Hoe vloog de bal …… zaterdag 16 maart 2024

De laatste zaalcompetitiedag van het zaalseizoen 2023-2024. Toen ik gisterenavond om 22.00 uur achter de pc ging zitten om alles af te sluiten waren er maar liefst 11 teams waar ik nog geen wedstrijdverslag van had ontvangen, toch wel een “klein” beetje teleurstellend.

De taarten vielen afgelopen zaterdag niet aan te slepen. Wie werden er allemaal kampioen? B1, E4, F1, F2 en F3. C1 verloor de topper tegen KIOS C1 en zag de tegenstander kampioen worden.

De 100% taart van Bakker Johan werd gewonnen door IJSSELVOGELS F1 dat ook de laatste wedstrijd wist te winnen al was dat nipt, 11-12 uit tegen Thor F1. B1 verloor haar laatste wedstrijd en zag de 100% taart aan haar neus voorbij gaan, gelukkig kregen ze wel de kampioenstaart uitgereikt.

Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 11 een nederlaag. De grootste overwinning van de dag was net als vorige week voor F3 dat met liefst 1-19 van KCC/CK Kozijnen F4 wist te winnen. Ook de topscoorder van de week was dezelfde als vorige week want scoorde Koen Rijneveld er vorige week 13, afgelopen zaterdag scoorde hij er zelfs 17!

De resultaten:

Thor (R) 1 – IJsselvogels 1 10-15 Na de verschrikkelijke nieuwjaarswedstrijd tegen Thor was het tijd voor een revanche. Roos was op wintersport waardoor Merel haar eigen team opzij moest zetten om met het 1e mee te gaan. Ook Mike en Kevin waren mee, want Christiaan heeft nog steeds last van zijn enkel. We wisten al door de vorige wedstrijd dat het geen leuke wedstrijd zou worden. Thor doet alleen maar achterverdedigen en zolang je die ballen er niet inschiet, maak je het heel lastig voor jezelf. We begonnen de wedstrijd met na 2 minuten spelen al 2-0 achter. Dit beloofde niet veel goeds. Gelukkig maakte daarna Mike en Jeffrey de 2-2. Hierna heeft Thor er nog 3 gescoord en gingen we de rust in met de stand 5-2. Het enige wat ik hierover kan zeggen is dat dit wel heel erg is. Maar 2 doelpunten in 30 minuten? Dat kan niet. Na een kleine peptalk in de rust gingen we de tweede helft weer aan de bak. Cécile scoorde de 5-3 en Eva de 5-4. Na de 6-4 scoorde Cécile de 6-5. Denk je wat dichterbij te komen, maar helaas bleef Thor mee scoren. Na twee tegendoelpunten is het weer 8-5. Sam en Cécile zorgden voor de 8-6 en 8-7. Gelukkig na de 9-7 zorgden we voor een inhaalslag. Door doelpunten van Luc, Sam, Cécile en Evi stonden we opeens 9-11 voor. Hierna heeft Thor er nog maar 1 gescoord en wij liepen er overheen door nog 4 doelpunten te maken. Die waren van Merel, Kevin, Cécile en Sam. Die brachten de stand op 10-15 en dat was ook de eindstand. Geen goede wedstrijd, maar wel de tweede helft goed opgepakt en uiteindelijk gewonnen. Het zaalseizoen is hierdoor goed afgesloten en nu op naar het veldseizoen! Doelpunten zijn gemaakt door Cécile 5x, Sam 3x en Merel, Evi, Eva, Kevin, Mike, Luc en Jeffrey 1x. (Ik zie nu ook dat iedereen heeft gescoord! Extra leuk😉) Cécile.
Maassluis 2 – IJsselvogels 2 10-14 Laatste zaalwedstrijd van het seizoen. Handhaving was vorige week al definitief toch wil je altijd winnen en zeker als je weet dat over 3 weken je de zelfde tegenstander hebt op het veld. Maassluis 2 de wedstrijd begon en beide teams waren sterk maar niet altijd even scherp. Na 4 minuten nog geen doelpunt. Bal was zacht dus die werd gewisseld en direct een doelpunt van Robin 0-1 eerste slag voor ons! Na paar doelpunten 1-4 we waren lekker aan het verdedigen. Toch lukte het Maassluis om te scoren en gingen we de rust in met 5-5. Vlak na de rust kwamen we achter, vervelend maar een bekend kwaaltje van ons. Tot 9-6 was Maassluis beter in afronden. Koppen omhoog en even wat meer energie leveren! Ja dat kunnen we wel. Hoppa 9-9! Erop en erover!!! 9-10, 9,11. Maassluis wist het niet meer. Wij gingen door en Maassluis kwam niet onder de druk uit. Waarmee de eindstand op 10-14 eindigde. Niet heel veel doelpunten maar goed verdedigd! Over 3 weken de eerste competitiewedstrijd op het veld weer tegen Maassluis hopelijk weer aan de winnende zijde!! 5x Robin, 2x David / Stan & Dano, 1x Lieke / Romee & Wouter. Wouter.

IJsselvogels 3 – Vriendenschaar (B) 2 25-13 Hoewel de competitie voor ons uitgespeeld is, wilden we de laatste wedstrijd graag winnend afsluiten. Aangezien we tegen het reeds gedegradeerde Vriendenschaar (B) 2 moesten, behoorde dat zeker tot de mogelijkheden. De start was in ieder geval scherp: De coach van Vriendenschaar coachte zijn speler pas na 30 seconden dat hij Dirk in de 1-op-1 moest houden, maar toen had Dirk zijn eerste al gescoord na een steekpass van Anne. (Je zou toch denken dat ze hun verdedigende tactiek al voor de wedstrijd op orde hebben, gezien alle keren dat we tegen elkaar gespeeld hebben…) Ook de tweede aanval werd meteen mooi afgerond door Dirk, 2-0. Na de 2-1 en de 3-2 van Vriendenschaar leek het nog even spannend te worden, maar dat was van korte duur. IJsselvogels 3 was duidelijk een stuk sterker en domineerde het spel. Als er bij een aantal spelers geen deksel op de mand had gezeten had de score nog veel hoger uitgepakt. Wel knap, aanvallen spelen van ruim een minuut en in die minuut zeker 10x de mand raken maar niet scoren… Gelukkig vielen de goals uiteindelijk toch, waardoor de wedstrijd ontspannen uitgespeeld kon worden tot een 25-12 overwinning met goals van Dirk (7), Kirsten (3), Heidi (3), Coen (5), Leon (2), Victor (4) en Tamara (1). De zaalcompetitie is nu afgelopen, dus we kunnen kijken naar de eindstand. Geheel volgens de traditie zijn we weer (!) tweede geworden en dat is, gezien de poule, een prima prestatie. Manon.

IJsselvogels 4 – NIO 2 22-14 IJsselvogels had een vlammende start met gelijk een 5-0 voorsprong, en een 10-3 stand binnen 10 min. Voor de rust kwam NIO nog met een aanvalsoffensief en scoorde 4 keer achter elkaar maar dit werd de halt toe geroepen door doelpunten van Jesse en Mike. De rust stand was 14-8. Na de rust had IJsselvogels nog niet genoeg en bleef het scoren. En won de wedstrijd met 22-14. Iedere basis speler heeft gescoord in de wedstrijd. Coen bedankt voor het reserve zitten. Jesse 5x Leonie 4x Mike 4x Casper 3x Jelle S 2x Pascal 2x Lisa 1x Iris 1x. Jelle R.

Twist 7 – IJsselvogels 5 11-10 Zaterdag was in Vlaardingen de laatste wedstrijd in de zaal voor het vijfde. Om vast een beetje te wennen aan het veld was de wedstrijd op het veld buiten, maar met een blaashal eromheen. Dat was even wennen en daardoor keken we snel tegen een 2-0 achterstand aan. Nikki opende de score voor het vijfde, 2-1. Karlijn maakte er niet veel later 3-2 van. Na de 4-2, zorgde invaller Tom er voor dat de wedstrijd weer in evenwicht kwam 4-4. Peter schoot ook raak en voor het eerst stonden we voor 4-5. Twist deed weer wat terug, maar de ruststand werd bepaald door Lisa 6-6. De wedstrijd was mooi in balans. Meteen na rust, schoot invaller Stan het vijfde weer op voorsprong, 6-7. Dit kon Twist niet laten gebeuren want alleen bij winst zouden ze gedeeld kampioen worden. Twist deed er een schepje bovenop en liep uit tot 9-7. Louanne en Peter trokken de stand toch weer gelijk, 9-9. Het ging nu om en om en Tom maakte de 10-10. De wedstrijd werd precies afgefloten toen Twist voorstond, eindstand 11-10, een gelijkspel had de verhouding beter weergegeven. Tom en Stan bedankt voor het invallen. Twist gefeliciteerd met de gedeelde winst! Erik.

IJsselvogels 6 was vrij maar mag deze week als laatste IJsselvogelsploeg nog een keer aan de bak. Woensdagavond 20 maart wordt de eerder uitgestelde wedstrijd gespeeld tegen ZKV 3 in Zuidland.

IJsselvogels G1 – Movado G1 2-5 Zaterdag gingen we op pad naar het verre Gorinchem, met slechts 9 spelers moesten we de klus klaren. De eerste wedstrijd was gelijk al pittig tegen de nummer 1 Movado, na de 1e helft stonden we op 2-2 na 2 doelpunten van Paul, keurig hoor, helaas kregen de tegenstanders wat meer kansen in de 2e helft en werd de eindstand 2-5, wel mooi Modavo naar het kampioenschap geholpen en heel goed gespeeld!

Albatros G1 – IJsselvogels G1 3-2 Even bijkomen voor de 2e wedstrijd tegen Albatros, die gelukkig rode shirtjes bij zich had, anders werd het wel een heel verwarrende wedstrijd met dezelfde kleuren. Deze wedstrijd hadden we kunnen winnen, Issam en Janita scoorden , maar de vermoeidheid sloeg toe en de eindstand werd 2-3. Mirjam.

IJsselvogels A1 – Groen-Geel RMcD Huis Emma A1 18-20 In de uitwedstrijd na een 7-7 ruststand werd er met 21-11 verloren en IJsselvogels A1 was gebrand om als enige ploeg van Groen-Geel RMcD Huis Emma A1 te winnen in deze zaalcompetitie. Na de 0-1 kwam IJsselvogels A1 op voorsprong door Tim (1-1) en Benjamin (2-1). Na de 3-2 van Tessa stond het minutenlang 3-3 en werd er door beide ploegen veel druk gezet en was het lastig om de korf te vinden. Na een 4-7 achterstand kwam IJsselvogels A1 steeds beter in de wedstrijd en scoorde via Benjamin (5-7), Jesca (6-7) en na de 6-8 kwam het zelfs op voorsprong door Wesley (7-8), Isa (8-8) en Tim (9-8). Ruststand 9-9. In de heenwedstrijd was het snel gedaan, maar nu was het IJsselvogels A1 die de eerst tik uitdeelde door een doelpunt van Wesley (10-9) en konden door Jesca (11-11) en Isa (12-12) in de wedstrijd blijven. Na een 12-14 achterstand scoorde Isa (13-14) en ook na een 13-16 achterstand bleef IJsselvogels A1 knokken en kwam weer op gelijke hoogte door Benjamin (14-16), Isa (15-16) en Rosa (16-16). Helaas konden wij de laatste tussensprint van Groen-Geel RMcD Huis Emma A1 (16-19) niet meer ongedaan maken ondanks doelpunten van Benjamin (17-19) en Jesca (18-20). Had er meer ingezeten? Zeker en was een gelijkspel verdiend geweest. We hebben een goed zaalseizoen gespeeld en een mooie derde plaats op de ranglijst, waarbij wij de meest scorende ploeg zijn geworden in onze poule met 291 doelpunten (gemiddeld 20,8). De laatste doelpunten van dit zaalseizoen weren gemaakt door Benjamin (5), Isa (4), Jesca (3), Wesley (2), Tim (2), Rosa (1), Tessa (1). Op het veld maar 1 doelstelling, meedoen om het kampioenschap! Marco, Christa en Christiaan.

IJsselvogels A2 – Korbis A2 23-15 De wedstrijd tegen Korbis A2 begint met een tegengoal maar daarna maken we het weer goed met 2 goals waarvan de eerste van Willem en de tweede van Flo. Het schommelt nog even in een gelijkspel met goals van Jesse en Tim maar daarna word die doorbroken door Willem en staat het 6-4. Dan pakken we nog goed door tot de rust 12-8. De tweede helft beginnen we met goede moed alleen krijgen we er wel gelijk 3 tegen, 12-11. Dan scoren Lucas, Willem en Tim goals tot de 16-12. Dan weer vier goals tot de eerste tegengoal, 20-13. Lucas scoort er 2 achter elkaar, 22-15. Dan scoort Korbis nog 1 keer en sluiten wij de wedstrijd af met een 23-15 overwinning. Goals: Willem 8, Tim 5, Lucas 3, Quinty 3, Flo 1, Jesse 1, Willeke 1, Finn 1. Jesse. (tijdens de wedstrijd werd Finn bewust gelanceerd door een heer van Korbis, het resultaat enkele weken niet kunnen spelen. Totaal ongepast en onnodig gedrag met gevolgen… je vraagt je af waarom een wedstrijd als een soort “frustratie kwijt raken” arena wordt gezien).

En nog een wedstrijdverslag ontvangen van A2: Vandaag stond onze laatste zaalwedstrijd op het programma tegen Korbis, geen onbekende tegenstander voor ons. Afgelopen keer werd het 15-17 voor, het zou dus een spannende laatste wedstrijd worden (dachten we). De wedstrijd begon en we kwamen al gelijk 0-1 achter. Daarna was het Willem en Flo die de 2-1 scoorde voor ons. Na de 2-2 was het Jesse die een doorloopbal scoorde. Hierna ging het gelijk op en hier komen de volgende scores; 3-3, 4-3 Tim, 4-4, 5-4 Willem, 6-4 Willem, 6-5, 7-5 Finn, 8-5 Willem, 9-5 Quinty met een goede doorloopbal, 9-6, 10-6 Tim, 11-6 Quinty met een stip, 11-7, 12-7 Willeke en Korbis wist de ruststand tot 12-8 te bepalen. Helaas kon Finn niet meer verder spelen (gekneusde schouder), dus daar kwam Lucas voor in de plek. We kwamen de rust niet goed uit en kregen al heel snel 3 tegengoals waardoor het ineens 12-11 was. Gelukkig voelde de A2 geen druk en waren we ook niet echt onder de indruk van Korbis. Lucas scoorde namelijk de 13-11, Willem de 14-11, Willem opnieuw met de 15-11, Tim met de 16-11 en nu was het eigenlijk wel duidelijk, de A2 ging geen punten weggeven! Met nog in 15min tijd maar 4x te scoren waardoor wij lekker konden uitlopen met onze uitslag, en dat deden we hoor kan ik jullie vertellen.. Korbis met de 16-12, hierna kwamen weer 4 goals van ons 17-12 Willem, 18-12 Quinty, 19-12 Tim, 20-12 opnieuw Tim met een doorloopbal. Nu was het Korbis 2x achter elkaar 20-14. 21-14 Lucas met een korte kans, 22-14 opnieuw Lucas, 22-15 en Willem bepaalde de eindstand met 23-15. Aan het eind van het zaalseizoen zijn we dus op een mooie 3e plek geëindigd, en dat is echt verdiend! Goals werden gemaakt door: Willem 8x, Tim 5x, Quinty 3x, Lucas 3x, Jesse 1x, Flo 1x. Op naar het veldseizoen waar we ook een leuke poule hebben (KCC A2, KCR A2, Vitesse A2). Geniet even van een weekje vrij en dan gaan we daarna weer volle bak naar het veldseizoen! Voor Flo was het een zware wedstrijd want het was haar laatste zaalwedstrijd ;(, Finn sterkte met je blessure! Iris.

IJsselvogels B1 – Kinderdijk B1 10-14 De laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen Kinderdijk B1. Kampioen dat waren we al en we waren ook al zeker van onze plaats op het NK. Maar toch, we konden nog ongeslagen kampioen worden! We wisten allemaal dat het een lastige wedstrijd ging worden omdat we de uitwedstrijd maar net aan wisten te winnen. Met Lucas op de plek van Marnick begonnen we de wedstrijd. Na een slechte start waarin we 3 doelpunten tegen kregen, scoorde Timo de 1-3. Door een stip van Blessing stond het 2-4. Maar Kinderdijk ging gewoon door met scoren en wij hadden daar maar moeite mee. 3-6 door een onehander van Nora en met een stip van Lucas stond het 4-6. Het gat werd eindelijk kleiner. De minuten voor rust gingen we gelijk op. Kinderdijk scoorde de 4-7 en Timo beantwoorde dat met een schot, 5-7. de ruststand werd op het scorebord gezet met een stip van Lucas 6-8. In de rust werd ons verteld dat Kinderdijk op hun best zat en wij beter konden. Dat namen we zeker mee in de tweede helft. De tweede helft begon gelijk goed met een schot van Timo 7-8, nu was het gat nog maar 1 punt. We maakte nog kans. toch was daar weer het antwoord van Kinderdijk 7-9. Maar met een schot van Lucas was het verschil toch weer 1. Toen was het weer de beurt aan Kinderdijk 8-10 Maar opnieuw bracht een schot van Timo ons op een verschil van 1 punt 9-10. Er werd gewisseld en Nick Lieke en Flo kwamen in het veld. De laatste 10 minuten hadden heel spannend kunnen worden. Maar helaas lukte het Kinderdijk toch weer om doelpunten te blijven maken die aan onze kant helaas niet vielen. Na nog een schot van Timo zette Kinderdijk de einduitslag op het scorebord 10-14. Helaas verloren maar alsnog kampioen!!! Flo, Lucas en Nick bedankt voor het invallen. En op naar het NK volgende week!!! Blessing.

Twist B1 – IJsselvogels B2 9-6 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen

KIOS C1 – IJsselvogels C1 10-8 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen

IJsselvogels C2 – Nieuwerkerk C4 4-3 Afgelopen zaterdag speelde ook de C2 de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. De wedstrijd speelden we tegen Nieuwerkerk. De derde plek zal hoe dan ook onze eindstand in de poule worden, maar punten pakken op Nieuwerkerk is nooit verkeerd. De wedstrijd eerder in het seizoen was geëindigd in een gelijkspel. In de laatste minuten wist IJsselvogels nog een doelpunt te maken. Deze wedstrijd gingen we dan ook volle moed in. In de wedstrijd zijn in totaal niet heel veel doelpunten gemaakt, maar dat komt niet door onvoldoende inzet, want wat hebben ze elke keer in de verdediging gestreden om alle doorloopballen die Nieuwerkerk probeerde te maken tegen te houden. Vooral het vak van Lilly, Lynn, Sarah en Elisa liet geen enkele doorloopbal door. Het andere vak zetten goede acties neer, maar het duurde even voordat de doelpunten vielen. Het eerste doelpunt werd gescoord door Sarah door een schot. Elisa gaf haar aan en Sarah wist hem na een actie erin te schieten, dit was vlak nadat de tegenstanders ook gescoord hadden. Lucas wist er ook 1 in te gooien, nadat Mila een aangeef voor de doorloopbal neerzetten in de tweede helft. Lilly kwam er ook nog een keer langs, doordat Lynn vlot de aangeef neerzette en Sarah de vang invulde. Uiteindelijk stond het in de laatste 5 minuten 3-3. Vervolgens waren er 9 minuten zonder doelpunten. Gelukkig wist Lucas, na een aantal lange aanvallen, toch nog een doelpunt erin te gooien. De eindstand was 4-3 en de punten waren gepakt! Op het veld treffen we Nieuwerkerk niet meer. We starten op 6 april met een wedstrijd tegen OZC C1. Maxim heeft helaas afscheid van ons genomen en speelde zijn laatste wedstrijd. Tot het volgende (buiten)seizoen. Lotte.

OZC C1 – IJsselvogels C3 14-6 Afgelopen zaterdag speelde de C3 hun laatste zaalwedstrijd tegen de bijna ongeslagen kampioen OZC. Ruben wist de openingstreffer te scoren waardoor IJsselvogels voor even de wedstrijd leidde. Als snel wist OZC te voorsprong terug te pakken en de stand 3-1 te maken. Dean bracht IJsselvogels met een van zijn altijd mooie afstandsschoten. OZC wist er vervolgens weer 3 te scoren waardoor de stand 6-2 werd. Maar net voor rust wist Ruben nog de 6-3 te scoren waardoor IJsselvogels maar met 3 punten achter de rust in ging. In de rust hebben we nog tactieken besproken en heeft onze invaller Eva de plaats overgenomen van onze andere invaller Neolina. Die toch goed hun tegenstander die volgens ons echt wel richting de 1 meter 90 ging het spel lastig maakte. Na de rust wist OZC met weer 3 goals uit te lopen naar de 9-3 waarna Carice haarzelf vrij speelde en van dichtbij de bal in de korf gooide, 9-4. Vervolgens liep OZC met alweer 3 goals uit naar 12-4. Waarna Eva ondanks de hogere korf en de grotere bal en de hele grote tegenstander de korf mooi wist te vinden en de 12-5 erin schoot. Vervolgens wist ook Jack de bal prachtig raak te schieten waardoor het 12-6 stond. Uiteindelijk is het 14-6 geworden en mochten we de lange tocht naar huis beginnen door alle files heen. Neolina en Eva bedankt voor het invallen. In het buitenseizoen mag de C2 gaan proberen tegen dit team van OZC punten te pakken, succes! Sanne.

IJsselvogels D1 was vrij.

KVS/Groeneveld Keukens D4 – IJsselvogels D2 4-8 Dit was het dan, de laatste zaalwedstrijd van het seizoen, zal het IJsselvogels D2 lukken om nu een keer te winnen na 6 x gelijk gespeelt te hebben? We kwamen snel achter met 3-0 en kregen hun tactiek door. Of van heel ver schieten of een doorloopbal nemen. De verdediging kreeg de opdracht om afstand te houden en ze maar te laten schieten van 10 meter. Deze tactiek werkte goed want de tegenstander scoorde nog maar 1 keer hierna. En IJsselvogels D2 kreeg het op z´n heupen want Selin scoorde 3 goals achter elkaar maar KVS bepaalde de ruststand met hun laatste goal van de wedstrijd 4-3. In de rust de laatste aanwijzingen gegeven en duidelijk gemaakt dat we afstand moesten houden want van afstand schieten ze niet alles raak. Na de rust schoot Laela de 4-4 binnen en Feline de 4-5. Tamara was ondertussen ingevallen en schoot haar eerste kans gelijk raak 4-6. En na een mooie en lange aanval scoorde Philon de 4-7 binnen. Tamara scoorde de laatste goal van het zaalseizoen 4-8. Eindelijk weer een keer gewonnen en of we dit verdiend hadden. Goed de opdrachten uitgevoerd en we gunde elkaar vandaag zo veel. En eindelijk vielen de vele kansen die we weer kregen! Op het veld zitten we in een iets makkelijkere competitie dus misschien worden we wel kampioen?! Willem.

IJsselvogels E1 – KCR E1 6-7 Iets met weinig slaap, dat was het onderwerp van gesprek tijdens de voorbereiding. Ik heb maar 6 uur geslapen, oh, ik heb maar 5 uur geslapen, nee nee, ik nog minder. Dit was een korte samenvatting, maar de realiteit was dat Yannick ziek was en de rest niet geheel fit aan de wedstrijd begon. KCR E1 heeft meer lengte in de ploeg en gelukkig kon Nora uit de E2 meespelen zodat wij ook voordeel hadden in de rebound. Maar zonder de passing van Yannick was het toch anders spelen en ging het moeizamer dan gedacht. Na de 0-1 maakte Eva de 1-1 en wat we ook probeerde, het lukte net niet en was het na het eerste kwart 1-1. Het bleef een gelijkwaardige wedstrijd en stond het in de rust 3-2 door doelpunten van Jazz (2-1) en Eva (3-2). In het derde kwart scoorde Nora gelijk de 4-2 en was dit het moment om afstand te nemen, maar helaas liep het anders en stond er een 4-4 stand op het scorebord na het derde kwart. Het bleef lang spannend wie er met de winst vandoor ging, maar Ilse (5-6) en Eva (6-7) konden niet voorkomen dat KCR E1 deze wedstrijd wist te winnen met 6-7. Weinig doelpunten, maar er werd door beide ploegen goed verdedigd. Aanvallend kunnen wij zeker beter, maar eerst iedereen fit weer worden want we moeten top zijn om wedstrijden te winnen. Leuke poule op het veld met Nieuwerkerk E1, Avanti E1 en KCC E1. Maar we kunnen van iedereen winnen, maar ook zo maar verliezen, al zal Nieuwerkerk E1 een hele kluif worden. Eva (3), Jazz (1), Ilse (1) en Nora (1) maakten de laatste doelpunten van deze E1 in deze zaalcompetitie. Een gedeelde derde plaats is een heel mooi resultaat in een poule waarbij alle ploegen aan elkaar gewaagd waren. Tot op het veld, Cécile & Marco.

IJsselvogels E2 was vrij.

KCR E9 – IJsselvogels E3 8-7 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen

IJsselvogels E4 – KCC/CK Kozijnen E4 2-5 IJSSELVOGELS E4 IS KAMPIOEN! Na de overwinning van vorige week was het kampioenschap voor de E4 al binnen. Dat was een uitwedstrijd, dus was vandaag de ‘kampioenswedstrijd’ tegen nummer 2 op de lijst KCC. Bij winst van KCC zouden zij samen met ons gedeeld kampioen zijn. Dit betekende dat KCC vol motivatie de wedstrijd inging. Wij waren al kampioen dus dat extra beetje motivatie ontbrak bij ons. Maakt natuurlijk niet uit, want wij kunnen altijd een goede wedstrijd neerzetten. We wisten dat KCC heel zuiver kon schieten, dus was het belangrijk dat wij goed verdedigden (wat ook onze grootste kwaliteit is). En dat begon gelijk goed, want Eva opende met 1-0. Daarna werd het toch wat moeilijker, beste jongetje van KCC erin en zo stond het na 3 kwarten 1-3. IJsselvogels E4 had pech, schoten stuiterden op de korf maar niet erin en KCC verdedigde erg slim. Uiteindelijk een 2-5 eindstand met nog een goaltje van Morgan. Toch even balen dat we verloren hebben, maar zoveel maakte het niet uit want E4 IS KAMPIOEN!!!!! En of dat terecht is! Want met maar 32 tegendoelpunten in 12 wedstrijden hebben wij de beste verdediging uit de poule. (Daarnaast scoren we ook fenomenale doelpunten). Coaches Jesse en Tim zijn supertrots op wat wij als team bereikt hebben dit zaalseizoen. Soms gingen de wedstrijden vanzelf en werd er aan de lopende band gescoord. Soms ook niet, maar dan wisten wij door veel energie te leveren ook de tegenstander van scoren af te houden. Daarnaast vinden wij het heel leuk om te zien dat de spelers elkaar scherp houden, zodat als het nodig is er altijd wel iemand is die het team op sleeptouw neemt, en dat dit ook vaak verschillende spelers/speelsters zijn. Rosalie met haar vele doelpuntjes, Kika en Eva met hun lengte en daardoor slimme spel, Morgan en Jayden met het supersterk verdedigen en Thijmen die door zijn felheid elk duel om de bal weet te winnen. Wat een superteam! Na de huldiging en de heerlijke taart ging iedereen met een goed gevoel naar huis. Als laatste willen wij de ouders bedanken die of als invalcoach of als trouwe supporters bij de wedstrijden waren om ons aan te moedigen. Op naar een mooi veldseizoen! Trotse coaches, Tim en Jesse.

PKC/Vertom E8 – IJsselvogels E5 8-8 Vandaag de allerlaatste wedstrijd in de zaal tegen concurrent PKC E8 in Papendrecht. Alleen coach Wilmer kon vandaag mee, maar gelukkig waren wel alle spelers aanwezig. De score klopt niet helemaal in de app, maar voor de laatste wedstrijd zeker een mooi resultaat. Op naar het veld seizoen, waarin we hopelijk met zijn allen nog beter kunnen worden. Timo.

Thor F1 – IJsselvogels F1 11-12 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen

IJsselvogels F2 – Korbatjo F1 9-7 Kampioen!!! Voor de wedstrijd waren we al kampioen, maar we moesten nog even winnen van de nummer 2 van de poule Korbatjo F1. We begonnen gelijk aan een achterstand van 0-1, maar met een aantal hele mooi diepe ballen, waren er veel kansen. Deze kansen werden benut door 1-1 Reza en de 2-1, 3-1, 4-1 Lyla. Korbatjo had weinig kansen maar waren zuiver en scoorde de 4-2 en 4-3, Reza scoorde de 5-3, 6-3 en Lyla de 7-3 en de 8-4. De wedstrijd lag duidelijk in onze handen en we waren duidelijk beter. Reza scoorde het laatste doelpunt met een eindstand van 9-7! Ondanks Imke, Lola en Lana niet scoorde hebben ze toch wel hele mooie assists gegeven. Na de wedstrijd werden we gehuldigd en aten we taart! Wij als trotste coaches kregen gelukkig ook een stukje. Op naar het veldseizoen en op naar het volgende kampioenschap! De doelpunten werden gemaakt door: lyla (5) en Reza (4)! Groetjes Finn en Flo.

KCC/CK Kozijnen F4 – IJsselvogels F3 1-19 Om 9 uur ’s ochtends stonden alle kinderen al te trappelen van ongeduld en de zenuwen: We hadden onze eerste echte kampioenswedstrijd, tegen KCC! We moesten ook echt winnen om (gedeeld) kampioen te worden. De vorige keer dat we tegen KCC speelden was in onze allereerste wedstrijd. Die hadden we overduidelijk gewonnen met een klinkende 16-0, maar in de tussentijd had KCC ook al een paar wedstrijden gewonnen. We moesten dus uitkijken dat we hen niet zouden onderschatten. In de praktijk bleek hier totaal geen sprake van te zijn: Na vier schoten van Koen stonden we 0-4 voor. Het aanvallen ging zelfs zo makkelijk dat KCC pas na de 0-12 haar eerste en enige goal maakte. Eindstand was 1-19, met maar liefst 17 (!) goals van Koen. Mathias en Ilvi scoorden beiden een mooi doelpunt en Kensi had ook een paar heel mooie kansen, maar die was zo lief voor KCC om de score niet nog groter te maken. Het was mooi om te zien dat, ondanks de vele goals van Koen, het hele team echt haar best deed om ook samen te spelen en ook Kensi haar goals te gunnen. Dat is pas echt teamsport! En het belangrijkste: WE ZIJN KAMPIOEN!!! Deze zaalcompetitie is bijna het hele team voor het eerst begonnen met echt korfballen. Heel knap dat we meteen kampioen zijn geworden. Het is heel leuk om te zien hoeveel beter de kinderen al zijn gaan korfballen! Het schieten en het gooien gaat al veel makkelijker en het spel wordt steeds beter begrepen. Daarnaast is het ook nog eens een heel gezellig clubje bij elkaar. Op naar de veldcompetitie! Manon.