niet zenuwachtig meer en blijven gefocust op waar we goed in zijn. In de eerste helft gaf Fiks A1 goed tegenspel en maakte het ons lastig, wat eigenlijk te wijten was aan het niet afronden van onze kansen. Beter zijn en toch achter staan in de rust, hoe kan dat? Dat zullen de aanwezige toeschouwers ook hebben gedacht. We kwamen moeizaam uit de startblokken, maar door doelpunten van Joran (1-1), Rosa (2-1), Joran (3-2) en weer Rosa (4-3) behielden wij steeds een minimale voorsprong. Maar binnen 6 minuten stond het 6-8 ondanks doelpunten van Jesca (5-4) en Benjamin (6-6). Een uiterst scherp spelende Rosa scoorde net de rust uit een doorloopbal en zette de ruststand op het scorebord (7-8). Dat we met z’n allen niet tevreden waren, was een klein understatement. We weten dat we beter kunnen en dat lieten wij ook zien in de tweede helft. Binnen 5 minuten hadden wij de achterstand omgezet naar een 10-8 voorsprongen door Isa (8-8), Joran (9-8) en Jesca (10-8) en na de 10-9 drukte IJsselvogels A1 door met doelpunten van Rosa (11-9) en Joran (12-9). Met Wesley voor Tim ging IJsselvogels A1 vrolijk door en bleef de focus op het verbeteren van het spel. Wesley maakte gelijk 13-9 en hierna was het elke minuut raak. Eerst Isa (14-9) en Rosa (15-9) en daarna Tessa met 2 doelpunten (16-9 & 17-9), gevolgd door Benjamin (18-9). Wedstrijd gespeeld en konden wij vrijuit de wedstrijd uitspelen en een sterke tweede werd afgesloten met doelpunten van Wesley (19-11), Isa (20-12), Jesca (21-12) en als laatste Rosa (22-13) met haar 6e doelpunt. samengevat, een leerzame eerste helft en een zeer sterke tweede helft, eindstand 22-14. Wij zijn klaar voor de uitwedstrijd tegen Refleks A1 op 20 april en het zal een zeer boeiende wedstrijd worden. De doelpunten werden gemaakt door Rosa (6), Joran (4), Jesca (3),Isa (3), Benjamin (2), Tessa (2) en Wesley (2). Christiaan, Christa en Marco.

IJsselvogels A2 – KCC/CK Kozijnen A2 11-7 Op zaterdag 6 april vond een spannende korfbalwedstrijd plaats tussen IJsselvogels en KCC. De wedstrijd begon met een sterke start voor IJsselvogels, toen Jesse een schot wist te plaatsen, gevolgd door een benutte stip, waardoor de thuisploeg al snel op een voorsprong van 2-0 kwam. KCC liet echter niet lang op zich wachten en scoorde al snel tegen, waardoor de stand 2-1 werd. Maar IJsselvogels liet zich niet uit het veld slaan en met doelpunten van Lucas en Willem wisten ze hun voorsprong uit te breiden naar 4-1. KCC bleef echter vechten en slaagde erin om de kloof te verkleinen tot 4-3. Maar IJsselvogels herpakte zich en met een benutte stip van Lucas en een schot van Willem vergrootten ze hun voorsprong weer naar 6-3, wat tevens de ruststand was. Na de rust waren Jesse en Lucas op dreef en wisten achtereenvolgens te scoren, waardoor de voorsprong van IJsselvogels groeide naar 8-3. Maar KCC gaf niet op en slaagde erin om twee opeenvolgende doelpunten te maken, waardoor ze weer in de race kwamen met een stand van 8-5. IJsselvogels liet echter zien waarom ze bovenaan stonden in deze wedstrijd. Met doelpunten van Benjamin en opnieuw Jesse vergrootten ze hun voorsprong naar 11-6. Hoewel KCC nog een doelpunt wist te maken, was het niet genoeg om de overwinning van IJsselvogels te voorkomen. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 11-7 in het voordeel van IJsselvogels. Quinty.

Excelsior B1 – IJsselvogels B1 6-12 Het was zaterdag een prachtige dag om een wedstrijd te spelen dus we hadden zin in onze eerste veldwedstrijd. Excelsior zijn we nu al een aantal keer tegengekomen dus we waren weer benieuwd. We hadden een sterke start door Blessing Marnick en Timo 0-3. Toen kwam Excelsior toch nog iets terug wat wij snel beantwoordde met een mooi schot van Blessing en gingen we de rust met 2-4 in. Goed drinken in de rust want het was lekker warm door het zonnetje. Excelsior had een mooie start na de rust en het stond 3-4. Maar daar kwamen wij op terug met een korte kans van Sven en een schot van Nora. Toen ging het even over en weer met 3 doelpunten van Excelsior en 2 van ons door Timo en Blessing 6-8. Maar daar hielt het voor Excelsior ook op met de doelpunten want door een doelpunt van Sven, Blessing en 2 van Marnick eindigde de wedstrijd met 6-12. Deze week geen wedstrijd voor ons maar volgende week 2 namelijk de bekerwedstrijd tegen Top en zaterdag tegen KVS. Floortje.

IJsselvogels B2 – Weidevogels B2 10-10 Dankzij Floortje en Jaël gelukkig toch nog een verslag. B2 begon met Jaël – Floortje -Wilmer- Nick / Tess- Fleur -Rico- Sid. Thijme en David als wissels. Waarvoor ( weer) dank je wel! B2 kwam 0-2 achter. Maar kwamen terug tot 2-2. Hierna gelijk opgaand tot de ruststand 5-6. Het zou toch niet zo een spannende wedstrijd worden? Ja wel zeker……na rust gelijk op tot 9-10 een minuut voor tijd. In de laatste secondes scoorde Rico de 10-10! Er werd tot het einde geknokt en gelopen om een punt binnen te slepen. En zo werd op het veld begonnen met 10 scores en een zwaar bevochten gelijkspel. Scores kwamen voor zover de reporter weet van o.a. Rico 3 of 4, Jaël 1, Nick 1, David 1, Thijme 1 en Wilmer. De goede training op donderdag heeft zijn uitwerking gehad. Super! Groetjes Christa.

Dunas C1 – IJsselvogels C1 5-6 Vandaag moesten we om 11.45 uur verzamelen. De heenweg duurde iets langer dan gepland i.v.m. de klimaatactivisten op de A12, maar we waren gelukkig nog op tijd voor de wedstrijd. We hadden mooi weer er stond alleen wel veel wind waar we best wel last van hadden. We begonnen erg sterk en wisten elkaar goed te vinden, er werd meerdere keren op de korf geschoten maar helaas allemaal mis. Met een doorloopbal wist David de 0-1 te scoren, en vrij snel daarna de 0-2. We waren goed aan het verdedigen en lekker fel. Thijme scoorde met een super mooi afstandsschot de 0-3. Hier en daar wat slordige ballen waardoor Dunas de 1-3 scoorde en daarna de 2-3. Dit was dan ook de stand waar we de rust mee in gingen. In de rust kregen we een goede peptalk en gingen weer lekker fel de tweede helft in. Aan het begin van de tweede helft wilde de ballen er niet in, toch weet David de 2-4 te scoren. Dunas kreeg een vrije bal mee maar die ging er niet in, gelijk daarna kregen ze een strafworp maar ook die ging er niet in. Er werden weer een paar hele mooie schoten op de korf gedaan maar de wind hield er een hoop tegen. Toch wist Sid de 2-5 te maken. Dunas scoorde hierna de 3-5. Wij bleven erg goed spelen waardoor David de 3-6 maakte. De strafworp die we mee kregen ging er helaas niet in net als de vrije worp. Maar David scoorde de 3-6. Dunas miste een strafworp maar kwam toch terug tot 5-6, wat ook de eindstand was. Het was een spannende wedstrijd maar we hebben echt heel goed gespeeld en gingen met de winst naar huis! Lucas en Lilly bedankt voor het invallen. Kolinda en Jan Willem bedankt voor het coachen en de peptalk! Groetjes Noor.

IJsselvogels C2 – OZC C1 2-1 Vandaag was onze eerste veldwedstrijd en wat was het goed weer! OZC kwam op bezoek. In de zaal zaten ze in de poule van onze C3 en was OZC dik kampioen geworden. We wilden graag van ze winnen. We zijn op het veld nog maar met 8 spelers, omdat Maxim er niet meer bij is. In de aanval stonden Lilly, Elise, Mike en Suzan en in de verdediging Sarah, Lynn, Neolina en Lucas. De tegenstanders waren heel lang en dan vooral de jongens. Dat is moeilijk met de afvang, dus moesten we goed gooien en sneller proberen te zijn. De aanvallen gingen op en neer en het was moeilijk om tot scoren te komen. Pas na 20 minuten scoorde Elise de 1-0 en kwamen we op voorsprong. Een halve minuut voor het rustsignaal maakte de tegenstander gelijk 1-1. Na de rust konden de verdedigers (was ze bijna de hele helft hadden gedaan) eindelijk gaan aanvallen. Na 5 minuten scoorde Lucas met een doorloopbal op aangeven Lynn. Vervolgens bleef net als in de 1e helft de aanval weer op en neer gaan. Er waren wat kansen, maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk bleef de eindstand 2-1 en hebben we onze eerste wedstrijd van het veldseizoen gewonnen! Lucas.

Kinderdijk C3 – IJsselvogels C3 9-5 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Albatros D2 – IJsselvogels D1 6-10 Afgelopen zaterdag mochten we voor de eerste officiële competitiewedstrijd aantreden tegen Albatros D2 in het oh zo gezellige Zwijndrecht. Vanuit de zaal wisten we dat dit een leuke en gewaagde tegenstander was. Er was dus zeker kans op een overwinning maar dan moest er natuurlijk wel goed gespeeld worden. D1 had een goede periode aan het begin van de wedstrijd en wist tot 1-4 te komen door goals van: Tamara, Eva en Jonathan 2x. Hierna volgde echter een mindere periode van onze kant. We kozen niet de juiste kansen uit en het leek of de energie even wegvloeide. De rust werd bereikt met een 4-5 tussen stand (goal gemaakt door Angoulina). Het was zaak om sterk uit de rust te komen en dat is precies wat D1 wist te doen. We gingen weer met energie en vertrouwen spelen en het geloof in een overwinning begon te groeien. Door goals van: Wessel, Daniel, Roan en Eva 2x eindigde de wedstrijd in 6-10. Een mooi resultaat om het seizoen mee te beginnen en op verder te bouwen. Tevreden coaches. Groetjes Wesley .

IJsselvogels D2 – NIO D1 8-1 We hadden vandaag onze eerste buitenwedstrijd dit seizoen en hadden niets te klagen met het weer. Met 25 graden moesten we het opnemen tegen NIO D1 uit Rotterdam, in de zaal waren we 4de geworden en wilden dit veldseizoen heel graag kampioen worden. Dit lieten we ook merken, de eerste goal werd gescoord door Feline 1-0 en daarna werd snel gescoord door Maya, 2-0. Er werd uitstekend verdedigd. NIO probeerde alleen maar doorlopenballen te nemen maar dit loste we goed op. Leala scoorde de 3-0 en dit werd helaas vervolgd door een ver schot van NIO 3-1. Gelukkig scoorde Feline haar 2de goal 4-1 en zelfs haar 3de 5-1. Laela scoorde ook haar 2de goal en hierdoor stond het 6-1. In de rust hadden we Ilse en Jazz laten invallen en scoorde op het eind allebei nog een goal waardoor de wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van 8-1. En erg goede wedstrijd vandaag van de D2 en hopen dat we dit kunnen doorzetten! Lucas.

KCC/CK Kozijnen E1 – IJsselvogels E1 is verzet naar woensdag 10 april, aanvang 18.30 uur.

Twist E1 – IJsselvogels E2 11-6 Afgelopen zaterdag mocht de E2 hun eerste veldwedstrijd startten tegen Twist E1. Coach Benjamin kon er niet bij zijn door zijn eigen wedstrijd, dus had hij zijn zus gevraagd om te coachen. Mijn E1 had zaterdag geen wedstrijd, dus kon ik gezellig een keer mee met de E2. Het was een heerlijke zonnige dag met wel een aardige wind. De wedstrijd begon goed. We kwamen 0-2 voor door doelpunten van Fenne-Mae en Nathan. Hierna ging het alleen maar bergafwaarts. Twist scoorde er hierna zes, waardoor we opeens met 6-2 achter stonden. Na de 6-3 en 6-4 van Nora, liep Twist weer uit tot 8-4. Door de snelle en zuivere schoten van Nora kwamen we nog op 8-6, maar helaas wist Twist de winst over de streep te trekken met een eindstand van 11-6. Goed gewerkt, maar helaas waren zij een stukje feller en sneller in de omschakeling. Ook moeten we meer oefenen met het meelopen van de doorloopbal, want dat was eigenlijk het enige wat ze deden. En ook meelopen achter de korf, want daardoor hebben we ook een aantal doelpunten om onze oren gekregen. Gelukkig komen er nog genoeg wedstrijden aan, dus maakt dit niet uit. Veel succes nog E2 en ik vond het leuk jullie te coachen! Doelpunten zijn gemaakt door Nora 4x en Fenne-Mae en Nathan 1x. Cécile.

IJsselvogels E3 – NIO E2 1-5 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels E4 – Korbis E6 6-8 De eerste veldwedstrijd… Zou E4 de kampioensvorm uit de zaal mee hebben genomen? Na twee goede oefenwedstrijdjes donderdag waren we er klaar voor. De start was geweldig, na 5 minuten stonden we al 3-0 voor! Het eerste kwart speelden we erg goed, Korbis E6 kreeg een paar kansjes maar wij wisten steeds de bal af te vangen en goed aan te vallen zodat we er goed voor stonden. Maar vanaf het tweede kwart ging het allemaal wat minder. Waar het verdedigen in de zaal onze grootste kwaliteit was, ging het vandaag niet heel goed. Onze slimme trucjes en focus waren opeens verdwenen, en Korbis kon profiteren. Zo stond er halverwege een 5-5 stand op het bord. Zonde, want wij kunnen heel veel beter. Maar goed, we hadden nog een halve wedstrijd om weer te laten zien hoe goed we echt zijn. Echter zag Korbis genoeg kansen en gingen zij er vol voor. Het wilde bij ons allemaal net niet lukken en daardoor kwamen we op achterstand. Met een achterstand van 2 goals gingen we de laatste 10 minuten in. Zou het dan nog kunnen? Korbis scoorde, maar wij scoorden gelijk terug. Het laatste kwart was goed, maar zoals zo vaak bij ons rolden alle schoten aan de verkeerde kant de korf uit. 6-8 eindstand. Balen, het was voor IJsselvogels E4 een wedstrijd met twee gezichten. Als we de goede momenten van vandaag weer een hele wedstrijd laten zien gaan we de uitwedstrijd tegen Korbis gewoon winnen. De doelpunten: Morgan 3x, Rosalie 2x, Thijmen 1x. Tim.

ZKV E1 – IJsselvogels E5 2-11 In de vroege ochtend vertrokken we met de moeders als coaches in 2 auto’s naar Zuidland. Best een stukje rijden… het zonnetje begon al te schijnen dus dat hadden we mee. Het werd vandaag spelen op echt gras wat wel even wennen was. Ook de bal was nat van de dauw op het gras. Vol moede moed begonnen we aan de wedstrijd. In het eerste kwart stond het al snel 0-2 voor ons door invaller Daan. In het tweede kwart werden er 4 doelpunten gescoord door Daan, Emma, Yente en een doelpunt voor ZKV. Er werd goed samengewerkt om bij de korf te komen. Mooi om te zien hoe jullie met elkaar de lange ballen opzochten en probeerden te schieten. In het derde kwart een doelpunt van ZKV en van Daan. Nog steeds bleven jullie goed samenwerken met veel enthousiasme. Laatste kwart was een doelpuntenfestijn met 3 doelpunten van Daan, nog eentje van Yente en een van Omar. Super goed gedaan. We zijn trots op jullie. Goed begin van het veldseizoen. Eindstand 2-11 en korfschieten 2-3. Daan super bedankt voor het invallen!! Doelpunten : 7x Daan, 2x Yente, 1x Emma en 1x Omar. Joyce.

Van IJsselvogels E5 zelfs weer een dubbel wedstrijdverslag. Vandaag de allereerste wedstrijd van het veldseizoen. Helaas kon geen van de coaches er bij zijn, dus moeten we het doen met de verhalen van de ouders die gelukkig wilden coachen. Het was vandaag ongebruikelijk warm voor in april, en met een lichte wind was het prima weer om in te korfballen. Met de afwezige Lieke en Luna had de E5 maar 4 basisspelers, maar gelukkig wilde Daan uit de E1 mee om het team komen versterken. Coaches kregen live het scoreverloop van de ouders, en zo wisten wij dat Daan in het eerste kwart de score al 0-2 wist te maken. Na de korte pauze stond het binnen enkele minuten 0-5 mede door Emma, Yente en wederom Daan. Ondertussen werden er live verschillende foto’s en video’s gestuurd van de wedstrijd, altijd leuk om te zien als coach. Na de 1-5 en 2-5 liep het spel bij IJsselvogels gestaag door met een punt van Luuk en nog twee van Daan. Het was denk ik inmiddels wel duidelijk welk team de punten zou pakken, maar daar was nog een treffer van Yente, en even later nog van Daan. Om het af te sluiten wist Omar de 2-11 te maken, een uitslag waar iedereen zeker trots op mag zijn! Korfschieten werd een keurige 2-3. Een mooie wedstrijd om het veldseizoen mee te starten, waarin veel doelpunten zijn gemaakt. De ouders bedankt voor het coachen, en Daan bedankt voor het invallen. Tot volgende week! Timo.

IJsselvogels F1 – Korbis F1 12-13 Voor de eerste wedstrijd van het veldseizoen had de F1 een derby tegen Korbis uit Waddinxveen. Van tevoren wisten we al dat we het dit seizoen wat zwaarder zouden krijgen, we zijn immers wat niveautjes hoger gaan spelen. Gelukkig zat het weer (eindelijk) mee en hadden we zelfs het geluk om in een lekker zonnetje te spelen! We begonnen en binnen 2 passes stonden we al met 1-0 voor en nog geen 10 seconden later stond het al 1-1. De F1 wist na een achterstand van 1-2 en 2-3 de voorsprong naar zich toe te trekken naar 6-3. Hierdoor mocht een superspeler van Korbis erin, die direct de 6-4 scoorde. Korbis scoorde vervolgens ook de aansluitingstreffer, waarna de motor bij de F1 aan ging en we met 9-5 de rust in gingen. De vraag was nu of we het vol zouden houden; Korbis had natuurlijk een superspeler en 5 spelers verdedigen is een stuk vermoeiender dan 4, vooral als ze ook nog eens allemaal langer zijn en we er dus echt bot bovenop moesten. In het eerste kwartje van de tweede helft was dit nog het geval en wist de F1 de voorsprong te houden door keihard te werken voor elkaar (en vooral heel veel te rennen om de counter van Korbis te verdedigen) Helaas ging het laatste kwartje iets minder goed. Het derde kwartje moesten we ook nog heel de tijd tegen een superspeler spelen en hierdoor was de tank leeg. Heel veel ballen gingen tekort bij ons met het schieten en gooien en ook het vrijlopen ging allemaal wat minder, waardoor Korbis de wedstrijd naar zich toe wist te trekken en uiteindelijk won met 12-13. Erg jammer, maar ik denk dat we goed hebben laten zien wat we allemaal in huis hebben: een groot deel van de wedstrijd met 4 tegen 5 spelen en ook nog eens een groot deel van de wedstrijd voorstaan, dat doe je niet zomaar! We gaan de volgende weken weer hard doortrainen en dan mogen we op 20 april aan de bak tegen KCC. Bedankt Koen voor het reserve zitten en de support! De doelpunten kwamen van: 9x Milou en 3x Sidney. Jesca.

TOP/AA Fresh F2 – IJsselvogels F2 15-14 Van Finn ontving ik het scoreverloop van jullie super spannende wedstrijd. Na het kampioenschap in de zaalcompetitie is F2 hoger ingedeeld en dat houdt ook in dat je soms wat verder moet rijden. Vandaag stond in Sassenheim de uitwedstrijd tegen TOP/AA Fresh F2 op het programma. Het begin liep niet zoals we gewend waren want ondanks een doelpunt van Lyla kwamen we met 5-1 achter. Gelukkig ging het hierna steeds beter en dankzij 2 doelpunten van Reza en 1 van Imke werd de achterstand verkleind tot 6-4. Na 7-4 scoorde Reza 7-5. TOP scoorde 8-5 maar F2 kwam goed terug tot 8-7. Helaas is de maker van 8-6 onbekend en werd de 8-7 gescoord door Imke. De tegenstander scoorde 9-7 maar dankzij doelpunten van Reza. Lyla en Imke kwam F2 voor het eerst op voorsprong, 9-10. Twee doelpunten van TOP zorgden weer voor een 11-10 achterstand maar Imke scoorde 11-11 en 11-12 waardoor F2 opnieuw de leiding nam. Het werd 12-12 en opnieuw was het Inke die 12-13 scoorde. Wat was het spannend. De tegenstander wist hierna helaas een beslissend gaatje te slaan door uit te lopen naar een 15-13 voorsprong. Imke scoorde nog fraai 15-14 hetgeen helaas ook de eindstand werd, jammer want jullie hadden minimaal een puntje verdiend. Imke was vandaag op schot en scoorde liefst 7x, Reza 4x en Lyla 2x terwijl één doelpunt onbekend bleef. Wim.

IJsselvogels F3 – Ten Donck F1 6-2 De allereerste veldwedstrijd van de F3! In de zaal hebben we voor het eerst competitie gespeeld en toen zijn we heel knap kampioen geworden. De verwachting is dus dat we het op het veld wel wat zwaarder gaan krijgen. We boffen gelukkig wel, want we hebben versterking gekregen in de vorm van Sanne, die nieuw bij ons team aansluit. Vandaag stond Ten Donck F1 op ons eigen veld klaar om tegen ons te spelen. Ten Donck heeft een aantal best vaardige spelers en een aantal kinderen dat net begonnen is. Vooraf was moeilijk in te schatten hoe de wedstrijd zou verlopen. Wij begonnen heel scherp en stonden al best snel met 2-0 voor, door goals van Koen. Daarna scoorde Ten Donck, maar gelukkig voor ons werd er 2x achter elkaar door dezelfde speler geschoten, waardoor de goal niet telde. In plaats daarvan scoorde eerst Koen de 3-0 voor Ten Donck ook een knappe bal erin schoot. Na de eerste rust begon Sanne aan haar eerst wedstrijd, en hoe! De tweede bal die ze schoot ging er meteen in! Dat was ook meteen de enige goal dit kwart. In het derde kwart speelden we heel goed rond, maar ging de bal er helaas niet in. Ten Donck maakte het ook spannend door de bal meerdere keren uit de korf te zien stuiteren. In het laatste kwart was de wedstrijd wel gespeeld. Koen scoorde nog 2x en ook Ten Donck scoorde nog een keer, eindstand 6-2. Met korfschieten hebben we maar liefst 7x gescoord, een record!