IJsselvogels 1 vergeet eerste helft echt te korfballen

Zaterdag 9 september 2017 speelde het vlaggenschip van IJsselvogels haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De eer was aan Roda uit Westzaan om het eerst naar Moordrecht te komen.

De voorbereiding verliep wat rommelig, omdat wegens onweer en regenval (Lang leve de voorspellingen van Weerslag.nl!) het programma maar liefst 40 minuten vertraging had. Het tweede team speelde eveneens tegen Roda en stond bijna de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar liet het helaas aan het eind van de wedstrijd liggen. (Stel dat de scheidsrechter gewoon de regels gevolgd had en de tweede helft ingekort had, zoals bepaald in artikel 11 lid 2 van het wedstrijdreglement…)

Al snel bleek dat IJsselvogels haar scherpte niet meegenomen had. Binnen 10 minuten stond het vlaggenschip met maar liefst 0-5 achter voor Mike het gaatje voor de eerste keer wist te vinden. Er werd in de aanval te chaotisch gespeeld en zowel in de aanval als in de verdediging miste men op beslissende momenten de benodigde focus. Daar stond tegenover dat de Westzaanse ploeg meer rebound had en daarnaast ook over een stel zeer makkelijk en scherp schietende spelers bleek te beschikken. Na de 2-7 van Kim, de 3-7 van Peter en de 4-8 van Eva leek IJsselvogels weer een beetje grip te krijgen op de wedstrijd, maar de 4-11 die volgde zegt genoeg. Uiteindelijk keek het Moordrechtse achttal in de rust tegen een enigszins geflatteerde maar toch echt verdiende 6-14 achterstand aan.

In de rust werden meerdere veranderingen in de aanvallende en verdedigende tactiek afgesproken. Dat leidde niet meteen tot resultaat, want Roda scoorde tweede helft weer als eerste, de 6-15 en de 6-16. Toen werd IJsselvogels eindelijk wakker. Vijf goals op rij zorgden ervoor dat de stand (11-16) weer wat draaglijker werd. Het vertrouwen kwam helemaal terug, het publiek ging er nog eens goed voor zitten en Roda raakte een beetje de kluts kwijt. IJsselvogels schoot met scherp en in verdedigend opzicht waren met name Kevin en Peter een ware plaag voor de Westzaaners. Er werd even om en om gescoord, wat de tussenstand naar 13-19 bracht. Toen lukte het eindelijk om het gat naar vier (15-19) en zelfs twee punten terug te brengen (18-20). Daar waar de wedstrijd van het tweede team eigenlijk te lang duurde, bleek de wedstrijd van het vlaggenschip te kort te duren. De scheidsrechter floot af bij een 19-21 eindstand. De eindsprint was te laat ingezet en het gebrek aan scherpte in de eerste helft bleek fataal.

Hopelijk is dit een wijze les voor deformatie. De wedstrijd begint toch echt bij het eerste fluitsignaal en niet bij de start van de tweede helft. Ondanks alles waren er weer een hoop positieve punten. Jezelf zo terugknokken in de wedstrijd vanuit een op het oog verloren positie is heel knap. Net als vorige week bleef iedereen tot het einde toe knokken om minimaal een punt te behalen. Wie weet wat ons dat komende wedstrijd gaat brengen, als we deze strijdlust en passie vanaf het eerste moment ten tonele brengen!

Volgende week mag IJsselvogels met de eerste drie teams de verre reis naar ’s-Heer Hendrikskinderen maken om het tegen het plaatselijke Tjoba op te nemen.  De week erna staat de volgende thuiswedstrijd op het programma, om 15.30 tegen Futura. Komt dat zien!

Scores: Kevin 5x, Leon 3x, Peter 4x, Eva, Mike en Stan 2x, Kim 1x.