Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 8 juni 2024.

De laatste speeldag van het seizoen 2023-2024 was een overvolle met ook aardig wat doordeweekse wedstrijden. Nadat IJSSELVOGELS D2 zich vorige week al tot KAMPIOEN mocht laten kronen waren nu IJSSELVOGELS 3 EN IJSSELVOGELS A1 aan de beurt en dat in hoogstaande en spannende duels met hun naaste concurrent Nieuwerkerk 4 en Refleks A1. Gefeliciteerd allemaal. Helaas ook enkele teleurstellingen, de grootste voor mij was de degradatie van ons vlaggenschip IJsselvogels 1 dat 3 minuten voor het einde nog de 2e plaats in handen had en bij het eindsignaal moest horen dat het 4e was geworden met als gevolg degradatie naar de 2e klasse en dat is met de aanstormende jeugd die overkomt bijzonder pijnlijk. Zelf volkomen onnodig met 14-13 verliezen en als dan kampioen Maassluis haar sportieve plicht niet vervult en DVS’69 1 met een punt laat vertrekken hetgeen voor hen net genoeg was om 3e te worden. B1 dat uit tegen KVS B1 met 7-7 gelijk speelde waardoor KVS naar het Nederlands Kampioenschap mag terwijl onze A1 net een puntje tekort komt, jammer. Ook E5 redde het net niet door nipt van kampioen Vriendenschaar E@ te verliezen. Daar tegenover staan dan weer de mooie overwinningen van vooral D1 op het dit jaar ongeslagen Nieuwerkerk D1 en dat nogal liefst in een uitwedstrijd terwijl ook F1 de eerste overwinning in de wacht wist te slepen door KCC nipt met 11-10 te verslaan. Ook het 4e leverde trouwens een prima prestatie en handhaafde zich dankzij een knappe 11-15 overwinning op Gemini 2.

Maandagavond 22.00 uur, de tijd waarop de wedstrijdverslagen bij mij binnen moeten zijn, ontbraken er nog liefst 16 van de 27. Een record volgens mij. Dit aan Stefan en Matthijs doorgegeven die dan nog een oproep op social media plaatsen en meestal volgen dan nog wel het grootste deel van de verslagen die nog niet gemaakt waren. Dit keer slechts 3, n.l. van het 1e, 2e en E2.

Toch jammer dat er niets van het 5e, 6e, A2, B1, B2, C1, C2 (5/6), C3, D1, D2, E3 (4/6), F1 en F2 is ingeleverd. Zo weinig moeite en zo’n groot leesplezier. Normaal wil ik nog wel eens iets maken maar door de organisatie van het Regiobankschoolkorfbaltoernooi en de plakplaatjesactie heb ik deze week al meer dan genoeg tijd in IJsselvogels gestopt en als anderen er dan zich zo makkelijk van afmaken dan is ook voor mij de grens een keer bereikt. Dus ….. dit zou wel eens de “laatste hoe vloog de bal ….” kunnen zijn. Alle inzenders van onderstaande wedstrijdverslagen, hartelijk bedankt!!!

De resultaten:

RWA 1 – IJsselvogels 1 14-13 Op een zonnige zaterdagmiddag moest de selectie afreizen naar Poortugaal voor de laatste competitie wedstrijd tegen RWA. Vorige week had Maasluis zich veilig gespeeld en stonden de rest van de teams in de poule gelijk met 4 punten. Belangrijke wedstrijd, waar dus veel op spel staat. In de eerste helft werd de score geopend door IJsselvogels, waarna de scores gelijk op liepen. Het eerste vak in de aanval wist lange aanvallen op te zetten, met uitstekend rebound werk van Luc, maar helaas verliep het scoren van doelpunten erg moeizaam. En daarbovenop moest Sam helaas het veld verlaten door een blessure. Verdedigend was er controle en was soms lastig voor RWA om een goede aanval op te zetten, maar RWA was net iets doeltreffender dan IJsselvogels, waardoor RWA kon blijven aanhaken. Uiteindelijk ging IJsselvogels met een kleine voorsprong de rust in. In de tweede helft liep spanning steeds meer op. IJsselvogels wist met 3 doelpunten verschil uit te lopen, maar helaas was het in de tweede helft hetzelfde verhaal en bleef het scoren moeizaam. Hierdoor wist RWA alweer aan te haken, waarbij in de laatste paar minuten de scores gelijk op gingen. Uiteindelijk was de stand gelijk met nog maar enkele minuten op de klok en wist RWA toch de voorsprong te pakken. Met nog een laatste aanval om de gelijkmaker te forceren, wist RWA toch de bal te onderscheppen en floot de scheidsrechter af. Conclusie: Een bittere nederlaag vol teleurstelling. Helaas wist Maasluis niet te winnen van DVS en eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel, waardoor IJsselvogels op de laatste plaats is geëindigd. Hoewel de teleurstelling groot was na deze hartverscheurende nederlaag, hebben we dit seizoen ups en downs gehad en mogen we trots zijn op onze prestatie in de zaal, wat geresulteerd heeft tot promotie naar de eerste klasse. Alle invallers bedankt! Zonder jullie hadden wij het dit seizoen niet kunnen doen. Volgend seizoen zullen we er hard voor werken om sterker en wijzer terug te keren en klaar om de nieuwe uitdagingen aan te gaan die voor ons liggen. Eva..

RWA 2 – IJsselvogels 2 14-15 Afgelopen zaterdag reisde IJsselvogels 2 af naar Rhoon om daar hun laatste wedstrijd van het seizoen te spelen tegen tegenstander RWA. Voor een aantal ook hun laatste wedstrijd van hun carrière (voorlopig). Voor ons stond niks meer op het spel. Helaas hebben wij het niet voor elkaar gekregen om te handhaven in de reserve 1e klasse. Vele blessures hebben ons daar zeker niet bij geholpen. Ook vandaag staan we aan de start met een gehavend team. Al snel kwamen we op voorsprong door doelpunten van Dano, David en Dyonne (onze aanvoerster van de wedstrijd), waardoor RWA genoodzaakt was, om net als in de heenwedstrijd, alles achter te gaan verdedigen. Het spel wordt daar zeker niet leuker van. Wat ik leuk vond om te zien is hoe mensen op stonden om de leiding te nemen en het aanvalsspel in goede banen leidde. Een groot gedeelte van de wedstrijd hadden we onder controle met een voorsprong van drie doelpunten. Tot tweemaal toe wisten we de wedstrijd niet in het slot te gooien door uit te lopen op de tegenstander, maar maakten we het nog spannend. Uiteindelijk wisten we de laatste wedstrijd te winnen met één doelpunt verschil. Afgelopen wedstrijden hadden we de drive om te winnen, deugde onze verdedigende tactiek, maar kwamen we tekort op ons rendement. Vandaag hadden we minder kansen dan afgelopen wedstrijden, maar wel meer doelpunten. Zo was ook Robin in zijn laatste wedstrijd eindelijk weer op schot en was belangrijk met zijn 5 doelpunten. De vervanger van afwezige Wouter, Willem ten Hove wist ook zijn aandeel in de wedstrijd te tonen door zijn 2 doelpunten, zijn steals en eindeloos blijven werken voor elke bal! Doelpunten: 5x Robin, David, Willem, Myrle 2x, Dyonne, Lieke, Sanne en Dano 1x. Met vriendelijke groet, Peter Berlijn .

IJsselvogels 3 – Nieuwerkerk 4 13-12 IJSSELVOGELS 3 BESTE VAN DE ZUIDPLAS! BAS PAKT GELE KAART IN SPANNENDE ZUIDPLASDERBY, ONDANKS BLESSURE! IJSSELVOGELS 3 EINDELIJK EEN KEER GEEN TWEEDE! IJSSELVOGELS 2 ‘GEHANDHAAFD’ DANKZIJ IJSSELVOGELS 3! Wat zou de beste kop geweest zijn, als dit een krantenartikel was geweest? Geen idee! Wat ik wel weet is dat IJsselvogels 3 een spannende wedstrijd voor de boeg had. Een kampioenswedstrijd tegen Nieuwerkerk, wie had dat op voorhand gedacht… Nieuwerkerk 4 was in de eerste derby de ongelukkige door met 17-19 te verliezen. Dat betekende meteen hun allereerste nederlaag van het hele jaar. Daarom waren ze er uiteraard op gebrand om die smet uit hun blazoen weg te wassen. IJsselvogels had echter ook verliespunten opgelopen, maar dan tegen Twist 2. Door het onderlinge resultaat had IJsselvogels 3 aan een gelijkspel genoeg, terwijl NWK echt de volle punten moest pakken. Met Jesse in de basis op de plek van Coen begonnen we aan de wedstrijd, begeleid met rode en blauwe rook. Jesse had donderdag nog extra getraind op zijn schot en dat leek aan het begin van de wedstrijd zin gehad te hebben, want hij scoorde de 1-0. Na de 1-1 viel een verdwaald schot van Manon ook binnen, waardoor de voorsprong opnieuw gepakt werd. Nwk kwam weer gelijk en vervolgens bracht Dirk ons wederom op voorsprong. Hierna kwam een iets sterkere fase van Nwk, dat brutaal de 3-5 voorsprong pakte. Dankzij 2 goals van Dirk en een van Kirsten kwam IJsselvogels 3 weer op een 6-5 voorsprong, maar een aantal lichte overtredingen en schwalbes van Schwalbekoning Jasper werden zwaar bestraft dan wel beloond, want Nwk verdiende een aantal strafworpen en vrije ballen. Gelukkig bleef IJsselvogels mentaal koel en kon men achteraf zelfs nog wel lachen om de ‘ongelukkige botsing’ van Victor die zijn tegenstander als een kevertje op de grond liet rollen. Het betekende echter wel een 6-7 voorsprong voor Nwk met de rust. Meteen na de rust werd dit zelfs 6-8. IJsselvogels kroop weer dichterbij en via Vic, Mike, Anne, Leon en Dirk pakten we een 12-10 voorsprong. Nieuwerkerk kwam terug op 1 punt en na een zenuwslopende fase waarin veel kansen gemist werden, scoorden ze zelfs de gelijkmaker. Oud-IJsselvogel Jasper kwam er in het aanvalsvak bij, maar dat mocht voor hen niet baten. Tegen zoveel oud-teamgenoten kon hij niet op. Dirk scoorde de 13-12 en de ontlading was groot. Dit zouden we niet meer weggeven! En zo geschiedde. IJSSELVOGELS 3 KAMPIOEN! Jesse en Mike bedankt voor het invallen, Edwin bedankt voor het coachen, Imke bedankt voor de extra diploma’s, sponsor COMPUTERKEUZE.NL bedankt voor de shirts en de mooie pakken en bovenal PUBLIEK BEDANKT! Jullie waren met velen en ik hoop dat jullie ervan genoten hebben. Wij in ieder geval wel! En… Aangezien het 3e niet promoveert is de kans best aanwezig dat we volgend jaar weer tegen Nwk 4 mogen… Kunnen we dan weer op jullie rekenen? Manon.

Gemini 2 – IJsselvogels 4 11-15 Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma en het ging nog ergens om….mogelijk konden we nog degraderen. Er was een hele rekensom gemaakt op de app met de verschillende uitkomsten. Maar als we zouden winnen, wat we wel van plan waren te doen, zouden we als 2e eindigen in de poule. De wedstrijd ging tegen het altijd ‘lastige’ Gemini op écht gras, ja je leest het goed! De shirtjes waren thuis vergeten, maar trouwe supporters, pa en ma van Grieken, haalden de shirts even op. Heel erg bedankt hiervoor! Na de 1-0 van Gemini komen we goed uit de startblokken en scoren er drie op rij door Mike en Jelle S. We laten Gemini weer bij en zelfs voor komen, 4-3. Het gras is lastig korfballen en gaat best traag, we hebben hier allemaal wat moeite mee. Daarna vinden we het gaatje weer en scoren vier keer op rij, 4-7 door goals van weer Mike en Jelle S. Gemini pakt af en toe nog een goaltje mee, maar we blijven scoren en vergroten de voorsprong tot 8-14. Op het einde verslappen we, maar gelukkig was het gat al geslagen. Bij 5 minuten voor tijd doen we een publiekswissel voor Mike, hij gaat stoppen met korfballen. Ook Jesse gaat stoppen, hij speelde deze zaterdag met het 3e mee. Jesse en Mike, bedankt voor alles en we gaan jullie missen. We winnen uiteindelijk met 11-15 en eindigen 2e in de poule. Yes! De goals werden gemaakt door; Jelle S 6x, Mike 4x, Yana, Leonie, Casper en Jelle R 1x en 1 doelpunt is naamloos. Léonie.

GKV/Enomics 4 – IJsselvogels 5 3-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels 6 – ZKV (Zu) 3 8-14 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

5/6 THOR (H) MW1 – IJsselvogels MW1 11-13 Kunt u mij de weg naar Harmelen vertellen meneer? Nou via die file en afgesloten banen en omwegen naar een vergelegen polder waar midden in een groot weiland een parkeerplaats is en daarna nog een flink stuk doorlopen. Maar daar lag wel een prima kunstgrasveld. En ook bij de midweek gebeurt het: de wedstrijdshirts vergeten. Gelukkig met vriendelijke medewerking van de tegenstander+scheidsrechter in vooral wit/rode en een enkel zwart shirt de wedstrijd gewoon kunnen spelen. Olga geblessseerd en in het gips, Pink Panther Ruud nog langs de kant, Sandra afwezig, Marijke op kamp… maar verder compleet. Gelukkig wilde Sanne mee en met vaste support Nina en Sylvia langs de lijn konden we van start. Naast de teams en de scheidsrechters waren we de enigen op het complex voor de verlaten kantine onder een mooi vroeg zomeravondzonnetje. Ruud was door een zonnebril op z’n hoofd nog steeds bij de pinken en gaf als coach de tip om op 1-0 achter te komen en daarna erop-en-erover te doen. Eerste deel van de opdracht gelukt, 2-0 achter ook gelukt, maar de tweede aanval deed het beter dan de eerste aanval en zorgde snel voor de 2-2 via schoten van Sanne en Hendrik. Matthijs met de 2-3 maar daarna stuivertje wisselen. Via 3-3, 4-4, 5-5 en 6-6 kwam een 6-7 voorsprong op het bord met rust. Het ging allemaal niet vanzelf, tempo moest wat hoger en wat slimmer aanvallen vooral. Na rust duurde het 10 minuten voordat er werd gescoord: Judith met de 6-8 en door goals van Hendrik (6-9), Marieke (7-10), Casper (8-11) en weer Marieke (9-12) was het gaatje telkens 2 of 3 goals. Na de 9-13 van Joost leek het in de laatste minuten nog even spannend te worden toen Thor de laatste twee goals maakte (11-13) maar de zege was moeizaam maar verdiend. Joost 3x, Hendrik 3x, Casper 2x, Marieke 2x, Judith, Matthijs en Sanne maakten de goals. Sanne bedankt voor een puike invalpot! MW1 eindigt als 2e in de poule en de plannen voor komend seizoen zijn weer gemaakt. Matthijs.

IJsselvogels A1 – Refleks A1 13-12 Wat een ontknoping, alle scenario’s waren in de hoofden al afgespeeld in de week voorafgaand, maar bij iedereen stond wel vast, we gaan kampioen worden. De weersomstandigheden waren niet helemaal optimaal, wel droog maar een straf windje stond dwars over het veld en de wedstrijd werd op de linkerkant van het veld gespeeld. Even voor de statistieken, IJsselvogels A1 moest winnen maar slechts met 1 doelpunt verschil, onderlinge balans zou hierdoor gelijk zijn en voldeed het doelsaldo. Dus de wedstrijden tegen Pernix A1 en Fiks A1 gaven IJsselvogels A1 een extra doelpunt en waren achteraf beslissend geweest in deze titelstrijd.. De eerste aanval werd na 10 doelpogingen afgerond met een doelpunt van Jesca (1-0) en de toon was gezet. Zoals elke wedstrijd dit seizoen tegen Refleks A1, het zou weer een lastige pot worden, maar met onze mindset zit het wel goed, we laten ons niet gek maken en weten wat we moeten brengen. Na de 1-1 waren het Isa (2-1) en Benjamin (3-1) die het eerste gaatje maakten en hielden dit in stand door doelpunten van Jesca (4-2) en Rosa (5-3). Maar in de laatste 10 minuten kwam Refleks langszij, ondanks een doelpunt van Luna (6-6) en gelijkmaker van Jesca (7-7) en waren enkele slordige momenten in de laatste minuten voor de rust funest en betekende een 7-8 achterstand in de rust. Kleine kanttekening, het aantal kansen was 65 om 50 in het voordeel van IJsselvogels A1. Na rust was het Refleks A1 die binnen 2 aanvallen 11 doelpogingen miste om de voorsprong uit te breiden, maar was het Isa die scoorde uit de eerste doelpoging in de 2e helft (8-8). Als je over mentale tikken praat, dan was dit er eentje. 3 minuten later stond het 10-9 door doelpunten van Wesley (9-8) en Benjamin (10-9). De 10-10 werd vakkundig weggepoetst door de 4e van Jesca (11-10) maar na de 11-11 was het hard werken. In de laatste 15 minuten waren “onze meiden” verdedigend ijzersterk en werd het een nerveus einde van deze competitie omdat er in de laatste 15 minuten maar 3 doelpunten werden gescoord. Het doelsaldo werd helemaal belangrijk toen Isa de 12-11 erin peerde en even later een stip (bijna) feilloos scoorde. Met nog 8 minuten te spelen hebben wij enigszins geluk gehad omdat Refleks 2 open kansen miste en slechts 1 kans verzilverde, eindstand 13-12. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot en onder het toeziend oog van Dave Krabbendam, trotse sponsor van IJsselvogels A1, werd het feestje uitbundig gevierd want na het kampioenschap in de 1e klasse vorig jaar, kan ook dit IJsselvogels A1 wederom een kampioenschap bijtekenen maar dan eentje op het één na hoogste niveau van Nederland. Het feestje duurde nog lang en was heel gezellig tot in de late uurtjes. En o ja, Jesca (4), Isa (4), Benjamin (2), Luna (1), Rosa (1) en Wesley (1) scoorde de doelpunten, maar het blijft een feit dat dit wederom een teamprestatie was en eentje die het hele seizoen samenvatten, samen tegenslagen overwinnen en blijven geloven in een goede afloop, want wij zijn IJsselvogels A1. Christiaan, Christa en Marco.

4/6 KCR A2 – IJsselvogels A2 16-10 Vorige week dinsdag 4 juni speelde we onze laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen KCR A2. We begonnen gelijk met een achterstand van 3-0. Toch scoorde Tim en even later Quinty wat de stand 4-2 maakt. Helaas liep de achterstand op tot 8-3. Willem maakte de 9-4. Invaller Timo maakte de 9-5 en Tim maakte de 10-6 en 13-7. Vervolgens maakte Willem de 13-8, Tim scoorde nogmaals en maakte de 15-9. Tot slot scoorde Willem de 16-10. Helaas onze laatste wedstrijd niet gewonnen maar de 2e helft leverde al een betere prestatie op dan de 1e. 1x Timo, 1x Lotte, 1x Quinty, Willem 3x en Tim 4x. Lotte.

KVS/Groeneveld Keukens B1 – IJsselvogels B1 7-7 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels B2 – Korbis B1 7-7 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Dijkvogels C1 – IJsselvogels C1 9-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

5/6 KOAG C2 – IJsselvogels C2 3-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels C2 – WION C1 3-8 Vandaag begon de wedstrijd van de C2 om 11.00 thuis. Met als vakken in de aanval bestaand uit Lilly, Neolina, Suzan en Elisa en in de verdediging zaten Mike, Lucas, Lynn en Sara. Het eerste doelpunt scoorde Mike. Helaas stonden we toen al met 1-2 achter. Er werd nog door de tegenstander gescoord. En daarna was het rust. Na de rust beginnen we goed want Elisa gooide er vrij snel eentje in. Lucas kwam met nog een doorloopbal. En maakte het nog 3-4. Maar helaas was de tegenstander dit keer te sterk. En hebben wij met 3-8 verloren. Helaas verlies met onze laatste wedstrijd van dit seizoen. Elisa.

Nieuwerkerk C5 – IJsselvogels C3 11-1 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Movado D1 – IJsselvogels D1 5-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels D2 – OZC D1 7-11 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Nieuwerkerk E1 – IJsselvogels E1 10-12 We hebben echt zitten broeden op dit verslag en het was echt lastig, want wanneer je wint van de kampioen in de poule en nu komt het lastige gedeelte om te schrijven. Afgelopen zaterdag moest IJsselvogels E1 winnen van Nieuwerkerk E1 met 7 doelpunten verschil en dinsdag (11 juni) de inhaalwedstrijd winnen van Avanti E1 met 11 doelpunten verschil, want dan zou IJsselvogels E1 als eerste eindigen in de poule. In Nieuwerkerk was men vorige week al uitgegaan van het feit dat men kampioen was, maar feitelijk was dit niet geheel correct. Geen verwijt, je mag in dit land (bijna) alles roepen en schrijven gelukkig en daar houden wij ons maar aan vast. Nu het makkelijke deel van dit verslag, de wedstrijd zelf. Nieuwerkerk E1 opende sterk en had zeker de betere kansen en ook veel meer kansen, maar IJsselvogels E1 was super scherp in de afronding en stond het 0-3 na het eerste kwart door doelpunten van Yannick (0-1), Eva (0-2) en Jazz (0-3). Of de 1-3 net voor of net na het eerste kwart werd gemaakt is ons ontschoten, maar Nieuwerkerk E1 kwam terug tot 5-5 in de rust ondanks doelpunten van Ilse (2-4) en Daan (5-5). Maar wat een derde kwart werd er gespeeld door IJsselvogels E1, zowel Ilse (5-6 / 5-7 & 6-10) en Eva (5-8 & 6-9) waren zeer efficiënt in het afronden van de kansen en stond het ineens 6-10 na het derde kwart. Deze marge werd behouden door doelpunten van Ilse (6-11) en Daan (7-12) en zou het lukken om de 6 verschil te maken? Helaas kon Nieuwerkerk E1 het verschil kleiner maken en de eindstand van 10-12 op het scorebord zetten, maar wij zijn ontzettend trots op onze kids en zijn het enige team die Nieuwerkerk E1 heeft verslagen dit seizoen 💪 Dinsdag kunnen wij in punten gelijk komen met Nieuwerkerk E1, het zal wederom een spannende wedstrijd worden, want Avanti E1 is een goed team en win je niet zomaar van. Het seizoen is al geslaagd en we kunnen de spreekwoordelijke kers op de taart zetten maar zullen er vol voor moeten gaan, wij hebben er vertrouwen in! Wederom scoorde iedereen: Ilse (5), Eva (3), Daan (2), Jazz (1) en Yannick (1), maar wat een teamprestatie! Cécile & Marco.

KCR E3 – IJsselvogels E2 16-11 Afgelopen zaterdag mocht de E2 om 9.00 aantreden tegen KCR, beide teams maar 2 punten dus een spannende pot. Het ging daardoor ook erg gelijk op, 3-2 achter bij de 1e pauze, 6-5 bij de 2e en 8-7 bij de 3e. Een paar mooie goals van Nora en Vajen en een schot van Fenne waren hier verantwoordelijk voor. Er werd goed en veel op de lange bal gespeeld waardoor de kansen er echt wel waren. Omschakelen kon alleen wel echt beter, net een mooie goal gescoord en al die moeite weer voor niks als je even niet oplet daarna en er een tegen krijgt. Laatste 10 minuten zakte het helaas in elkaar, 12-8 waarna Nora met een mooi schot de 12-9 scoorde maar helaas lukte het niet meer terug te komen en eindigde het in een 16-11 eindstand. Zat absoluut meer in maar ja. Toch wel een realisatiemomentje want dan zit het er voor Vieve, Fenne, Nora en Vajen op in de E. Nathan mag nog lekker een jaartje blijven maar wat ga ik ze missen hoor. Soms wat brutaal maar echt ontzettend lief stuk voor stuk. Wie weet kom ik ze ooit nog eens tegen als coach of over een jaar of 8 hopelijk bij de senioren😉. De goals kwamen van Nora (6), Vajen (3) en Fenne (2). Benjamin.

4/6 IJsselvogels E3 – KCC/Ck Kozijnen E5 3-4 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels E3 – Vitesse E5 5-5 Afgelopen zaterdag speelde de E3 de laatste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd tegen Vitesse begon om 09:00. We hadden een erg goede start, we kwamen namelijk al snel 3-0 voor te staan. De 1-0 door Adam en zowel de 2-0 als de 3-0 door Chayenna. Na de eerste 2 helften echt heel goed verdedigd te hebben kwam Vitesse terug. De stand kwam namelijk op 3-3. Chayenna keurde dit niet goed en maakte er gelijk 2 achter elkaar waardoor we weer voorkwamen met 5-3. Vitesse kwam helaas in de laatste helft terug en maakte 2 goals, het werd dus 5-5. Dit is ook gelijk de eindstand van de wedstrijd. Helaas de laatste wedstrijd niet kunnen winnen maar ook niet verloren! Wij hebben een super leuk seizoen gehad met de kids en wensen hun dan ook veel succes in hun nieuwe team :). Lisa, Quinty en Rosa

4/6 KCR E6 – IJsselvogels E4 8-13 Op dinsdag 4 juni had IJsselvogels E4 de inhaalwedstijd tegen KCR. Thuis hadden we kunnen winnen, maar na een spannende wedstrijd eindigde het gelijk. Deze keer wilden we dus extra graag winnen. De opdracht was om dat ook te laten zien, door er echt voor te gaan. E4 begon goed, wat leidde tot de 0-1 van Rosalie. De tegenstander scoorde, maar dat leidde ons niet af. Eva schoot ons weer op voorsprong. KCR kwam weer langszij, maar dat maakte Thijmen niet uit want met zijn 2 treffers was het eerste gaatje geslagen. Na de rust ging E4 vrolijk verder via Kika (2-5) en een hattrick van Eva (2-6, 4-7, 4-8). Dit gaatje van 4 goals betekende het begin van het 4e kwart, wat nog een echt doelpuntenfestijn werd. De overwinning kwam niet meer in gevaar en E4 drukte het gaspedaal nog iets verder in. Rosalie en Eva hadden het vizier nog op scherp staan, met uiteindelijk een 8-13 eindstand. IJsselvogels E4 heeft gewonnen, maar vooral de manier waarop was erg mooi. Lekker fanatiek en doelgericht wedstrijdjes winnen is altijd leuk. Zaterdag hopelijk het seizoen mooi afsluiten. De doelpunten: Eva 7x, Thijmen, Rosalie en Kika 2x. Tim.

IJsselvogels E4 – Vitesse E4 1-4 De laatste wedstrijd van het seizoen voor IJsselvogels E4 beloofde voor ons een lastige wedstrijd te worden. In de uitwedstrijd was Vitesse erg goed, waarbij ze vooral heel zuiver schoten. De opdracht vandaag was dus om super goed te gaan verdedigen, zodat ze niet zo vaak zouden scoren als de vorige keer. Ons plannetje lukte goed, Vitesse kwam niet tot kansen. Wij wel, maar hadden weer eens de pech dat de bal er net niet in wilde. Daarom was het helemaal balen dat Vitesse met hun eerste en enige schot in de eerste 10 minuten de 0-1 maakte. Wij bleven vrolijk verder strijden en het spel was erg goed, alleen waren we soms net te gehaast waardoor niet alles lukte. In het tweede kwart hetzelfde verhaal, de tegenstander heeft 1 keer geschoten en die ging erin. Tijd om er een tandje bij te zetten dus. Iets meer risico nemen om toch nog ons doelpuntje te maken. Dat lukte Eva uit een strafworp. Helaas bleef het daar voor ons bij en wist Vitesse nog te scoren. 1-4 is geen terechte uitslag gezien het wedstrijdbeeld, want wij hebben echt een goede wedstrijd gespeeld. Jesse en ik zijn super trots op ons team, want we zijn echt stukken beter geworden sinds het begin van het seizoen. Nu nog even gezellig trainen en dan genieten van de vakantie. Tim.

Vriendenschaar (B) E2 – IJsselvogels E5 4-3 Vandaag de allerlaatste wedstrijd van dit jaar met onze E5. Het kampioenschap stond op het spel, de vorige ontmoeting met Vriendenschaar eindigde in een gelijkspel. Met gezonde zenuwen en veel ouders en familie mee als publiek, ging de wedstrijd van start. Gelukkig was het hele team er vandaag bij en hoefden er dus geen invallers mee. Er werd ons van tevoren verteld dat de scheidsrechter een dame uit Vriendenschaar A4 was die haar eerste wedstrijd ooit zou fluiten. Handig voor een kampioenswedstrijd zou je zeggen… Helaas viel na een snelle start al de 1-0, gevolgd door een tweede tegendoelpunt. Gelukkig maakte Emma vlak voor tijd nog de 2-1. IJsselvogels zou beter op het verdedigen van de doorloopballen moeten letten. In het tweede kwart maakte de scheids een aantal discutabele beslissingen, maar de schade was nog te overzien. Helaas liep het in het derde kwart uit de hand en maakte Vriendenschaar de 3-1 en ook de 4-1. Deze schoten waren allebei duidelijk verdedigt, heel frustrerend voor de E5 en ook voor alle ouders langs de kant. Nog maar 10 minuten om te bewijzen dat wij het kampioenschap verdienen. Wederom Emma voor de 2-4, en nog geen minuut later Lieke met de 3-4. Er was weer een sprankje hoop voor de E5 om de wedstrijd om te draaien. Helaas wederom een paar bijzondere fouten van de scheids, en de wedstrijd was gespeeld. Gefrustreerde ouders en verdrietige kinderen, het zat niet mee vandaag. Achteraf nog even met de scheids gepraat, die haar eigen fouten helaas niet had gezien. Niet veel aan te doen, we hebben ons best in ieder geval gedaan. Ondanks deze laatste wedstrijd toch nog het seizoen mooi afgesloten, wij zijn als coaches heel trots op de vooruitgang die ons team dit jaar heeft gemaakt. Tot volgend jaar! Timo.

IJsselvogels F1 – KCC/CK Kozijnen F1 11-10 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Vriendenschaar (B) F1 – IJsselvogels F2 12-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels F3 – Maassluis F2 4-6 De F3 stond te trappelen van ongeduld om de wei in te mogen: Bij winst zouden we weer kampioen zijn, net als in de zaal! Zelfs een gelijkspel was al genoeg. Vorige week hadden we het een beetje weggegeven tegen Ten Donck, dus we waren erop gebrand om weer een goede wedstrijd neer te zetten. Met hulp van Suus en Laura als extra schreeuwassistentie (Wat wel nodig was…) konden we beginnen. Helaas was ook Maassluis erop gebrand om te winnen! Gemiddeld gezien was heel Maassluis een halve kop groter dan de toppers van de F3 en dat maakte het erg lastig om goed over te spelen. Gelukkig stonden ook wij heel goed te verdedigen, waardoor het lang 0-0 bleef. Na een extra mooie aanval lukte het Koen de 1-0 te scoren. Daarna bleef het weer erg lang spannend, met aan beide kanten kansen. Na weer een lange periode zonder goals maakte Koen ook de 2-0, na een prachtige aanval waar iedereen aan mee deed. Wat een geweldig samenspel! Hierna kregen we het echter zwaar. Maassluis wist uitermate goed gebruik te maken van de extra lengte en liep uit naar een 2-5 voorsprong. Dat bleef het heel lang, al kreeg IJsselvogels qua spel zeker de overhand. Wat kregen we veel kansen! Uiteindelijk scoorde Koen de 3-5 en maakte Kensi het weer extra spannend door de 4-5 te scoren. Helaas voor ons maakte Maassluis vrij snel daarna nog de 4-6 en was het daarna klaar. Jammer dat we niet gewonnen hebben, maar wat hebben we met elkaar gestreden voor de punten! Wat mij betreft waren de F3-taart en de mooie GRO-UP-tasjes van onze sponsor ook meer dan verdiend. We zijn sinds november een team en we zijn ook al enorm gegroeid sinds die tijd. Het is leuk om te zien hoe jullie een steeds hechter team geworden zijn en hoeveel beter ons spel al geworden is. Ik ben trots op jullie! Manon.